Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (10/8/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις στην Σινκίβκα (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) και την Στελμαχίβκα (16 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο). Μονάδες της 1ης Τεθωρακισμένης Στρατιάς (Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) απέκρουσαν επίθεση ουκρανικών Δυνάμεων στο  Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο και 30 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ ). 

          Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν κατά μήκος του Άξονα Κουπιάνσκ – Σβάτοβο – Κρεμίνα.

          Οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου αποδεικνύει ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβο και 30 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ).

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD)  της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν την ουκρανική άμυνα στην περιοχή της Βιλσάνα (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ). Επίσης ότι, κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προελάσει σε περιοχή μετώπου 11 χιλιομέτρων και βάθους 3 χιλιομέτρων προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

          Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις δημιούργησαν προγεφύρωμα βάθους 5 χιλιομέτρων στην δυτική όχθη του ποταμού Ζέρεμπετς, κοντά στην Καρμαζινίβκα (13 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Σβάτοβο) και προέλασαν άλλα 5 χιλιόμετρα προς Δυσμάς.

          Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στην Σινκίβκα (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ),  Ανατολικά της Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ), Βορείως της Ιβανίβκα (30 χλμ Βορειοδυτικά του Σβάτοβο και 15 χλμ. Ανατολικά του Κουπιάνσκ), Νοτίως του Νοβοσελίβσκυ, την Σερχίιβκα (12 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβο) και στην Ναντίγια (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβο).    

Περιοχή της Κρεμίνα 

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν χωρίς επιτυχία, στην ευρύτερη περιοχή της Κρεμίνα. Μονάδες της Κεντρικής Ομάδος Δυνάμεων απέκρουσαν επιθέσεις στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και στο Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα).

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα και στην Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), δεν σημείωσαν επιτυχία.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

    Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν  στην περιοχή μεταξύ της Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και της Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ). Άλλοι ιστότοποι  ανέφεραν ότι ουκρανικές Μονάδες Πεζικού επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία από την κατεύθυνση της δεξαμενής της Μπερχίβκα καθώς επίσης και στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ). Οι μάχες συνεχίζονται.

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στις Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ) Κουρντιουμίβκα (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στις παραπάνω περιοχές καθώς επίσης και στην Ντγιλίιβκα (15 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και Ντρούζμπα (18 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

 Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν Αντεπίθεση κοντά στην Κουρντιουμίβκα (13 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιό ήταν το αποτέλεσμα.

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ      

    Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στην  Αβντίϊβκα, την  Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα), (ακριβώς Δυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ) και την Μαρίνκα (στα Νοτιοδυτικά προάστεια της πόλεως του Ντόνετσκ).

Ρωσικές πηγές ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Μαρίνκα και Βορειοδυτικά της Αβντιίβκα.

    Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Αβντίϊβκα και Μαρίνκα  έχουν ως Αντικειμενικό Σκοπό  να καταλάβουν τις Κρασνοχορίβκα, την Μαρίνκα και τους γύρω οικισμούς.

Πυραυλική επίθεση στο Πόκροφσκ: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 31 τραυματίες

https://www.tvopen.gr/watch/179877/pyraylikhepitheshstopokrofsktoylaxiston8nekroikai31traymaties

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

         Οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν Αντεπιθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ανέκτησαν ορισμένες από τις απωλεσθείσες θέσεις στην περιφέρεια της Δυτικής Ζαπορίζια. Οι Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στους τομείς Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ και Πγιατυχάτκυ – Ρομπότγινυ.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένης εκτάσεως χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων των Περιφερειών του Ντόνετσκ και της Ζαπορίζια, χωρίς επιτυχία.

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές τους ενέργειες στην κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ (Λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, 100 χλμ. ΝΑ της Μελιτοπόλεως).

          Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ότι το Τάγμα «Βοστόκ-Αχμάτ» της Τσετσενίας εξακολουθεί να μάχεται στην περιοχή του Ορίχιβ.

Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονέτσκ)

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση στο Ουροζάϊνυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι πρόσθεσαν την πληροφορία ότι οι τα ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο Ουροζάϊνυ με Δύναμη δύο περίπου Διμοιριών Πεζικού που τις υποστήριζαν Άρματα Μάχης και Τεθωρακισμένα    Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ).

          Τα ουκρανικά στρατεύματα διέβησαν τον ποταμό Μοκρούϊ Γιαλού, αμέσως δυτικά του Ουροζάϊνυ, αλλά, οι ρωσικές Δυνάμεις, απέκρουσαν τελικά την επίθεση και απώθησαν τα ουκρανικά στρατεύματα στις αρχικές τους θέσεις.

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγινυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

         Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ και ένας ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στο Σταρομαγιόρσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα), προκειμένου να ανακτήσουν απωλεσθείσες θέσεις, αλλά, αποκρούσθηκαν.

          Η Μαλιάρ, δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιτυχημένες επιθέσεις τους προς την κατεύθυνση της Μελιτοπόλεως (100 χλμ. Νοτίως της Ζαπορίζια ) και σταθεροποιούν θέσεις τους στην Μάλα Τοκμάτσκα ( 10 χλμ. ΝΑ του Ορίχιβ) και στο Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ)

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν περιορισμένης κλίμακος επίθεση Πεζικού υποστηριζομένου από Άρματα και ΤΟΜΑ εναντίον του Ρομπότγινυ, αλλά, αποκρούσθηκαν.

 Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις προς το Ρομπότγινυ  και να εμποδίζουν τις ουκρανικές Δυνάμεις να προχωρήσουν πέραν των περιχώρων του οικισμού.

          Ένας ιστότοπος σημείωσε ότι η ουκρανική δραστηριότητα στον τομέα αυτόν του μετώπου είναι σχετικά περιορισμένη. Ανέφερε επίσης ότι μια μικρή Ομάδα Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών επιχείρησε διείσδυση προς το Πγιατυχάτκυ (23 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ), αλλά, αποκρούσθηκε.

          Άλλοι ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν αντεπίθεση και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις κατά 1,5 χιλιόμετρο από τα περίχωρα του Ρομπότγινυ. Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο Μονάδες των ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV) αναδιατάχθηκαν από την Περιφέρεια της Χερσώνας στην περιοχή του Ρομπότγινυ για να ενισχύσουν τις εκεί αμυνόμενες Δυνάμεις που αντιμετωπίζουν συνεχείς ουκρανικές επιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΟ : Η περιοχή Βορείως και ΒΑ του Ρομπότγινυ, είναι η μία από τις δύο περιοχές του μετώπου στην Περιφέρεια της Ζαπορίζια, (160 χιλιομέτρων), στην οποία οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει μικρή διείσδυση πλάτους 5 χλμ. και βάθους 1,5 χλμ. στην Αμυντική Τοποθεσία των Ρώσων. Η άλλη είναι η περιοχή της Μακαρίβκα (5 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα), αμέσως Βορείως του Σταρομαγιόσκυ, η κατοχή του οποίου είναι εναλλασσομένη. Στις δύο αυτές περιοχές, οι ουκρανικές Δυνάμεις έχουν προωθηθεί, συνολικά, σε βάθος 16 χιλιομέτρων περίπου. Δηλαδή, επί μετώπου 1200 χιλιομέτρων, περίπου, η πρόοδος της ουκρανικής Αντεπιθέσεως, εστιάζεται στις δύο παραπάνω περιοχές.

          Τους προαναφερθέντες θύλακες,  οι Ουκρανοί προσπαθούν να διευρύνουν με συνεχείς επιθέσεις, οι οποίες όμως αποκρούονται από τους Ρώσους, που έχουν σταθεροποιήσει πλέον το μέτωπο. Άλλωστε, όπως προκύπτει από την ανάλυση της διεξαγωγής των Επιχειρήσεων, οι ουκρανικές επιθέσεις είναι περιορισμένου βάθους και πραγματοποιούνται από Μονάδες μικρής Δυνάμεως, χωρίς ισχυρή Υποστήριξη.

Περιοχή Χερσώνας

          Οι ρωσικές και ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να ανταλλάσσουν Πυρά Πυροβολικού στην Περιφέρεια της Χερσώνας.

          Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν οικισμούς κατά μήκος της Δυτικής (Δεξιάς) όχθης του Δνειπέρου ποταμού, συμπεριλαμβανομένης της πόλεως της Χερσώνας.

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος  προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εντείνει την χρησιμοποίηση drones για Αναγνώριση και Κατεύθυνση των Πυρών Αντιπυροβολικού, στην Περιφέρεια της Χερσώνας.

     Η Ανωτάτη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε ότι το Τάγμα Συλλογής Πληροφοριών της GUR «Shaman» συνεχίζει την Επιχειρησιακή του δραστηριότητα στην Ανατολική (Αριστερή) όχθη του Δνειπέρου στην Περιφέρειας Της Χερσώνας, χωρίς να αναφέρει άλλες διευκρινήσεις (που διεξάγονται δηλαδή αυτές οι Επιχειρήσεις).  

Περιοχή Κριμαίας

   Δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή της Τακτικής Καταστάσεως     

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Αντιπαράθεση  Βρετανίας και ΗΠΑ για την αποτυχία της Αντεπιθέσεως των Ουκρανών στην Ζαπορίζια  Εσφαλμένη  η Τακτική χρησιμοποίηση των LEOPARD και των δυτικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης        ( ΤΟΜΑ) – Θάμνοι και αγριόχορτα καθυστερούν την ουκρανική Αντεπίθεση

https://warnews247.gr/vgikan-ta-machairia-se-vretania-kai-ipa-gia-tin-istoriki-niki-tou-rosikou-stratou-ta-agriochorta-kai-oi-thamno-synetripsan-tin-oukraniki-antepithesi-lathos-i-stratigiki-me-leopard-kai-dytika-t/

----------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί Πυραύλους Αέρος-Αέρος ASRAAM σε ρόλο κινητών Αντιαεροπορικών Πυραύλων

https://flight.com.gr/oukrania-xrisimopoiei-piravlous-aeros-aeros-asraam-san-antiaeroporikous/

ΣΧΟΛΙΟ: Λόγω των σημαντικών απωλειών που έχουν οι ουκρανικές Δυνάμεις, σε Άρματα και ΤΟΜΑ όταν εκδηλώνουν τις Αντεπιθέσεις τους, συνειδητοποίησαν ότι οι Δυνάμεις αυτές πρέπει να διαθέτουν μία στοιχειώδη Αντιαεροπορική προστασία τόσο κατά την διάρκεια των Επιχειρήσεών τους, όσο και όταν απλώς κινούνται ή σταθμεύουν. Αυτή επιτυγχάνεται με κινητά Αντιαεροπορικά Συστήματα που ακολουθούν τις Τεθωρακισμένες και Μηχανοκίνητες Μονάδες και αναπτύσσονται σε κατάλληλες θέσεις προκειμένου να τις υποστηρίζουν. Η ανάγκη αυτή υποχρέωσε τους Ουκρανούς να καταφύγουν στην μέθοδο της χρησιμοποιήσεως των οχημάτων που μεταφέρουν τους Πυραύλους ASRAAM, έστω και αν, με τον τρόπο αυτόν, μειώνεται σημαντικά το βεληνεκές τους. 

----------------------------------------------------------------------

Εντυπωσιακή ανατροπή - Η Γερμανία αντιλαμβάνεται την ήττα της Ουκρανίας και σταμάτησε την αποστολή όπλων LEOPARD, MARDER, IRIS

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/690535/entyposiaki-anatropi-i-germania-vlepei-tin-itta-tis-oukranias-kai-den-stelnei-pleon-opla-nein-gia-leopard-marder-kai-iris

----------------------------------------------------------------------

Έχουμε την πρωτοβουλία στη επίθεση, θέλουμε να αποφύγουμε μεγάλες απώλειες, λέει ο Ουκρανός ΓΕΕΘΑ

https://flight.com.gr/zalouzni-on-front-progress/

----------------------------------------------------------------------

Βρετανοί και Αμερικανοί ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον Ζελένσκυ – Ηχηρό μήνυμα από το CNN– BBC: “Απέτυχε η ουκρανική Αντεπίθεση – Οι Ρώσοι κερδίζουν τον πόλεμο”

https://warnews247.gr/vretanoi-amerikanoi-pidoun-apo-to-karavi-pou-vouliazei-bbc-apetyche-i-oukraniki-antepithesi-oi-rosoi-kerdizoun-ton-polemo-minyma-cnn-se-zelenski/

----------------------------------------------------------------------

Τα γερμανικά κόμματα συμφώνησαν να δοθούν Πύραυλοι Μεγάλου Βεληνεκούς TAURUS ανέφερε Ουκρανός Βουλευτής

https://www.matrix24.gr/2023/08/ta-germanika-kommata-simfonisan-na-dothoun-piravli-megalou-velinekous-taurus-lei-to-kievo/

----------------------------------------------------------------------

Έτοιμα για την Ουκρανία τα M1A1 Abrams

https://flight.com.gr/etoima-gia-oukrania-ta-m1-a1-abrams/

----------------------------------------------------------------------

Με Αεροσκάφη Στρατηγικού Βομβαρδισμού Tu - 95MS η Ρωσία επιτέθηκε κατά κύματα και κατέφερε ισχυρά πλήγματα στην Αεροπορική Βάση Σταροκονσταντίνωφ (130 χλμ. ΒΔ της  Ζαπορίζια), όπου φυλάσσονται οι Πύραυλοι STORM SHADOW.

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/690547/me-ta-thiriodi-tu-95ms-i-rosia-epitethike-kata-kymata-kai-dielyse-tin-oukraniki-aeroporiki-vasi-ton-storm-shadow

----------------------------------------------------------------------

Μαζική ανάπτυξη Στρατιωτικών Δυνάμεων Λετονίας, Λιθουανίας και Πολωνίας στα σύνορα με Λευκορωσία και Ρωσία – Ξεκινούν χερσαίο αποκλεισμό Καλίνινγκραντ και Λευκορωσίας 

https://warnews247.gr/sto-kokkino-i-valtiki-xekinoun-chersaio-apokleismo-kaliningkrant-kai-lefkorosias-maziki-anaptyxi-stratiotikon-monadon-letonias-lithouanias-polonias-deite-vinteo/

----------------------------------------------------------------------

Καμία αξία οι συνομιλίες στη Τζέντα για το ουκρανικό, δήλωσε η  Ρωσία – Παράλογο τελεσίγραφο το σχέδιο Ζελένσκυ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/690651/rosia-kamia-aksia-oi-synomilies-sti-tzenta-gia-to-oukraniko-eimaste-anoixtoi-se-diapragmateyseis

----------------------------------------------------------------------

Ζελένσκυ: Το Κίεβο Θα Ανταποδώσει Τις Ρωσικές Επιθέσεις Στη Μαύρη Θάλασσα

https://analitis.gr/zelenski-to-kiebo-tha-antapodwsei-tis-rwsikes-epitheseis-sth-mayrh-thalassa/

----------------------------------------------------------------------

Συνωμοσία για την δολοφονία Ζελένσκι «ξεσκέπασε» το Κίεβο - Συνέλαβαν μία γυναίκα

https://gr.euronews.com/2023/08/07/synomosia-dolofonia-zelenski-xeskepase-kiebo-synelaban-mia-gynaika?insEmail=1&insNltCmpId=227&insNltSldt=10080&insPnName=euronewsfr&isIns=1&isInsNltCmp=1&utm_campaign=today_newsletter&utm_medium=referral&utm_source=newsletter

----------------------------------------------------------------------

Η τρανς Σάρα Άστον Σιρίλο είναι η νέα εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

https://www.in.gr/2023/08/08/life/lgbtqi/trans-sara-aston-sirilo-einai-nea-ekprosopos-ton-enoplon-dynameon-tis-oukranias/

----------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία απομακρύνει τους τραυματίες της με drone - Καμία χώρα δεν το έχει ξανακάνει αυτό

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7185320_i-oykrania-apomakrynei-toys-traymaties-tis-me-drone-kamia-hora-den-ehei-xanakanei

----------------------------------------------------------------------

Financial Times: Καταστροφικές οι συνέπειες για την ΕΕ σε περίπτωση εντάξεως της Ουκρανίας σ’ αυτήν

https://www.newsbreak.gr/kosmos/494587/financial-times-katastrofikes-oi-synepeies-gia-tin-ee-se-periptosi-entaxis-tis-oykranias/

----------------------------------------------------------------------

Απετράπη απόπειρα Ρώσων χάκερ να διεισδύσουν στο δίκτυο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

https://www.insider.gr/eidiseis/286203/oykrania-apetrapi-apopeira-roson-haker-na-dieisdysoyn-sto-diktyo-ton-oykranikon

----------------------------------------------------------------------

Η Ιαπωνία διακόπτει την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ρωσία

https://www.drive.gr/news/kosmos/i-iaponia-kobei-ta-ilektrika-sti-rosia

----------------------------------------------------------------------

Μπαράζ κυρώσεων της Βρετανίας σε προμηθευτές του ρωσικού Στρατού

https://www.in.gr/2023/08/08/world/vretania-mparaz-kyroseon-se-promitheytes-tou-rosikou-stratou/

----------------------------------------------------------------------

Πώς η Κίνα εφοδιάζει τη Ρωσία με ημιπαράνομο στρατιωτικό εξοπλισμό

https://www.protagon.gr/epikairotita/pws-i-kina-efodiazei-ti-rwsia-me-imiparanomo-stratiwtiko-eksoplismo-44342764553

----------------------------------------------------------------------

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι χειραγωγεί Ρώσους για να πυρπολούν Στρατολογικά Γραφεία

https://www.real.gr/kosmos/arthro/h_mosxa_katigorei_to_kiebo_oti_xeiragogei_rosous_gia_na_pyrpoloun_grafeia_stratologisis-940110/

----------------------------------------------------------------------

Μόσχα: Το Κίεβο καλύπτει το παράνομο εμπόριο οργάνων  

https://www.freepen.gr/2023/08/blog-post_179.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου