Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

10.ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

10.ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
    Τελευταία πολύς ντόρος και συζήτηση γίνεται σχετικά με τα δελτία εισόδου στα στρατιωτικά καταστήματα και εγκαταστάσεις των αποστράτων και οικογενειών των.
    Πληροφορήθηκα ότι επί τέλους βρήκαν μία φόρμουλα, προκειμένου να λυθεί το θέμα. Φυσικά τίποτε παραπάνω από μία ακόμη γραφειοκρατική διαδικασία και ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων (Ελλάς γαρ το μεγαλείο σου).
Θέτω τα παρακάτω ερωτήματα και σκέψεις:
    Ποιο έγγραφο έχει μεγαλύτερη ισχύ, το δελτίο εισόδου ή το δελτίο ταυτότητας αποστράτου που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ και έχει τα στοιχεία του ΓΕΣ, φωτογραφία κλπ;
Συνεχίζουμε να τηρούμε δήθεν μέτρα ασφαλείας του αμερικανικού στρατού για να λέμε «εμείς το κάναμε».
    Ποτέ κατά την είσοδό μου στο πρατήριο μου έγινε έλεγχος τι είναι αυτό που δείχνω και αν ανταποκρίνεται στον κάτοχο. Πόσοι γείτονες και φίλοι με ξένο δελτίο χωρίς να έχουν σχέση με στρατό εισήλθαν στα πρατήρια!!!!!
    Είναι απαξιωτικό και ντροπή ένας Α/ΓΕΣ ε.α ή επίτιμος Σωματάρχης  ή Αντγος ε.α κλπ, να μην μπορεί να εισέλθει στα διάφορα στρ. καταστήματα και εγκαταστάσεις, με την ταυτότητα του επιτίμου ή του αποστράτου και να χρειάζεται δελτίο εισόδου υπογεγραμμένο από έναν ΕΜΘ. Απορώ πώς το δέχονται οι ίδιοι και δεν ξεσηκώθηκαν ακόμη και να τους ρεζιλέψουν με σχετικά δημοσιεύματα. Μήπως το τραβάει ο οργανισμός τους;
    Έχουμε την επίσημη – εκλεγμένη πολιτεία, η οποία είδαμε πόσο μας έχει απαξιώσει και ξεφτιλίσει. Ας μη συναινεί και υπερθεματίζει σ’ αυτό και η στρατιωτική ηγεσία, η οποία καλό είναι να σκεφθεί ότι σε λίγο θα είναι στην ουρά στο πρατήριο!
    Την μόνη εξήγηση του παραπάνω φαινομένου που δίνω, είναι μία αναγκαστική επί πλέον ταλαιπωρία των αποστράτων, με αντικειμενικό σκοπό την εθελουσία απομάκρυνσή τους από ΚΑΑΥ, Λέσχες, πρατήρια κλπ, ή να δώσουμε δουλειά σε μερικούς των επιτελικών γραφείων που λόγω οικονομικών περιστολών δεν έχουν άλλο τι σημαντικότερο να ασχοληθούν (ασκήσεις, μελέτες κλπ).
    Επειδή το θέμα αποτελεί «Γόρδιο Δεσμό» και ως γνωστόν αυτοί ΚΟΒΟΝΤΑΙ, προτείνω να λυθεί άπαξ δια παντός με το δελτίο ταυτότητας αποστράτου και παρεμπιπτόντως να μπορούμε να εισερχόμαστε και σε εγκαταστάσεις των ετέρων  κλάδων (ΠΝ και ΠΑ). Δεν είναι πρέπον να υπάρχουν «γκέτο» και διακρίσεις. Όλοι μας υπήρξαμε και συνεχίζουμε να ανήκουμε στις Ε.Δ της πατρίδας μας. Όχι εξαιρέσεις.
Γεώργιος Σγουρόγλου  Ταξχος ε.α.
Σχολιασμός
    Λαμβάνοντας αφορμή την παραπάνω επιστολή του φίλου και συναδέλφου, θέλω να επισημάνω και υπενθυμίσω τα παρακάτω.
            1. Το δελτίο ταυτότητας που εκδίδει η ΕΑΑΣ είναι ισχυρό και έγκυρο, και κανείς δεν αμφισβήτησε στον κάτοχό του την είσοδο σε ΚΑΑΥ, Στρ.Πρατήρια και Λέσχες Αξκών. Ως εκ τούτου, το οποιοδήποτε δελτίο εισόδου, από οποιονδήποτε και εάν εκδίδεται, είναι πλεονασμός που επιβαρύνει το όποιο έργο των αρμοδίων.
           2. Η έκδοση των δελτίων για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών ( τονίζω ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ) έχει ρυθμισθεί με την διαταγή του ΓΕΣ του Ιανουαρίου 2013, που έχω αναρτήσει στο μπλόκ ,στο ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1201 της 27ης Ιουλίου (8.ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ) και στο  ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1208 της 3ης Αυγούστου ( 11.ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.  )και η οποία , από ότι γνωρίζω, ήδη εφαρμόζεται από τα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ ( έκδοση δελτίων από ΓΕΣ )
           3. Η γραφειοκρατία για την έκδοση, δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αναγκαία, γιατί κάποιος πρέπει να τα εκδόσει.
           4. Τα συγκεκριμένα δελτία, περιλαμβάνουν το δικαίωμα εισόδου στα ΚΑΑΥ και τα Στρατιωτικά Πρατήρια, αλλά όχι στις Λέσχες Αξιωματικών, κάτι που κατά την γνώμη μου είναι παρανο’ι’κό, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις.
           5. Από τον Δεκέμβριο 2012 ( ‘’ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ’’ φύλλο 590, σελίδα 2 κάτω δεξιά ) , με την εντολή του ΓΕΕΘΑ Φ.900/28 ΝΟΕ 2012, καθορίζεται ότι όλες οι Λέσχες των ΕΔ θεωρούνται πάντα διακλαδικές και επιτρέπεται σε όλα τα στελέχη και των 3 κλάδων εε και εα αξκών, να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε στην Ελληνική Επικράτεια.
           6. Τα ΚΑΑΥ της ΠΑ, δεν επιτρέπουν την είσοδο εα αξκών του Στρατού  σε αυτά, έστω και εάν έχουν ταυτότητες ή οποιαδήποτε δελτία. Την επιτρέπουν μόνον, εάν ο επιθυμών συνοδεύεται ( φιλοξενείται ) από αξκό της ΠΑ.
    Μετά από τα απολύτως εξακριβωμένα παραπάνω, υπάρχουν κάποια κενά, τα οποία εύκολα μπορούν να ρυθμισθούν από το Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Αποστράτων, σε κάποια συνεδρίασή του , και τα οποία είναι τα εξής.
            1. Στο εκδιδόμενο από το ΓΕΣ δελτίο εισόδου, να συμπεριληφθούν και οι Λέσχες Αξιωματικών. ( απαιτούμενη ενέργεια ΕΑΑΣ προς ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗ )
            2. Να ενημερωθούν οι σχετικές Μονάδες της ΠΑ ( ιδίως ) και του ΠΝ, για την διαταγή ΓΕΕΘΑ ( αα 5 παραπάνω ), γιατί προφανώς την αγνοούν ή θέλουν να την αγνοούν. ( απαιτούμενη ενέργεια από τις Ενώσεις των κλάδων προς τα Επιτελεία τους )
    Με άλλα λόγια, τα θέματα έχουν ΣΧΕΔΟΝ ρυθμισθεί, και απομένουν οι παραπάνω λεπτομέρειες, που εύκολα τακτοποιούνται εάν υπάρξει προσπάθεια και θέληση.
Ανδρέας Μελεζιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου