Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (16/8/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (16/8/2018)
Ανδρέας
    Πρώτη είδηση εχθές, και δικαιολογημένα, η απελευθέρωση των Στρατιωτικών μας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως, όπως το είχα προβλέψει ( δεν ήταν καθόλου δύσκολο) έχει αρχίσει μια απέραντη παραφιλολογία και αμπελοφιλοσοφία πάνω στο θέμα. Πού πήγαν; Ποιόν είδαν; Ποιόν ευχαρίστησαν¨; Μέχρι και που κατούρησαν  οι στρατιωτικοί μας. Και, με δεδομένη την ιδιότητά τους, αλλά και τις δεσμεύσεις της Υπηρεσίας, είναι σεμνοί και δεν αρχίζουν τις δηλώσεις και τα «περάσματα» από τα κανάλια ( τα οποία πολύ θα το ήθελαν…) Αυτό από τη μια μεριά. Από την άλλη, άρχισαν οι «μαντεψιές» από χαζούς που νομίζουν πως είναι έξυπνοι: Γιατί τους άφησαν οι τούρκοι; Το ζήτησαν οι ΗΠΑ; Το είχαν συμφωνήσει ο Τσίπρας με τον Ερντογάν; Γιατί σήμερα και όχι εχθές ή αύριο; Γίναμε φίλοι με τους τούρκους; Και πολλά άλλα παρόμοια. Ένα έχω να πώ. Παρά την απερίγραπτη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία, ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Και αφήστε τους ήσυχους, μην ξημεροβραδιάζεστε έξω από τα σπίτια των δικών τους για καμιά δήλωση ή φωτογραφία. Αρκετά!
------------------------------------------------
    Καλά μας τα λέει ο αρθρογράφος της ανάρτησης που μιλάει για «ενότητα του πατριωτικού χώρου». Όμως, έχουμε στον χώρο ένα σωρό κόμματα, κομματίδια, ανθυποκομματίδια και πάει λέγοντας. Πιο πολλά και από τις περιβόητες «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ! Και η σύμπραξή τους, κατά τη γνώμη μου, είναι μάλλον αδύνατη, αφού οι «αρχηγικές» φιλοδοξίες είναι τόσες, όσα και τα κόμματα, πλήν ενός. «Κυριακή κοντή γιορτή», λέει ο λαός.
------------------------------------------------
    Και ρωτάει ο Χρήστος Γιανναράς στο άρθρο του. «Πότε θα θυμώσουμε οι Έλληνες;» Μα, είμαστε ήδη θυμωμένοι! Μόνο που δεν το ξέρουμε! Αρχίζω και εγώ να πιστεύω στις θεωρίες επιστημονικης φαντασίας περι… «ψεκασμού»! Είμαστε θυμωμένοι, αλλά δεν ξέρουμε με ποιόν. Με αυτούς που μας έβαλαν στη «λούμπα»; (ΠΑΣΟΚ) Με αυτούς που μας έχωσαν πιο βαθειά; ( ΝΔ και οι συν αυτώ) Με αυτούς που από την αρχή μέχρι το τέλος μας κοροϊδεύουν ασύστολα; (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) Με τους Γερμανούς που μας «αρμέγουν» κανονικά; Με ποίούς από όλους; Το πιο σωστό, θα ήταν να είμαστε θυμωμένοι με τον εαυτό μας, αφού εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να γίνει ό τι έγινε ( και ό τι θα συνεχίσει να γίνεται… )
------------------------------------------------
    2,3 εκατομμύρια Βενεζουελανοί έφυγαν από τη χώρα, γιατί με τον Ρημαδούρο δεν είχαν να φάνε! Το ακούς, Πινόκιο; Τους είχες για υπόδειγμα, άκουσα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου