Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα με απόφαση Τσίπρα



Σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα με απόφαση Τσίπρα
capital.gr
    Αμετακίνητος στην απόφασή του για καταβολή του επιδόματος στους συνταξιούχους και της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά είναι ο Αλέξης Τσίπρας παρά την "ψυχρολουσία" από Eurogroup και ESM.
    "Ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας πως:
    Η απόφαση για ονομαστική ψήφιση των μέτρων από τον Α. Τσίπρα ελήφθη με γνώμονα να... αποκαλυφθούν οι προθέσεις και η στάση όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων.
    Παράλληλα ωστόσο, δια αυτής της οδού, θα επιχειρηθεί να σταλεί και ένα "μήνυμα" προς τους έξω πως σύσσωμη η Βουλή στηρίζει την υπερψήφιση αυτών των μέτρων.
    Σε ό,τι αφορά την απόρριψη των Θεσμών στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για επίδομα στους συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: "Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Μας ζήτησαν διευκρινιστικά στοιχεία και τα παρείχαμε".
    Την ώρα ωστόσο που επιζητεί τη στήριξη όλων των κομμάτων , το Μαξίμου με μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Ν.Δ "πέμπτη φάλαγγα" των δανειστών , σημειώνοντας ότι "θα μείνει στην ιστορία σαν Εφιάλτης!".
    Παράλληλα σημειώνει πως "Ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας" και καλεί τη Ν.Δ να ανακοινώσει "ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου