Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αχ αυτή … η Ταλαίπωρη Κλιματική Αλλαγή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


 

1 σχόλιο:

  1. Για να αντικρούσω τα αναφερόμενα στο ανωτέρω άρθρο, θα πρέπει να γράψω και εγώ κείμενο τουλάχιστον ίσης εκτάσεως, το οποίον απαγορεύεται από τις προδιαγραφές των σχολίων. Οπότε θα αρκεσθώ σε ωρισμένες επισημάνσεις και ερωτήσεις.
    Κατ' αρχήν ο κ. καθηγητής αναφέρεται αποκλειστικά και μόνον σε συγκεκριμμένες μελέτες και οργανισμούς, αλλά δεν μας λέει πόθεν οι εν λόγω χρηματοδοτούνται. Τους αναφέρει βεβαίως αξιόπιστους και πέραν πάσης αμφιβολίας, αλλά δυστυχώς εις το πεπερασμένον του βίου μας έχομε δει πολλάκις επιστήμονες υπεράνω πάσης υποψίας να δημοσιοποιούν μελέτες για διάφορα θέματα κατά τας επιθυμίας και τους σκοπούς των χρηματοδοτών. "Ερεύνα την πορεία του χρήματος και θα βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα." Ουδόλως βεβαίως αναφέρεται σε εκατοντάδες μελετών σοβαρών και παγκοσμίου φήμης επιστημόνων, οι οποίοι αποδεικνύουν τα αντίθετα επί του θέματος. Δεν θα επεκταθώ περισσότερον, παρά δύο μόνον ερωτήσεις προς τον κ. καθηγητήν.
    1ον. Επειδή αναφέρεσθε στην ευαισθησίαν των Γερμανών διά το περιβάλλον και την κλιματικήν αλλαγήν: Πως συμβαίνει την ημέραν που ο πρωθυπουργός μας, κακώς πολύ κακώς, απηγόρευσε την χρήσιν των λιγνιτών από τις δικές μας εταιρείες παραγωγής ρεύματος, την ίδια μέρα οι Γερμανοί έκαναν εγκαίνια λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, λειτουργούντος με λιγνίτες και επί πλέον είχαν και άλλο παρόμοιον υπό κατασκευήν.
    2ον. Γιατί την στιγμήν που εμείς δεν κάνομε χρήσιν των ημετέρων λιγνιτών, πουλούμε την παραγωγήν μας εις τα Σκόπια και αλλαχού προς εκεί χρήσιν; Μήπως τα παραγόμενα καυσαέρια δεν έρχονται εδώ, ή δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιραν της Γης;
    3ον. Έχω ξανακάνει την ίδιαν ερώτησιν εις το διαδύκτιον. Ποιος μπορεί να μου πει, τα χρήματα τα οποία μαζεύονται από το χρηματιστήριον ρύπων, τα οποία πρέπει να ανέρχονται εις τρις Ευρώ ετησίως, ποιος τα συγκεντρώνει, ποιος τα διαχειρίζεται, που διατίθενται και τελικά ποιοι γίνονται πλουσιότεροι από τον ιδρώτα και πάλιν των φορολογουμένων πολιτών.
    Για τους αναγνώστες της ιστοσελίδος προτείνω να ακούσουν και να διαβάσουν προς ενημέρωσίν των τα παρακάτω:
    Συνέντευξις καθηγητού Φώσκολου Αντωνίου.
    https://www.youtube.com/watch?v=rEkjYAnrOzQ
    Άρθρον καθηγητού Πολυτεχνείου Κρήτης, Σταμπολιάδη Ηλία
    https://www.neakriti.gr/apopseis/2020374_klimatiki-allagi-kai-prassein-aloga
    Υπάρχουν δεκάδες άλλες μελέτες τις οποίες μπορώ να στείλω σε όποιον θέλει να ενημερωθεί.
    Δεν μπορώ να επεκταθώ άλλο λόγω περιορισμών.
    Χαλεβίδης Δημήτριος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή