Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Δράξασθε Παιδείας…

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ


 

2 σχόλια:

  1. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των χριστιανών νεοαπολογητών· και ο νυν δεν ξεφεύγει δυστυχώς του κα-νόνα, να αρπάζουν από τα (υποτιθέμενα) ''θεόπνευστα'' κείμενά τους, -τα οποία ως πρωτόγονα και βαρ-βαρικά, προφανώς και δεν έχουν καμία διάθεση για τέτοιου είδους χαλκεύσεις και σκυλεύσεις-, μια λε-ξούλα από εδώ, δυο παραπέρα, και ακόμα μια παρακείθε, να αλλοιώνουν παντελώς το νόημά τους και να πλάθουν (με τις αποκομμένες ξεκάρφωτες λεξούλες), εκτός θέματος προπαγανδιστικές φαντασιοπληξίες.
    Από ένα σοβινιστικό και άκρως ανθελληνικό (γιατί περί αυτού πρόκειται), ψαλμό του Δαβίδ· ο οποίος ε-κλιπαρεί το αφεντικό του ΓΙΑΧΒΕ), πως να εξολοθρεύσει τα εχθρικά προς αυτόν έθνη, εμφανίστηκαν οι δυο αυτές λεξούλες· και τι μας λένε οι λεξούλες?
    Ο ΓΙΑΧΒΕ, κατά τον επιστήμονα μαθηματικό μας, κατασκεύασε τον Αδάμ και την Εύα, άρα εφόσον το δέ-χεται αυτό, είναι υποχρεωμένος επίσης να δεχτεί πως ο Κόσμος ''κατασκευάστηκε'' το 5.508 πΧ. όπως δογ-ματίζει η επίσημη Εκκλησία (δεν ενθυμούμαι ακριβώς την ημέρα και τον μήνα).
    Κάνει επίσης λόγο για ειδωλολατρία κατασυκοφαντώντας (αν είναι Έλληνας), τους προγόνους του. ΕΛΕΟΣ πια με την ασύστολη προπαγάνδα! Ο Φειδίας και ο Καλλικράτης ποτέ δεν έπεσαν στα γόνατα να προσκυ-νούν τα δημιουργήματά τους, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες. Τιμή και όχι λατρεία Θεού, απέδιδαν στο εικονιζόμενο, κάτι που καταχράσθηκε αργότερα ο Χριστιανισμός.
    Αν ψάχνεις για ειδωλολατρία ακόμα και κανιβαλισμούς, ψάξε στα του οίκου σου. Για σήμερα νομίζω, λα-τρεύεται η ‘’Τιμία Ζώνη’’ και η ‘’Εσθήτα’’ της Πλατυτέρας των ουρανών! Μη βάλω και τα υπόλοιπα, ένεκα χώρου, που γράφουν τόμους ολόκληρους.
    Όσο για τον κανιβαλισμό? Συχνά – πυκνά τι κάνουμε οι αδερφοί? Δεν τρώμε τη σάρκα και πίνουμε το αίμα του Κυρίου μας? (κυριολεκτικώς και όχι κατά σύμβαση ή αλληγορία).
    Η θέση της γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα? Σοβαρά τώρα? Οι πρόγονοί μου ήταν πολυθεϊστές και το 50% εκπροσωπούσαν οι γυναίκες Θεοί. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση! Όμως επί 1.700 χρόνια κυρίαρχου χριστιανισμού, εκτός από τις χιλιάδες γυναίκες, ολοκαυτώματα στις πυρές (αιρετικές και μάγισσες κλπ.), τι άλλο καλό επιδείξατε? Μόλις τον 20 αιώνα δώσατε δικαίωμα ψήφου στη γυναίκα και μιλάτε κατά του φεμινι-σμού?
    Ξεχνάτε τη μαύρη τύχη της συναδέλφου σας Υπατίας, της φιλοσόφου και μαθηματικού (415 πΧ), από τους χριστιανικούς ‘’πολυσπούδαστους’’ ταλιμπάν όχλους, ή τους αφορισμούς και τα αναθέματα που συχνά – πυκνά εκτοξεύονταν (κατά Μεθόδιου Ανθρακίτη 18ος, ακόμα και τον 19ο αιώνα), από τα πατριαρχεία (Γρηγόριος Ε’, 1819), κατά της επιστήμης της Φυσικής και Μαθηματικών και κατά των λειτουργών τους? (Οι αρές ειδικά του αναθέματος εσαεί ισχύουν, δεν αίρονται. Στα υπ’ όψιν σας!)
    Δράξασθε παιδείας λοιπόν, που διαρκώς προτρέπουν οι πρόγονοί μας. Όμως όχι με το ρασοφόρο αναχρο-νοσκοταδισμό στις Ελληνικές αίθουσες διδασκαλίας, που προτείνετε, αλλά κυρίως με την ανάδειξη του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, της αρετής, της έρευνας και της προόδου, που η ανακάλυψή του οδήγησε στον τερματισμό του Μεσαίωνα και την ανάδειξη του Ευρωπαϊκό Διαφωτισμού και της Επιστήμης.
    Κατά κύριο λόγο τα αγαθά που σήμερα απολαμβάνουμε, -επίπεδο άνετης διαβίωσης, υψηλό προσδόκιμο ζωής-, προέρχονται εν πολλοίς ως δώρο σε εμάς από το αρχαίο παρελθόν μας!
    Παραθέτω ολόκληρο το επίμαχο κείμενο του Ψαλμού, για προσεκτική μελέτη και ελεύθερη εξαγωγή συ-μπερασμάτων:
    (Ακολουθεί σε δεύτερη ανάρτηση ο ψαλμός λόγω ελλείψεως χώρου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαλμοί του Δαυίδ. Ψαλμός Β'.
    «ΙΝΑΤΙ ἐφρύαξαν ἔθνη, καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά;
    2 παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ.
    3 Διαρρήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀπορρίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν.
    4 ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς.
    5 τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς.
    6 Ἐγὼ δὲ κατεστάθην βασιλεὺς ὑπ᾿ αὐτοῦ ἐπὶ Σιὼν ὄρος τὸ ἅγιον αὐτοῦ
    7 διαγγέλλων τὸ πρόσταγμα Κυρίου. Κύριος εἶπε πρός με· υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε.
    8 αἴτησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καὶ δώσω σοι ἔθνη τὴν κληρονομίαν σου καὶ τὴν κατάσχεσίν σου τὰ πέρατα τῆς γῆς.
    9 ποιμανεῖς αὐτοὺς ἐν ράβδῳ σιδηρᾷ, ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτούς.
    10 καὶ νῦν, βασιλεῖς, σύνετε, παιδεύθητε, πάντες οἱ κρίνοντες τὴν γῆν.
    11 δουλεύσατε τῷ Κυρίῳ ἐν φόβῳ καὶ ἀγαλλιᾶσθε αὐτῷ ἐν τρόμῳ.
    12 δράξασθε παιδείας, μήποτε ὀργισθῇ Κύριος καὶ ἀπολεῖσθε ἐξ ὁδοῦ δικαίας.
    13 ὅταν ἐκκαυθῇ ἐν τάχει ὁ θυμὸς αὐτοῦ, μακάριοι πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτῷ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή