Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας [18 Ιανουαρίου]

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

1 σχόλιο:

  1. Άγιος άνθρωπος ο Αθανάσιος δε λέω! Βίος και πολιτεία!
    Φανατικός, σκοτεινός, μισαλλόδοξος, αιμοβόρος, βίαιος. Το 328 μΧ. 33 ετών, έγινε πατριάρχης Αλεξανδρείας με παράνομες διαδικασίες. Από τους 54 εκλέκτορες ιεράρχες τον χειροτόνησαν μόνο οι 7 που παρεμπιπτόντως ήταν επίορκοι.
    Συκοφάντης και πλαστογράφος. Χάθηκε κόσμος και κοσμάκης για πάρτη του. Φυσικά όλοι άδικο είχαν και ο μόνος σωστός ήταν ο ίδιος. Καταδικασμένος επίσημα από 2 μεγάλες Συνόδους, της Αρελάτης 353 και του Μιλάνου 355, μέσα σε 18 χρόνια είχε ''καταφέρει'' να εκδιωχθεί 5 ή 6 φορές φορές από τον πατριαρχικό θρόνο και πάντα ως επιστήμων της υποκρισίας και της διαπλοκής τα κατάφερνε και επανερχόταν (όχι αναίμακτα).
    Ήταν αντιπαθής και μισητός σε μεγάλη μερίδα του λαού αλλά και των «αγίων» συναδέλφων του. Οι ταραχές εναντίον του στην ημερήσια διάταξη.
    Μέγας διώκτης των αιρετικών χριστιανών Αρειανιστών, Μελιτιανών, αλλά και των Ελλήνων Εθνικών. Μισούσε κάθε τι Ελληνικό σε σημείο να απαγορεύσει τον όρο «Έλλην».
    Στο συγγραφικό του έργο διακρίνονται δυο λόγοι κατά των Ελλήνων: «Λόγος κατά Ελλήνων» και «Περί ενανθρωπήσεως του Λόγου και της δια σώματος προς ημάς επιφανείας αυτού».
    Μέσα από τα κείμενά του βγαίνει όλη η χολή και το μίσος για κάθε τι Ελληνικό:
    «Το μυσαρόν γένος των Ελλήνων,... οι ψευσάμενοι Έλληνες».
    «Των Ελλήνων σοφία Θεός κατήργησε(!), ...μετά την έλευση του Σωτήρος η σοφία των Ελλήνων καταργήθηκε και η λιγοστή που απέμεινε εξαφανίζεται».
    Υπερηφανεύεται για την κατεδάφιση του αρχαίου κόσμου και επαίρεται γιατί άφησαν άστεγους τους δαίμονες!
    «Εκ σωρών και εκ λειψάνων και εικόνων πολλάκις δαίμονες απελαύνονται»!
    Μη ξεχάσω και την 20χρονη καλλονή που τον έκρυβε επί 6 χρόνια στο σπίτι της! Του έπλενε τα πόδια, τον καθάριζε, «φρόντιζε για όλα όσα χρειαζόταν»!
    Να μας τα λένε όλα οι βιογράφοι των ''Αγίων Πατέρων'' τους, γιατί μπουχτίσαμε με την προπαγάνδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή