Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ



ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ
Γιωργος Επιτήδειος Αντιστράτηγος εα, Ευρωβουλευτής «Χρυσής Αυγής»
    Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης από τις αρχές Μαρτίου καταργούνται τα κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων. Αντ’ αυτών θα λειτουργήσουν σε 23 διαφορετικά σημεία της Ελλάδος τα λεγόμενα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ). Εκεί οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν για 3 ημέρες, θα υπόκεινται σε ιατρικές εξετάσεις, θα παραλαμβάνουν ιματισμό και, στην συνέχεια, θα προωθούνται στις Μονάδες Εκστρατείας όπου θα εκπαιδεύονται στο Όπλο και την Ειδικότητα για τα οποία έχουν επιλεγεί και θα υπηρετούν σ’ αυτές το υπόλοιπο της θητείας τους.
    Η απόφαση αυτή ελήφθη με το πρόσχημα της αμέσου επανδρώσεως των Μονάδων Εκστρατείας, τώρα μάλιστα που η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια. Για τους μη γνωρίζοντες τα στρατιωτικά θέματα, η παραπάνω απόφαση είναι πιθανόν σωστή. Ενδεχομένως να τους αφήνει και αδιάφορους. Οι γνωρίζοντες όμως, αντιλαμβάνονται ότι είναι μία σπασμωδική ενέργεια που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Συνεπώς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.
Αντιρρήσεις γιά την κατάργηση των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων
    Καταρχάς δεν είναι ακόμη γνωστόν εάν και κατά πόσον έχουν καθορισθεί οι κατηγορίες των στρατευσίμων οι οποίες θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση να υπηρετήσουν ολόκληρη την θητεία τους στις Μονάδες Εκστρατείας και βάσει ποίων κριτηρίων. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι στις τάξεις των πραγματικών δικαιούχων θα ενταχθούν, με διάφορες μεθοδεύσεις, και όσοι διαθέτουν μέσον, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να θεσμοθετηθεί μία ακόμη αδικία εις βάρος κάποιων με προνομιούχων Ελλήνων.
    Επιπλέον, τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών έχουν σημαντική αποστολή κατά την διάρκεια της Επιστρατεύσεως. Με την κατάργησή τους, ποιος θα αναλάβει να εκπληρώσει αυτή την αποστολή; Η μεγαλύτερη όμως αντίρρησή μου για την νέα απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης βασίζεται στην αναπόφευκτη μείωση του αξιόμαχου αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητος των Μονάδων Εκστρατείας του Στρατού Ξηράς, των παραμεθορίων, περιοχών που θα επέλθει με την υλοποίησή της.
Μείωση του αξιομάχου των Μονάδων Εκστρατείας
    Για να είναι σε θέση να επιτελέσουν με επιτυχία την αποστολή τους, οι Μονάδες αυτές πρέπει να διαθέτουν προσωπικό εκπαιδευμένο και ικανό να ανταπεξέλθει στις συνθήκες εκστρατείας. Οι νεοσύλλεκτοι που τοποθετούνται στις Μονάδες πρέπει να έχουν υποστεί μέρος της βασικής
εκπαιδεύσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως ώστε να έχουν αποκτήσει, σε μικρό είναι αλήθεια βαθμό, την στρατιωτική δεοντολογία. Αυτό θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν ομαλά στις απαιτήσεις των Μονάδων Εκστρατείας, και να ενταχθούν σταδιακά σ’ αυτές, προκειμένου να τις ενισχύσουν ουσιαστικά.
    Από την άλλη πλευρά η μειωμένη επάνδρωση των Μονάδων, απόρροια του πολύ περιορισμένου χρόνου της στρατιωτικής θητείας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε να μετατραπούν οι Μονάδες Εκστρατείας σε μόνιμα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, ούτε να δημιουργηθούν τέτοια Κέντρα στο επίπεδο του Σχηματισμού, ακόμη και του Μεγάλου Σχηματισμού. Τούτο διότι, για την σωστή λειτουργία τους θα πρέπει να επανδρωθούν με προσωπικό που είτε θα αποσπασθεί από τις Μονάδες, είτε ουδέποτε θα τοποθετηθεί σ’ αυτές.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση της καταργήσεως των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.
Εγκατάσταση Λαθρομεταναστών στα στρατόπεδα των Κέντρων Εκπαιδεύσεως;
    Η πιθανότερη απάντηση είναι για να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν σ’ αυτά οι λαθρομετανάστες που κατακλύζουν τα νησιά. Δυστυχώς η χώρα μας έχει υποκύψει στις πιέσεις της ΕΕ και έχει αποδεχθεί την απαίτησή της να παραμείνουν αυτοί στην Ελλάδα και στο εσωτερικό της χώρας, υποδεικνύοντας μάλιστα την Στερεά Ελλάδα. Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα καταργούμενα Κέντρα Εκπαιδεύσεως ανήκουν στο εδαφικό διαμέρισμα της Στερεάς (Αυλώνας, Θήβα, Ν. Πέραμα, Λαμία, Μεσολόγγι); Η ενδοτική βεβαίως κυβέρνηση της Ελλάδος αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την απαράδεκτη αυτή ενέργειά της που βλάπτει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα. Οι λαθρομετανάστες που θα εγκατασταθούν στα Στρατόπεδα των Κέντρων θα τα μετατρέψουν άμεσα σε απροσπέλαστα από την Αστυνομία γκέτο καί άβατα. Σ’ αυτά θα βρουν ασφαλές καταφύγιο πολλά εγκληματικά στοιχεία, πράκτορες της Τουρκίας και άλλων χωρών, ισλαμιστές τρομοκράτες, θα διακινούνται ναρκωτικά καί οπλισμός καί θα  αυξηθούν τα κρούσματα της πορνείας και της σωματεμπορίας. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις των Κέντρων Εκπαιδεύσεως για τις οποίες έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια και τις οποίες με υπέρμετρο κόπο και συγκινητική προσπάθεια διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το προσωπικό που υπηρετούσε σ΄ αυτά, σύντομα θα καταστραφούν, όπως συμβαίνει σε κάθε κτίριο το οποίο  κατοικείται από τους ανθρώπους αυτούς. Σε μικρό επίσης χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα θα επεκταθεί και στις πόλεις στις οποίες βρίσκονται τα Στρατόπεδα με τεράστιες και προφανείς συνέπειες.
    Τέλος, είναι πολύ πιθανόν, να αποτελέσουν χώρους στους οποίους θα συγκροτούνται, θα εξοπλίζονται και θα εκπαιδεύονται ομάδες τζιχαντιστών οι οποίες σε περίοδο κρίσεως, υπό μορφή Πέμπτης Φάλαγγος, θα επιτεθούν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ασφαλείας, για να προκαλέσουν αντιπερισπασμό.
Τι πρέπει να γίνει
    Απ’ ότι φαίνεται τις προαναφερθείσες σοβαρές απειλές δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος της χώρας, με εξαίρεση, φυσικά, την Χρυσή Αυγή. Όμως, η ασφάλεια της χώρας και το άρρηκτα συνυφασμένο με αυτή
αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για ερασιτεχνισμούς που υπονομεύουν αυτές τις απαιτήσεις, ούτε για εξυπηρέτηση ανόμων και επιβλαβών για την ύπαρξη της χώρας πολιτικών σκοπιμοτήτων. Εφόσον η κυβέρνηση είτε αδυνατεί να αντιληφθεί τους κινδύνους των αποφάσεών της, είτε αδιαφορεί γι’ αυτούς, η ευθύνη να την πιέσει να ορθοφρονήσει ανήκει στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες άλλωστε θα υποχρεωθούν, εκ των πραγμάτων, να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα των εσφαλμένων πολιτικών επιλογών. Για να μην υποχρεωθεί επομένως η Στρατιωτική Ηγεσία στην, κατά Κλαούζεβιτς, συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, οφείλει να φέρει την Πολιτική Ηγεσία προ των δικών της ευθυνών και να επιμείνει στην υιοθέτηση πραγματιστικών προτάσεων που θα διατηρήσουν, ως κόρην οφθαλμού το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στις προτάσεις αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνονται οπωσδήποτε η αύξηση της θητείας στο 18μηνο και η διατήρηση της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.   Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι η μόνη αποτρεπτική Δύναμη η οποία αποθαρρύνει τους πάντοτε επιθετικούς γείτονές μας από του να εφαρμόσουν τα επεκτατικά, εις βάρος της πατρίδος μας, σχέδιά τους. Η Στρατιωτική Ηγεσία λοιπόν δεν πρέπει να ανέχεται την υποβάθμιση αυτής της ισχύος, που μοιραίως θα επέλθει από την επιφόρτιση καί την καταπόνηση των στελεχών τους με το επί πλέον έργο της εκπαιδεύσεως των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών στις Μονάδες εκστρατείας.

1 σχόλιο:

  1. Μήπως είναι πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας όλα αυτά τα επικίνδυνα πράγματα; Γιατί κάτι ανάλογο με λειτουργία μόνο μιας μονάδας ανά σχηματισμό είχε δοκιμαστεί και στο παρελθόν επί αρχηγιας Ντουβα και κρίθηκε αποτυχία.Τωρα μετατρέπουν περισσότερες από μία μονάδα ανά σχηματισμό σε ΚΥΠΟ με αποτέλεσμα να αποσυντονιζονται από την κυρία αποστολή τους. Κατά τη γνώμη μου ούτε ως κέντρα ούτε ως μονάδες εκστρατείας θα λειτουργούν οι συγκεκριμένες μονάδες. Οι ευθύνες της στρατιωτικής ηγεσίας είναι προφανείς. Αν δε η χρήση των οργανωμένων ΚΕΝ δοθεί για τη στεγαση των προσφυγων-λαθρομεταναστων και όπως είναι φυσικό υποστούν βλάβες, τι θα γίνει αν ο θεσμός των ΚΥΠΟ αποτύχει και πρέπει να ξαναλειτουργησουν τα ΚΕΝ;Γιατί οι προσφυγες από εκεί δεν θα φεύγουν με τίποτα. Θα ψάχνουμε τότε για νέους χώρους; Αυτό δεν θα έχει πολλαπλό κόστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή