Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΘ: Να παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου



ΕΚΘ: Να παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου
    Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  τάσσεται υπερ της τήρησης να παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου.
    Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όλες αυτές τις ημέρες έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να δουλεύουν ωράρια ρεκόρ που φτάνουν και τις 12ώρες ημερησίως, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 
    Και ενώ παραδοσιακά στις 2 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα ήταν πάντα κλειστά, αντισταθμίζοντας το άνοιγμα τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, φέτος η ξεκούραση των εργαζομένων κινδυνεύει να "θυσιαστεί' στο όνομα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που προσανατολίζονται να ανοίξουν και ζητούν από τους εργαζομένους τους να βρίσκονται στις θέσεις τους, παρά την τεράστια κούραση που έχουν υποστεί όλες αυτέ τις ημέρες.
    Τέλος το ΕΚΘ, καλεί  τα πολυκαταστήματα και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να σεβαστούν τους εργαζόμενους τους, να τηρήσουν την παράδοση και να ορίσουν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου ως ημέρα ανάπαυσης για τους ανθρώπους που με την εργασία τους στηρίζουν τις επιχειρήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου