Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα (12-19/12).



Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα (12-19/12).
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, μένοντας και αυτή την εβδομάδα πιστή στο ραντεβού της, με τους καλλιτεχνικά δραστήριους κατοίκους της, πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, συνδυάζοντας έτσι με τρόπο άρτιο διάφορες μορφές τέχνης (χορός, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική κλπ).
    Επομένως εάν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των φιλότεχνων και πολιτιστικά δραστήριων κατοίκων αυτής της πόλης αυτές είναι οι 8+1 καλύτερες επιλογές που έχεις για αυτή την εβδομάδα:
Ταινία «OFFICE CHRTISTMAS  PARTY»
    Η ταινία (διάρκειας 106 λεπτών) διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά από τα οποία απαρτίζεται μία θεότρελη αμερικάνικη κωμωδία δηλαδή γέλιο, ξέφρενα πάρτι και φυσικά πολλά απρόοπτα. Όλα ξεκινούν όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, τότε εκέινος για να μπορέσει να σώσει την δουλεία του συνεργάζεται με όλους τους συναδέλφους του, προκειμένου να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι για τα Χριστούγεννα. Αυτοσκοπός του πάρτι είναι να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και άρα να κλείσουν μία επαγγελματική συμφωνία μαζί του. Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής επικής καταστροφής. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 8 Δεκεμβρίου 2016.
Ταινία «Τέλειοι Ξένοι»
    Η ταινία αποτελεί το νέο κινηματογραφικό δημιούργημα του Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος μετά την ταινία του «Από Αγάπη» συνεχίζει να μας εκπλήσσει και με τις σκηνοθετικές-σεναριακές του ικανότητες.  Καθοριστικό στοιχείο της ταινίας είναι οι αποκαλύψεις που πραγματοποιούνται μεταξύ επτά φίλων με αφορμή ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αποφασίζουν να παίξουν μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια αυτού του παιχνιδιού αποφασίζουν να μοιραστούν μεταξύ τους όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που έρχονται στα κινητά τους. Θα μπορέσουν να αντέξουν την ωμή αλήθεια; Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2016.
Ταινία «Αμερικανικό Ειδύλλιο»
     Η ταινία (διάρκειας 108 λεπτών) κατατάσσεται στην κατηγορία κοινωνικό δράμα. Πιο συγκεκριμένα ο Σίμουρ Λιβόβ (ένας πρώην θρυλικός αθλητής του Λυκείου) ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με την Ντόουν, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Όλα στην ζωή τους φαντάζουν ιδανικά, ωστόσο το προσωπείο της αψεγάδιαστης οικογένειας τους θα σπάσει ολοκληρωτικά, όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρι, εξαφανίζεται απρόσμενα, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης. Τότε ο Σίμουρ βάζει ως στόχο στην ζωή του να την βρει προκειμένου να επανενώσει την κάποτε αγαπημένη οικογένεια, ωστόσο όλη αυτή η διαδικασία τον αναγκάζει να δει κατάματα την έως τότε καλά κρυμμένη αλήθεια. Η προβολή της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2016.
Παράσταση «Απόψε στο Στράτφορντ» στο θέατρο Αυλαία
     "Απόψε στο Στράτφορντ" ένας θίασος ηθοποιών ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση του καθώς τα πάντα σκηνικά, κουστούμια, ερμηνευτές είναι έτοιμα. Ωστόσο λίγο πριν βγουν στην σκηνή τα πάντα θα ανατραπούν, βρίσκοντας εντελώς απροετοίμαστους τους ίδιους. Οι NoVanTheatreGroup στο θέατρο Αυλαία παρουσιάζουν μια άκρως ανατρεπτική παράσταση, η οποία παρουσιάζοντας τα πρώτα σκοτεινά χρόνια του Γουίλιαμ Σαίξπηρ , καταφέρνει να περάσει στο κοινό το μήνυμα ότι η κωμωδία και το δράμα είναι δύο έννοιες πολύ κοντινές μεταξύ τους και άρα πολλές φορές δυσδιάκριτες.    
(Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ, Τηλέφωνο: 2310237700, Μέρες: Δευτέρα: 21:00 Τρίτη: 21:00 από 5/12/16 έως 24/1/17, Εισιτήρια: 10€ & 8€ (φοιτητικό/μειωμένο).
Παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο»
     Η Ελλάδα του μεσοπολέμου ζωντανεύει επί σκηνής στο Ράδιο Σίτυ, με την βοήθεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Μαλισσόβα αλλά και του σπουδαίου έλληνα ηθοποιού Γιάννη Μπέζου. Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον μετρ της ελαφράς λαϊκής μουσικής, Μιχάλη Σουγιούλ , πλαισιωμένος από μία πλειάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών και χορευτών. Ανάμεσα τους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους η Τάνια Τρύπη και η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Πρόκειται συνεπώς για μία μουσικοχορευτική παράσταση, προς τιμήν του μεγάλου αυτού συνθέτη, η οποία κλείνει πονηρά το μάτι στους θεσσαλονικείς καλόντας τους να ταξιδέψουν σε περασμένες εποχές μέσα από 40 επιτυχίες του σπουδαίου αυτού μαέστρου.      
(Εισιτήρια: 15-20 ευρώ, Μέρες: από 16/12/16 έως 1/1/17, RADIO CITY THEATER THESSALONIKI Λεωφόρος Βασ. Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9 (περιοχή Φαλήρου).
Παράσταση «Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων»
    Πρόκειται για μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen), του 19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική. Πιο συγκεκριμένα Η Εταιρεία Θεάτρου Theatr Action αποφάσισε για 3 μόνο Κυριακές 4,11 και 18 Δεκεμβρίου να ενώσει επί σκηνής τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αναλλοίωτα στον χρόνο, ταξιδεύοντας έτσι μικρούς και μεγάλους σε μία χώρα μαγική, οπού ο χρόνος έχει μείνει για πάντα στην εποχή των Χριστουγέννων.  
(Για το κοινό: 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου Τιμή εισιτηρίων 10€ & 8€, Για τα σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6979 720605).
Οι Μπλε στην «Μαύρη Τρύπα»
     Το εμβληματικό συγκρότημα που έφερε την επανάσταση στην ελληνική ποπ-ροκ μουσική, με χρυσά και πλατινένια albums, γιορτάζει τα είκοσι χρόνια επιτυχίας πραγματοποιώντας liveσε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι για τρία Σάββατα (10-17 και 24/12/16) οι Μπλε θα εμφανιστούν στην Μαύρη Τρύπα προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης τόσο της παλιές όσο και τις καινούριες μουσικές δημιουργίες, έχοντας πάντα ως βασικό στοιχείο τους την μουσική διαφορετικότητα.  
(Διεύθυνση: Βάϊου 5, Εισιτήρια: Εισιτήριο θεάματος: 10€).
Η Μελίνα Κανά στο Βεντέτα LiveStage
     Η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια, επιστρέφει για ακόμη μία φορά στην πόλη που την αγάπησε όσο λίγες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά από Live εμφανίσεις. Βασικό γνώρισμα αυτού του νέου μουσικού κύκλου που ανοίγει θα είναι η πρωτοτυπία, η έντονη μελωδικότητα καθώς και η έμφαση στο λαϊκό στοιχείο του ρεπερτορίου της.  
(Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 3, Τηλέφωνο: 2310234973, Μέρες: Παρασκευή: 22:30 Σάββατο: 22:30 από 9/12/16 έως 17/12/16, για εισιτήρια: τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 234 973).
Έκθεση «Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950»
     Η έκθεση με τίτλο "Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα", είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει την κοινωνική ιστορία και τα ανθρώπινα βιώματα κατά την εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου μέσα από το ασυμβίβαστο και ιδιαίτερο πρίσμα της τέχνης, αναδεικνύοντας έτσι έννοιες όπως η διαφορετικότητα και η συνθετότητα της ανθρώπινης σκέψης και αντίληψης.  
(Διεύθυνση: Εγνατία 154 (εντός ΔΕΘ), Τηλέφωνο: 2310 240002, 2310 281212 Μέρες: Πέμπτη: 10:00 με 22:00 Παρασκευή: 10:00 με 19:00 Σάββατο: 10:00 με 18:00 Κυριακή: 11:00 με 15:00, Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 4€, Φοιτητές υπερήλικες και πολύτεκνοι: 2€, Ομάδες σχολικές: 2€, Ομάδες ενηλίκων: 3€).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου