Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πληροφορίες για ποδοσφαιρικό Grexit και οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος!



Πληροφορίες για ποδοσφαιρικό Grexit και οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος!
http://www.iefimerida.gr
    Ραγδαίες εξελίξεις μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΑ Σπορ, το πρωτάθλημα θεωρείται πια δεδομένο πως θα διακοπεί επ' αόριστον και απλά μένει η ανακοίνωση από την κυβέρνηση.
    Αλλά αυτό, όπως όλα δείχνουν, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να ληφθεί η απόφαση για ποδοσφαιρικό Grexit! Δηλαδή, για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.
    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν επαφές της ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού με στελέχη της UEFA, και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να μη δηλωθούν του χρόνου οι ελληνικές ομάδες για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου. 
    Το πρόβλημα όσον αφορά αυτή την απόφαση είναι το τι θα γίνει με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία τη νέα σεζόν έχει υποχρεώσεις για το νεοσύστατο Nations League. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει διασφάλιση ότι δεν θα επηρεαστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι ελληνικές ομάδες δεν θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League).
    Μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να δοθεί πρόωρο τέλος στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με οριστική διακοπή του.  
    Όπως και να 'χει, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα.
Η δήλωση Βασιλειάδη
    Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, άλλωστε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προϊδέασε με τη δήλωσή του:
    «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις.    Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου