Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8 συν 1 λόγοι να βγεις από το σπίτι σου αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8 συν 1 λόγοι να βγεις από το σπίτι σου αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως για ακόμα μία εβδομάδα επιλέγει να δικαιώσει τον τίτλο της ως καλλιτεχνική πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος, διοργανώνοντας εκδηλώσεις ποικίλου πολιτιστικού χαρακτήρα, κάνοντας έτσι τους Θεσσαλονικείς για ακόμα μία φορά κοινωνούς διάφορων μορφών τέχνης (χορός, θέατρο, τραγούδι, μουσική και κινηματογράφος). Επομένως εάν και εσύ μένεις στην Θεσσαλονίκη και είσαι λάτρεις των τεχνών και του πολιτισμού, αυτές είναι οι 8+1 καλύτερες επιλογές που έχεις για αυτή την εβδομάδα:
Ταινία «UNDERWORLD η αιματοχυσία»:
Το επόμενο κεφάλαιο της σειράς blockbuster ταινιών UNDERWOLD, με τίτλο Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ (διάρκειας 92 λεπτών) , ακολουθεί την Selene, έμπορο θανάτου των Βρικολάκων, που προσπαθεί να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται τόσο από την φυλή των Λυκανθρώπων, όσο και από την φατρία των Βρικολάκων που την πρόδωσε. Έχοντας στο πλευρό της μονάχα τον David και τον πατέρα του Thomas, θα κληθεί να δώσει ένα τέλος στην αιώνια μάχη μεταξύ Λυκανθρώπων και Βρικολάκων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνει την υπέρτατη θυσία. Η ταίνια ξεκίνησε να προβάλλεται τους κινηματογράφους από τη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Ταινία «LION»:
Η ταινία (διάρκειας 119 λεπτών) κατατάσσεται στην κατηγορία δράμα και λαμβάνει χώρα στην Αυστραλία. Πιο συγκεκριμένα στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα. Τελικά σαν από θαύμα ο Σαρού καταφέρνει να επιβιώσει και υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με πολλή αγάπη. Ο Σαρού, όμως, μεγαλώνοντας δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, έτσι όταν έφθασε σε μία ώριμη ηλικία αποφασίζει να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι με σκοπό την αναζήτηση της οικογένειας του και κατά συνέπειας της χαμένης του ταυτότητας. Η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους ξεκίνησε στη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Ταινία «Εγκλωβισμένη»:
Η ταινία (διάρκειας 91 λεπτών) , με πρωταγωνίστρια την πολυβραβευμένη ηθοποιό ΝΑΟΜΙ ΓΟΥΟΤΣ, κατατάσσεται στην κατηγορία των καθαρόαιμων ψυχολογικών-υπερφυσικών θρίλερ. Η ταινία λοιπόν παρουσιάζει την ζωή της Μαίρη, μίας παιδοψυχολόγου η οποία βιώνει το πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του άντρα της και ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Νέα Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα η δράση ξεκινά, όταν η Μαίρη, όντας εγκλωβισμένη στο σπίτι της εξαιτίας μια δυνατής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτό εξαφανιστεί για πάντα. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Παράσταση «FAITH»:
Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 θα ανεβάσει την πρωτότυπη σεναριακά παράσταση FAITH, η οποία μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό φίλτρο παρουσιάζει τα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων, έχοντας ως εφαλτήριο την παρουσίαση της σχέσης ενός καθημερινού και φαινομενικά αγαπημένου ζευγαριού. Ωστόσο όλα ανατρέπονται άρδην, όταν και οι δύο συνειδητοποιήσουν ότι λόγω μυστικών και ψεμάτων η σχέση τους έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Θα μπορέσουν άραγε μέσα από ένα παιχνίδι με μία κάμερα να κερδίσουν την χαμένη τους ελευθερία η θα δημιουργήσουν απλά μια καινούρια φυλακή;     (Παράσταση: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου & Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00, Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Viva.gr, Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2310257218, 6933413060).
Παράσταση «Εννέα και Πέντε» στο Ράδιο Σίτυ:
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Οδυσσέας Ιωάννου υποδέχονται στην παράσταση την ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για επιλεγμένους σταθμούς-πόλεις. Πιο συγκεκριμένα ένα τραίνο που αργεί γίνεται η αφορμή ώστε μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου να ξεκινήσουν ένα νωχελικό μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο, φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια μνήμες, σκέψεις και συναισθήματα του παρελθόντος. Βασικό στοιχείο της παράστασης αποτελεί η εξύμνηση του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού.   (Διεύθυνση: Παρασκευοπούλου 9 Τηλέφωνο: 2310 819153 Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 21:00 Κυριακή: 19:00, Εισιτήρια: VIP: 25€ (περιορισμένες θέσεις και μόνο από το ταμείο του θεάτρου) Πλατεία, Α και Β Ζώνη: 20€ Εξώστης: 17€ Φοιτητικά, Ανέργων, Συνταξιούχων: 15 € (Πλατεία Β Ζώνη, Θεωρεία, Εξώστης), Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου καθημερινά από 10:30 ως 13:30 και 17:00 ως 21:00 Καταστήματα Public, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores και σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία με το viva.gr Ηλεκτρονικά στο viva.gr, public.gr Τηλεφωνικά στο 11876).
Παράσταση «Κάτω από το Γαλατόδασος»:
Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί την ομάδα Angelus Novus με την παράσταση: Κάτω από το Γαλατόδασος - "Ένα έργο για φωνές", σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη. Η παράσταση λοιπόν παρουσιάζει το κύκνειο άσμα του Ουαλού ποιητή Ντύλαν Τόμας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης αποτελεί το γεγονός ότι όλα τα θεατρικά στοιχεία που σχετίζονται με τον ήχο (μουσικές, τραγούδια, σκηνές) παράγονται από τους ίδιους τους ηθοποιούς με μία έντονη δόση χιούμορ αλλά και ρεαλισμού. Μέσα από αυτή την διαδικασία λοιπόν η παράσταση καταφέρνει να εξυψώσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της, όντας πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς ζούμε σε μία εποχή όπου το ανθρώπινο στοιχείο παραγκωνίζεται όλο και περισσότερο.   (Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ Τηλέφωνο: 2310237700 Πέμπτη: 21:00 Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 21:00 Κυριακή: 20:00, Εισιτήρια: 12€ [κανονικό] 8€ [φοιτητικό] 5€ [άνεργοι, ατέλειες κ.λπ.], Κράτηση εισιτηρίων: 2310 237700, Ώρες Λειτουργίας Ταμείου: 10:30πμ - 1:30μμ, 5:30μμ - 9:00μμ).
Παράσταση «Το πρώτο μας πάρτι»:
Η παράσταση αποτελεί μία μουσική υπερπαραγωγή αφιερωμένη στα καλύτερά μας χρόνια δηλαδή στα χρόνια των περασμένων δεκαετιών. Με πρωταγωνιστές πολλούς γνωστούς ερμηνευτές και συνθέτες (Οι Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης και Λάκης Τζορντανέλλι), η παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα «Το πρώτο μας πάρτι» έρχεται για να ταξιδέψει «μουσικά» το κοινό της Θεσσαλονίκη πίσω στις δεκαετίες του 60 του 70 και του 80, θυμίζοντας τους κάτι από την εφηβική-νεανική τους αθωότητα και ανεμελιά.     (Διεύθυνση: 12 χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου Τηλέφωνο: 2310491234 , Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016, ώρες: 21:45 Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016, ώρες: 21:45 Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ώρες: 21:45 Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρες: 21:45 Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ώρες: 21:45 Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρες: 21:45, Εισιτήρια: Τιμή: από 12€ (Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και ένα ποτό. Πληροφορίες στο 2310 491 291) *ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 21).
Ο «Καρυοθραύστης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
Ένα από τα πιο κλασσικά μπαλέτα όλων των εποχών ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, επιστρέφει και πάλι στην πόλη της Θεσσαλονίκης για λίγες μόνο παραστάσεις, με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Το έργο αυτό δικαίως έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα του συγκεκριμένου ρεπερτορίου καθώς λόγω της έντονης θεατρικότητας αλλά και του συναισθηματισμού, καταφέρνει πάντα να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση αυτή επομένως αποτελεί την ιδανική έξοδο για την εποχή των Χριστουγέννων καθώς, τόσο μέσω των εντυπωσιακών σκηνικών και κουστουμιών όσο και μέσω της εκπληκτικής μουσικής, καταφέρνει να ταξιδέψει τους θεατές σε έναν άλλο υπερβατικό κόσμο.   (Τιμές εισιτηρίων: 60€, 50€, 40€, 30€, 20€ (φοιτητικά - παιδικά), Προπώληση: Στο Μέγαρο Μουσικής, στην Πλατεία Αριστοτέλους).
Αντώνης Ρέμος και Χρήστος Δάντης στο StageLive:
Οι δύο μεγάλοι ερμηνευτές επιστρέφουν για ακόμα μία χρονιά στην πόλη μας, μένοντας πιστοί στο ραντεβού που δίνουν σχεδόν κάθε χρόνο με το κοινό της Θεσσαλονίκης, το οποίο πάντα τους υποδέχεται με μεγάλη θέρμη. Στο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και οι: Κατερίνα Λιόλιου, Les Au Revoir, Δημήτρης Τικτόπουλος, Βαγγέλης Βαδέκας, οι δύο σπουδαίου τραγουδιστές θα παρουσιάσουν όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες τους, δημιουργώντας έτσι ένα μουσικό πρόγραμμα που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο.     (Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 27, Τηλέφωνο: 2310566768, Μέρες: Παρασκευή: 23:00 Σάββατο: 23:00, Από 11 Νοεμβρίου 2016, Εισιτήρια: Είσοδος στο bar: 15€ με ποτό Φιάλη: 160€ ανά 4 άτομα).
             Εμπρός λοιπόν! Σε μία πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα παραμείνεις στάσιμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου