Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ



ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ
Το έστειλε ο Σπύρος Κουρκούμπας
    Σας διαβιβάζω το παρακάτω μήνυμα όπως το έλαβα και προσθέτω τα εξής για καθαρά ιστορικούς λόγους:
   Ο αείμνηστος στρατιώτης Διαβιβάσεων Νικόλαος Τσιγγαρόπουλος, ήρωας της τραγωδίας της Κύπρου, το 1974 υπηρετούσε στο 489 ΤΔΒ του Β΄ΣΣ με Δκτη του Τάγματος τον Ανχη ΔΒ Πολυμερόπουλο Γεώργιο και Δκτη Λόχου τον Λγό ΔΒ Σαμψών Νικόλαο. Ο Λγός Σαμψών έλαβε εντολή από τον Δκτη του Τάγματος να ετοιμάσει μία ομάδα εθελοντών Διαβιβαστών για την ΕΛΔΥΚ. Οι εθελοντές παρουσιάστηκαν αμέσως αλλά λίγο  πριν την αναχώρησή τους ένας από την ομάδα για καθαρά οικογενειακούς λόγους ζήτησε απαλλαγή
      Ο Στρατιώτης Τσιγκαρόπουλος, ένα αγνό χωριατόπουλο από την Ελαφίνα Πιερίας, ένα Ελληνόπουλο με αγνά πατριωτικά αισθήματα, αυτοβούλως και χωρίς κανένα δισταγμό ζήτησε να αντικαταστήσει τον συνάδελφό του που κωλύονταν να μεταβεί στην Κύπρο.
     Το αγνό αυτό Ελληνόπουλο στις 16/8/1974 πότισε με το  αίμα του την μαρτυρική μας Κύπρο πολεμώντας ηρωικά τους Τούρκους εισβολείς κάτω από την Ελληνική Σημαία της ΕΛΔΥΚ. Ο ήρωας της νεώτερης ιστορίας μας Τσιγκαρόπουλος έμεινε ξεχασμένος κυριολεκτικά στα αζήτητα μαζί με τους άλλους νεκρούς μας της τραγωδίας της Κύπρου ώσπου το 1993, σε μια χρονική περίοδο που κανένας δεν  μιλούσε για την Κύπρο, το όνομά του μαζί με τους άλλους νεκρούς Διαβιβαστές της Κύπρου χαράχτηκε στο ηρώο του ΚΕΔΒ με πρωτοβουλία του τότε Διοικητή
   Πολύ αργότερα ο Λοχαγός του Τσιγκαρόπουλου στο 489 ΤΔΒ,  Σαμψών Επ. Δντης ΔΔΒ/ΓΕΣ πλέον, επισκέφθηκε την οικογένειά του στην Ελαφίνα και  της επέδωσε τιμητική πλακέτα. Οι σκηνές που επεκράτησαν  δεν μπορούν να περιγραφούν. Η μανούλα του και οι άλλοι συγγενείς   μέσα από δάκρυα και αναφιλητά  δεν μπορούσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους που κάποιος, και μάλιστα στρατηγός,  μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκε τον "Νίκο" τους αλλά και τους στενούς συγγενείς του.
Λαοί που δεν τιμούν και ξεχνούν τους νεκρούς τους που πολέμησαν για την πατρίδα τους δεν έχουν μέλλον.
Υπτγος ε.α. Σπυρίδων Κουρκούμπας
Πρόεδρος Σ.Α.Α.ΔΒ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ


"Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά"

Ρεπορτάζ : Αποστόλης Λέινας
    Ύστερα από 41 χρόνια ένας ακόμη Ήρωας της Κυπριακής Τραγωδίας της προδομένης γενιάς του 1974, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος εναντίον των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Έλαφο Πιερίας. Ένας Ήρωας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, στην πιερική γη. Επιστρέφει μια αγκαλιά κόκαλα ιερά, μέσα σε μια μικρή κρύα λειψανοθήκη καλυμμένη με τη γαλανόλευκη για να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές στα σπλάχνα της γης που τον γέννησε.
    Ο Ηρωικός Στρατιώτης Νικόλαος Τσιγκαρόπουλος υπηρετούσε στις Διαβιβάσεις στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου - ΕΛΔΥΚ - και έπεσε υπέρ πατρίδος ηρωικά μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στο Β' ΟΧΥΡΟ στις 16 Αυγούστου του 1974, επιβεβαιώνοντας με τη θυσία του τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων στρατιωτών:
    «Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν» (Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. Θα αμυνθώ δε για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μετά πολλών).
    Τα λείψανα του Ήρωα Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου και άλλων 5 πεσόντων Ελλήνων Ηρώων που επαναπατρίζονται έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA.
    Σαράντα ένα χρόνια μετά την Κυπριακή Τραγωδία ο λαός της Πιερίας θα υποδεχθεί τα κόκαλα τα ιερά του Ήρωα Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην Έλαφο, όπου και θα γίνει η ταφή με τιμές εν ενεργεία στρατιωτικού.
    Μετά από 41 χρόνια, οικογένειες πεσόντων δεν έχουν θρηνήσει, δεν έχουν κηδέψει τους ανθρώπους τους, καθώς εκατοντάδες συμπατριώτες μας ακόμα αναζητούν την τύχη των παιδιών τους, των αδελφών τους, των δικών τους ανθρώπων.
    Η ιστορική μνήμη συνυπάρχει στη σύγχρονη καθημερινότητα, δεν μας επιτρέπει να λησμονήσουμε την τουρκική εισβολή και κατοχή, την διχοτομημένη Μεγαλόνησο. Μας καθορίζει και υπενθυμίζει το χρέος της ελληνικής πολιτείας να δοθεί τέλος στον ανθρώπινο πόνο και επιτέλους να γίνει γνωστή η κάθε πτυχή της Κυπριακής Τραγωδίας.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ!!!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου