Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (8/1/2018)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (8/1/2018)
Ανδρέας
    Από σήμερα, ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ! Γρήγορα, το κεφάλι στο φούρνο πάλι! Αλλά, μήπως το βγάλαμε και καθόλου; Ά, ναι, κάποιοι πήραν… «κοινωνικό μέρισμα»! Κάποιοι πάλι, ήταν τυχεροί στις «φορολοταρίες»! Και άλλοι πάλι, πήραν και «Δώρο Χριστουγέννων»! Τι είπατε; Το ζήτησαν πίσω οι εργοδότες; Έ, στην Ελλάδα είμαστε, όπου ανθεί η … φαιδρά πορτοκαλέα, δεν θα «ανθίσουν» και κάποιοι εργοδότες, σαν «λουλούδια» που είναι; Τέρμα τώρα, πάμε για… Πάσχα! Να δούμε, πώς θα φτάσουμε μέχρι εκεί….
---------------------------------------
    Μην πιστεύετε και εφαρμόζετε ό τι διαβάζετε. Όπως φερ’ ειπείν, εκείνες οι χαζομάρες για τις μακαρονάδες στο άψε – σβήσε! Εάν θέλετε μακαρονάδα, θα την κάνετε όπως πρέπει να γίνει. Διαφορετικά, μην την κάνετε καθόλου και παραγγείλτε πίτσα ή πιττόγυρο.
---------------------------------------
    Περίμενε, λέει, ο Τούρκος, στη σκεπή, τον Άη – Βασίλη με ρόπαλο! Καλά, τόσο άμυαλος ήταν; Δεν σκέφτηκε πως μπορεί να τον… έχεζαν οι τάρανδοι;
---------------------------------------
    Αλήθεια, πόσο νόμιμο είναι αυτό που εφοριακοί παρουσιάζονται σαν πελάτες σε διαφόρων ειδών επιχειρήσεις; Είμαι σίγουρος, πως υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει! Θα δικαιολογούσα τον επιχειρηματία που θα τους έριχνε ένα βρωμόξυλο, και ας πλήρωνε το πρόστιμο! Εντάξει, να κυνηγήσουμε την φοροδιαφυγή που ανθεί σαν τριανταφυλλιά τον Μάη, όμως υπάρχουν και ηθικά όρια. Να βρούν άλλο τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου