Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

2 σχόλια:


  1. Αγαπητέ μου φίλε Νίκο,η όλη ανάλυση των γεγονότων του συμμοριτοπολέμου εκφράζει την πίστη και το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων, σε συγχαίρω που μας τα θυμίζεις και προς τιμή σου και όπως περιγράφεις < Ο πόλεμος αυτός κατάφερε στην δοκιμαζόμενη πατρίδα μας ανίατες καταστροφικές πληγές και τραυματικά βιώματα, ,θάνατο ,πόνο, δάκρυ και στις δύο πλευρές >. Με την φράση αυτή μου έρχονται στο νου τα λόγια του Στρατηγού Γ.Καρούσου , τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω όταν υπηρετούσα στο ΝΙΜΤΣ και φρόντιζα με σεβασμό να εξυπηρετείται στις εργαστηριακές εξετάσεις που χρειάζονταν.
    Νοιώθω υπερηφάνεια και ευλογία για την γνωριμία , ενθυμούμενος να μου λέει για εκείνη την εποχή με σοφία και εσωτερική ισορροπία ενός μεγάλου ηγέτη ότι : «Μετά τον Γράμμο και Βίτσι κάθε 29 Αυγούστου κάθε χρόνου με την αρετή της ταπεινότητας μπαίνω στην εκκλησία και ανάβω δύο κεριά με την ίδια ευλάβεια , το ένα για τους νεκρούς Έλληνες συμπολεμιστές μου και το άλλο για τους νεκρούς Έλληνες της άλλης πλευράς, που έπεσαν από τα δικά μας βόλια.»
    Διέκρινα στον χαρακτήρα του ένα μεγαλείο αρετών, της δικαιοσύνης , της ελπίδας, της σωφροσύνης , της αγάπης, της πίστης και της Ανδρείας,, ωσάν τον Εμπεδοκλή με την θεωρία των δύο δυνάμεων που ενώνουν και χωρίζουν τον κόσμον : «Η ΦΙΛΟΤΗΣ» που ενώνει τους Ανθρώπους σε μια συντροφικότητα και φιλοφροσύνη, όπως της συκιάς ο οπός δένει και πήζει το λευκό γάλα..
    Δημήτρης Βόγγολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ;;;;;;;
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ-ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΄Η ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή