Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΑΘ μέχρι το τέλος του 2017



Ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΑΘ μέχρι το τέλος του 2017
    Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 παρατείνει η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης την προθεσμία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους καταναλωτές. Η αρχική προθεσμία ρύθμισης έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την επέκτασή της για ακόμη ένα έτος.
    Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρει το left.gr, όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες των δικτύων της ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ μπορούν να:
1.Κανουν διακανονισμό σε δόσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 100 ευρώ.
2.Ελάχιστη δόση στο ποσό των 50 ευρώ το μήνα.
3.Απαλλαγούν από το σύνολο των τόκων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
4.Απαλλαγούν για ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 80% του συνόλου των τόκων, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο εως 12 μηνιαίες δόσεις, 60% μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, 50% μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις.
5.Με χρήση πιστωτικής κάρτας, παρέχεται δυνατότητα εως και 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές (ανάλογα με την κάρτα), με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ και ανεξαρτήτως δόσεων, ενώ η απαλλαγή των τόκων ανέρχεται στο 80%.
6.Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής έστω και μίας δόσης ή σε περίπτωση μη πληρωμής του τρέχοντος -μετά τον διακανονισμό- λογαριασμού, η ΕΥΑΘ δύναται να προβεί σε αφαίρεση του υδρομέτρου και να ακυρώσει το διακανονισμό.
    Στο μεταξύ, παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ρυθμίσεων για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες, δηλαδή για όσους έχουν συνολικό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.
    Σε αυτές τις κατηγορίες των οφειλετών η ΕΥΑΘ παρέχει:
1.Δυνατότητα διακανονισμού σε δόσεις για οφειλές άνω των 40 ευρώ.
2.Ελάχιστη δόση 20 ευρώ.
3.Απαλλαγή από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόκων και προστίμων, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο έως 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου