Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Εκατομμύρια πουλιά «έπνιξαν» τη Ρώμη στις κουτσουλιέςΕκατομμύρια πουλιά «έπνιξαν» τη Ρώμη στις κουτσουλιές
Τουλάχιστον, θα έχουν δουλειά τα… πλυντήρια αυτοκινήτων.
Πάντως, για να γίνει τέτοιος ‘’χαμός’’, σίγουρα τα πουλιά θα ήταν… ‘’διερχόμενοι λαθρομετανάστες’
    Εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά που πέταξαν πάνω από τη Ρώμη στο ταξίδι τους προς το νότο «έθαψαν» την ιταλική πρωτεύουσα με τα δύσοσμα περιττώματά τους.
    Οι αρχές της Ρώμης έκλεισαν αρκετούς δρόμους της πόλης για καθαρισμό, καθώς το νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, τα φύλλα των δέντρων και οι κουτσουλιές των πουλιών συνδυάστηκαν σε ένα εξαιρετικά ολισθηρό μείγμα, με συνέπεια να καταγραφούν δεκάδες ατυχήματα, πτώσεις μοτοσικλετιστών και πεζών μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
    Τα πουλιά που έχουν κατακλύσει τη Ρώμη είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα ψαρόνια, πουλιά γνωστά στην Ελλάδα και ως μαυροπούλια, που συνήθως φτάνουν στη νότια Ευρώπη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.
    Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα ψαρόνια βρίσκονται στα περίχωρα της Ρώμης, όπου τρέφονται κυρίως με ελιές, ενώ το βράδυ επιστρέφουν στο θερμότερο κέντρο της πόλης και κατά κύριο λόγο στις όχθες του Τίβερη.
    Από μεγάφωνα εκπέμπονται ήχοι αρπακτικών πουλιών, προκειμένου τα πουλιά να απομακρυνθούν από την πόλη, ενώ επιστρατεύτηκαν και πέντε γεράκια από το Τέξας για να τα διώξουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου