Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ : SOS . . . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ . . .



ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ : SOS . . . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ . . .
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ Π.Κ. !!!
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Ένας καλός μου (αλλά λίγο αγαθός) φίλος, μου έλεγε τον πόνο του προ ημερών με τις κάρτες και γνωρίζοντας ότι τα νούμερα στους λογαριασμούς των καρτών βγαίνουν με ειδικούς . . . ληστρικού τύπου τρόπους, αν πληρώνουμε στην κάρτα κάθε μήνα ποσό μικρότερο του αναγραφομένου, γι’ αυτό αρχικά θα θελα να σας βοηθήσω να καταλάβετε, ότι όταν πληρώνουμε με κάρτα χωρίς να πολυσκεφτόμαστε, ότι η κάρτα πρέπει στο τέλος του μήνα να πληρωθεί όχι . . . από μόνη της. Εμείς πρέπει να την πληρώσουμε ! Γι αυτό ας ξοδεύουμε μέχρι εκεί που μπορεί να πηγαίνει το . . .μήκος της τσέπης μας.
    Όμως θα θελα να σας ενημερώνω και με τα παρακάτω, που δείχνουν πως γίνονται οι Τραπεζικοί υπολογισμοί :

    Αν η Τράπεζά σας έχει ετήσιο επιτόκιο για τις πιστωτικές κάρτες π.χ. r = 18,16 % και σας έχει έρθει χαρτί από την τράπεζα ότι το τρέχον υπόλοιπό σας στην κάρτα σας είναι π.χ. Ρ = 393,32 ευρώ και εσείς συνηθίζετε να μην εξοφλείτε όλο το ποσό αλλά να πληρώνετε κάθε μήνα ένα δεδομένο ποσό π.χ. 20 ευρώ, που όμως είναι μεγαλύτερο από το ελάχιστο επιτρεπόμενο τότε δείτε ποιος είναι ο Μαθηματικός τύπος που εφαρμόζεται :

      Στο παράδειγμά μας : Η ποσότητα : "Κάθε μήνας" επαναλαμβάνεται «ν» φορές σε 1 χρόνο , δηλαδή ν = 12.
    Επειδή όμως ο μήνας είναι το 1/12 του χρόνου, γιαυτό t  1/12 = 0,083333. Άρα στον επόμενο λογαριασμό σας, πριν αφαιρεθούν τα 20 ευρώ που πληρώσατε, θα δείτε ένα ποσό που είναι το P = 392,32 ευρώ, ανατοκισμένο, δηλαδή ένα νέο Ρ΄=398,26 ευρώ που από αυτό αν αφαιρεθούν τα 20 ευρώ που πληρώθηκαν, μένει Ρ΄΄ = 398,26 - 20 = 378,26 ευρώ.
    Κι αν πριν από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού σας έχετε αγοράσει στο Super Market προϊόντα αξίας π.χ.140 ευρώ, τότε η οφειλή γίνεται : Ρ΄΄΄ = Ρ΄΄+140 = 378,26 + 140 = 518,26 ευρώ.
    Αυτά τα 518,26 ευρώ, θα ανατοκιστούν και πάλι στον επόμενο λογαριασμό και θα δώσουν ένα νέο ποσό P΄΄΄΄= 526,1 ευρώ κ.ο.κ.
     Εδώ μπορείτε να δείτε και το μοντέλο των υπολογισμών :

και τοποθετώντας τα στοιχεία του λογαριασμού στα αντίστοιχα ορθογώνια , γίνεται η υλοποίηση του υπολογισμού του παραπάνω παραδείγματος :χχχ
    Ελπίζω να βοήθησα κάπως στην κατανόηση του  . . . μεγέθους της ληστείας, που γίνεται από τις τράπεζες με το πλαστικό χρήμα . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου