Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σούπερ ιδέες για βορειοελλαδίτικα σαββατοκύριακα



Σούπερ ιδέες για βορειοελλαδίτικα σαββατοκύριακα
    Πέντε από τους κορυφαίους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας για σαββατοκύριακα σε λίμνες, ποτάμια, γραφικά χωριά, πόλεις και βουνά.
Νέστος
    Δάση που υποδέχονται δειλά την άνοιξη. Υδροβιότοποι με σπάνια πουλιά. Διαδρομές που ελίσσονται παράλληλα με τους μαιανδρισμούς του θρακιώτικου ποταμού. Ο Νέστος επιφυλάσσει υπέροχα σκηνικά κάθε εποχή για όσους τον επισκεφτούν. Ιδανική βάση είναι η Σταυρούπολη, από όπου ξεκινά η φαντασμαγορική κατάβαση στους Τοξότες και από εκεί στα υγρά λιβάδια του ποταμού με τα φράγματα και τα τοπία, η μαγεία των οποίων κλιμακώνεται μέχρι να φτάσετε στο δέλτα του Νέστου. Βόρεια της Σταυρούπολης, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το δάσος της Χαϊντούς, ένα «φινλανδικό» δάσος με σπάνια φυτά της βόρειας Ευρώπης, ανάμεσα σε οξιές, σημύδες και άγριους κρίνους.
Πού να μείνετε: Στον ξενώνα του Φιλήμωνα στη Σταυρούπολη με τα μοντέρνα δίκλινα σε φωτεινά χρώματα (από 47€) ή στους ξενώνες Φιλοξενία  και Κοκκύμελον στους Τοξότες, που προσφέρουν άνετα δίκλινα στα 45 και 57€ αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα – Νέστος: Στις όχθες της Θράκης 

Κερκίνη
    Το παρόχθιο δάσος της Κερκίνης είναι μαγευτικό. Τα νερά της λίμνης αυτή την εποχή καλύπτονται με νούφαρα. Οι βαρκάδες στη λιακάδα είναι απολαυστικές. Τα χωριουδάκια στις όχθες πάντα ήσυχα και σταθερά καταφύγια καλοφαγάδων (εδώ θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε σπεσιαλιτέ με αγριοβούβαλο), ενώ οι φυσιολατρικές δραστηριότητες δεν έχουν τέλος: Στην ευρύτερη περιοχή θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην ιππασία, την ποδηλασία, την πεζοπορία, την τοξοβολία, την ορειβασία στο όρος Μπέλες και το Μαυροβούνι. Τα ωραιότερα ταβερνάκια και τους περισσότερους ξενώνες θα τους βρείτε στα χωριά Λιθότοπο, Κερκίνη και Άνω και Κάτω Πορόια.
Πού θα μείνετε: Στα άνετα, κλασικά δίκλινα του Epavlis στο χωριό Κάτω Πορόια (από 42,50€ με πρωινό), στα ρομαντικά δίκλινα του Βιγλάτορα στο χωριό Άνω Πορόια (από 60€ με πρωινό) ή στα μικρά αλλά φιλόξενα δίκλινα του Κερκινίτη στον Λιθότοπο (από 40€ με πρωινό).
Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι να ταξιδέψετε στη λίμνη Κερκίνη 

Καϊμακτσαλάν
    Τι θα λέγατε να εκμεταλλευτείτε την τελευταία ευκαιρία της σεζόν για σκι; Το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα λειτουργεί ακόμα (αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτοί 4 αναβατήρες και 4 πίστες), ενώ παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στο πανέμορφο χωριό του Παλιού Αγίου Αθανασίου στα ψηλά του βουνού χωρίς να… κρυοπαγήσετε. Στη βάση του βουνού, απλώνεται η λουτρόπολη της Αριδαίας, τα περίφημα λουτρά Πόζαρ, που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο φανατικό κοινό, που αναζητά μια διαφορετική εμπειρία αναζωογόνησης μέσα στη φύση.
Πού θα μείνετε: Στα ρομαντικά δίκλινα του σαλέ Montecristo (από 65€) ή στα ζεστά δίκλινα του ξενώνα Τόιτος με τζάκι και πρωινό (55€) στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Στα πολυτελή δωμάτια του Eliton Hotel & Spa στο Λουτράκι κοντά στα Λουτρά Πόζαρ, στα 85€ το δίκλινο με πρωινό.
Διαβάστε περισσότερα – Καϊμακτσαλάν: Λευκή μαγεία 

Καστοριά
    Ο γύρος της λίμνης είναι γεμάτος εμπειρίες: Θα περάσετε από σπήλαια γεμάτα σπάνιους σχηματισμούς σταλακτιτών και θρύλους για δράκους, από ιστορικές μονές, από όχθες με ζεστά ταβερνάκια και από πολλά διαφορετικά σημεία για να ατενίσετε τα γαλήνια νερά της λίμνης με κύκνους να σουλατσάρουν στην επιφάνειά τους. Θα ανακαλύψετε την γραφική γειτονιά της παλιάς πόλης, το Ντολτσό και θα ανηφορίσετε τον λόφο του Προφήτη Ηλία για καφέ και φοβερή θέα. Στην «κάτω» παραλία της πόλης, θα βρείτε τα περισσότερα μπαράκια και μεζεδοπωλεία της Καστοριάς.
Πού θα μείνετε: Στα λιτά, άνετα δωμάτια του Άνεσις στο κέντρο της πόλης, από 48€ με πρωινό ή στα πολυτελή δίκλινα του τεσσάρων αστέρων Esperos Palace, από 68,40€ με πρωινό.
Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Καστοριά 

Νυμφαίο
    Ιδανικός προορισμός αν θέλετε να πάρετε γεύση από γραφικό χωριό και οργιάζουσα φύση στη Βόρεια Ελλάδα, το Νυμφαίο είναι ένα χωριό-στολίδι σκαρφαλωμένο στο όρος Βίτσι. Βρίσκεται στην καρδιά της Μακεδονίας, κοντά στη Φλώρινα και είναι πλαισιωμένο από πλούσια δάση οξιάς. Ο οικισμός είναι διάσπαρτος από αναπαλαιωμένα αρχοντικά και ζεστά ταβερνάκια, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και το περιβαλλοντικό κέντρο του Αρκτούρου, όπου θα ενημερωθείτε για την πανίδα και την άγρια φύση της Ελλάδας.
Πού θα μείνετε: Στα όμορφα δίκλινα του ξενώνα Γκάλμπα στα 60€ με πρωινό ή στα αρχοντικά, πολυτελή δωμάτια του ξενώνα Αργυρώ, επίσης στο Νυμφαίο, που στοιχίζουν περί τα 85€ το δίκλινο με πρωινό και πετυχαίνουν το… απόλυτο, αποσπώντας άριστα 10 στις βαθμολογίες του Booking.
Διαβάστε περισσότερα - Νυμφαίο: Το αλπικό στολίδι της Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου