Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Σ. για το ΒΟΕΑ. Απόψεις Προέδρου

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

10 σχόλια:

  1. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ ψήφισε μία απόφαση του ΔΣ/ΜΤΣ, ενάντια στα συμφέροντα των ε.α. συναδέλφων. Θα έπρεπε ξεκάθαρα να μειοψηφήσει, για να έχουμε ένα σκαλί να πατήσουμε για τα επόμενα βήματα. Τώρα χρειάζεται άμεση και έγκαιρη ενέργεια προς το ΣτΕ.
    Καλή χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απολυτο δικιο. Ειναι επιχειρημα για μικρα παιδια και μαλιστα απο τον Κουτρη να λεει οτι ακομα και αν καταψηφιζα τιποτε δεν θα αλλαζε. Σωστα τα λεει για οτι τραγελαφικο συμβαινει με την την ΕΑΑΣ αλλα για το ΒΟΕΑ που ειναι και το θεμα μονο αυτος ξερει χωρις να μας λεει γιατι το ψηφισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος αγαπητέ συνάδελφε,'οτι ο Κος Κουτρής δεν μας λέει γιατί ψήφισε θετικά.Μας το λέει και μάλιστα με μεγάλη σαφήνεια. Διαβάστε παρακαλώ την αμέσως προηγούμενη παράγραφο από αυτήν που λέει ότι τίποτε δεν θα άλλαζε από την οποιαδήποτε ψήφο του.Γράφει επί λέξει: Το έκανα όμως με πλήρη συνείδηση ότι η εισήγηση ήταν δίκαιη και δικαιολογημένη κλπ.Εξακολουθεί να θεωρεί τη ρύθμιση δίκαη!!!!!!.

      Διαγραφή
    2. 2 Ιαν. 3:12: Έχετε απόλυτο δίκιο. Πιαστηκα αδιάβαστος.

      Διαγραφή



  3. Κύριε πρόεδρε, στο ως άνω κείμενο σας λέτε ότι η εισήγηση του γενικού διευθυντού του ΜΤΣ για μείωση του ΒΟΕΑ είναι σύννομη και δίκαιη και ως προς το σύννομη επικαλείστε και τη σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του ΜΤΣ. Μπορείτε παρακαλώ να ενημερώσετε τα μέλη της ΕΑΑΣ σε ποιά διάταξη νόμου ή ΚΥΑ προβλέπεται η δυνατότητα τέτοιας μείωσης. Τόσο ο Α,Ν 559/37,όσο και η με αριθμό 2412/84 ΚΥΑ προβλέπουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή τα τέκνα των μετόχων και μερισματόυχων που δικαιούνται ή λαμβάνουν το ίδιο μέρισμα δικαιούνται το ίδιο ΒΟΕΑ. Σας ενημερώνω με την ευκαιρία ότι το ΒΟΕΑ είναι περιουσιακό στοιχείο των τέκνων και όχι του γονέα, που άν κρίνω απο τα διαλαμβανόμενα στο κείμενό σας μάλλον δεν το γνωρίζετε και σύμφωνα με τον Α.Ν 559/37 δεν μπορεί να θιγεί. Οποιοσδήποτε εξορθολογισμός κριθεί δίκαιος μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους και όχι με διαφοροποίηση του ΒΟΕΑ. Και κάτι τελευταίο στο ΔΣ/ΜΤΣ δεν ΔΙΟΡΙΣΤΉΚΑΤΕ ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ αλλά ως μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ. Ψάξτε το και θα δείτε τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε πρόεδρε θα αναφέρω μια ιστορία με το νομικο σύμβουλο του ΜΤΣ. Σε κάποια συνεδρίαση του ΔΣ/ΜΤΣ ο τότε Γενικός Διευθυντής ήθελε να περάσει ένα θέμα,που δεν ήταν σύννομο.Στην εισήγηση του Γ,Δ. υπήρχε φαρδιά-πλατιά η υπογραφη του νομικου σύμβολου με την σύμφωνη γνώμη του. Κάποιο μέλος του ΔΣ/ΜΤΣ είχε μελετήσει τη σχετική νομοθεσία που ήταν συνημμενη στο θέμα και ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη ότι ο νόμος που επικαλούνται για να τεκμηριώσουν τη νομιμότητα του θέματος προβλέπει ακριβώς το αντίθετο απο τη ρύθμιση που θέλουν να περάσουν .Κλήθηκε τότε ο νομικός σύμβουλος για να δώσει εξηγήσεις.Η απάντησή του ήταν, ναί υπάρχει ο νόμος που προβλέπει το αντίθετο,αλλά ο νόμος αυτός είναι εν υπνώσει, κοιμάται δηλαδη και δεν εφαρμόζεται. Στην περίπτωσή σας κύριε πρόεδρε φαίνεται ότι δεν μελετησε κανένας το περίφημο 9ο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό πάντως που έχει πολύ μεγάλη πλάκα είναι να συνομιλεί ανώνυμος με ανώνυμο! Και υποτίθεται ότι οι συνομιλούντες είναι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού! Ή, μήπως και δεν είναι! Εγώ πάντως δεν το πιστεύω ότι μπορεί ένας Έλληνας Αξιωματικός να μην έχει το θάρρος της γνώμης του και να κρύβεται πίσω από το προσωπείο της ανωνυμίας! Αποκλείεται! Απλώς, μερικοί θέλουν να κάνουν την πλάκα τους, ακόμα και σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως το υπόψη προς συζήτηση θέμα. Γι' αυτό κι εμείς, για πλάκα πρέπει να το πάρουμε, και να γελάσουμε λιγάκι, αφού το θέμα με τους ανώνυμους έχει καταντήσει γελοίο, παρ' ότι οι συνομιλούντες ανώνυμοι μπορεί κατά τα άλλα να είναι αξιόλογα και σεβαστά μέλη της στρατιωτικής οικογένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλη χρονια κυριε Παναγακο! Μενω στην χιουμοριστικη πλευρα του θεματος χωρις να προσθεσω κατι αλλο. Εγω εχω γραψει το 12:25 και 3:43 ανωνυμα σχολια. Δεν καλυπτομαι ομως πισω απο την ανωνυμια....... και αποδειξη οτι σε αρθρο του ΣΤΑΡΑΤΑΛΟΓΙΑ με την ανακοινωση του ΜΤΣ για το ΒΟΕΑ και με ημερομηνια 29 Δεκ. 2022 με μεχρι τωρα 130 σχολια υπαρχουν μονο δυο επωνυμα το ενα απο τα οποια ειναι δικο μου.....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Παναγάκο,έχω την άποψη ότι δεν πρόκειται περί συνομιλίας αλλά για τοποθέτηση επι των θέσεων-επιχειρημάτων κάποιου Συναδέλφου που προσπαθεί να δικαιολογήση κάποια ενέργειά του η οποία έβλαψε τα συμφέροντα κάποιων Συναδέλφων και συνεπώς δεν έχει σημασία αν γράφουμε επώνυμα ή ανώνυμα αλλά άν αυτά που γράφουμε είναι σωστά και βοηθούν στη ενημέρωση των Συναδέλφων,που δεν γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους του προβλήματος-θέματος. Πιστεύω ότι η επώνυμη τοποθέτηση δεν θα βοηθούσε αλλά ίσως να δημιουργούσε άλλα προβλήματα και όπως γνωρίζετε δεν είναι καιρός για τέτοια. Καλή Χρονιά.

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά!
    Δυστυχώς, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Καταπιανόμαστε με αντιδικίες με συναδέλφους, ενώ τεχνηέντως επισκιάζονται οι εμπνευστές του εγχειρήματος. Σαφώς και οι ψηφίσαντες, κατά το μείζον συνάδελφοι, έχουν την ευθύνη της ψήφου τους.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή