Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η Βουλγαρία πούλησε αντιαρματικά συστήματα στις ΗΠΑ για αντάρτες ΣυρίαςΜεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να μας εξηγήσουν οι ΗΠΑ πώς ξεχωρίζουν τους ‘’ήπιους’’ ισλαμιστές αντάρτες από τους τζιχανιστές.
Μήπως με το ‘’Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ…’’?
Και σε τι διαφέρουν οι ισλαμιστές αντάρτες από τους τζιχανιστές?
    Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό, το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν από  τη Βουλγαρία  610 αντιαρματικούς πυραύλους 9К111 Fagot (9К111 «Фагот»), (σοβιετικής κατασκευής)  καθώς και εκτοξευτές για αυτούς, για να παραδοθούν στη Συρία ή τη Λιβύη, σε αντίθεση με το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ για τις δύο αυτές χώρες.
    Επίσης, για τους αντάρτες της Συρίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν από τη Βουλγαρία, οκτώ αντιαρματικά συστήματα 9K115 «Metis» (σοβιετικής ένωσης).
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αγορές έγιναν πριν από την επίσημη ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης των ‘ήπιων’ ισλαμιστών ανταρτών που πρόσκεινται στην ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία, και η παραλαβή έγινε εκ μέρους των Αμερικανών από αμερικανική εταιρεία που φάνηκε αυτή στην αγορά των αντιαρματικών όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου