Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καζαμίας 2016



Καζαμίας 2016

Ιανουάριος
    Στις επαναληπτικές εκλογές της ΝΔ, για την μεταφορά των αποτελεσμάτων διαλέγουν την σωστή ράτσα περιστεριών αυτή την φορά, ταχυδρομικά κι όχι βούτες, όμως ζαλίζονται από την αιθαλομίχλη που σκεπάζει την Αθήνα από τα τζάκια, χάνονται και τελικά καταλήγουν να τρώνε μαζί με τα ....ξαδέλφια τους στην πλατεία Συντάγματος.
    Εθελοντές αναλαμβάνουν να τα ξεχωρίσουν, όμως Κινέζοι τουρίστες από το Πεκίνο που δεν πτοούνται από την μόλυνση της ατμόσφαιρας έχουν βγει για βόλτα και νομίζοντας πως είναι ατραξιόν του Δήμου Αθηναίων, έχουν ανοίξει ήδη πολλά κουτάκια πιστεύοντας ότι έχουν ευχές κι έτσι οι επαναληπτικές εκλογές ακυρώνονται.
    Μειμαράκης & Μητσοτάκης αποφασίσουν να αναλαμβάνουν την ηγεσία εναλλάξ, όμως μαλώνουν για το ποιος θα ξεκινήσει πρώτος, γιατί ο Κυριάκος που δεν ευνοείται αλφαβητικά ακόμη κι αν το πάνε μέχρι το 7ο γράμμα λέει πως ισχύει η κατάληξη και θέλει κλήρωση.
    Ψηφίζεται με οριακή πλειοψηφία το ασφαλιστικό, που καθιστά όλους τους εργαζομένους ανασφάλιστους, αναερόβιους, αναθεματισμένους και αιώνια νέους. Πρόωρες θεωρούνται όλες οι συντάξεις κάτω των 99 ετών και εννέα μηνών. Εναλλακτικά πλήρη σύνταξη μπορεί να λάβει κανείς και στα 85 με συμπληρωμένα εξήντα έτη ασφάλισης. Οι αναλογιστικές μελέτες έδειξαν ότι έτσι μόνο εξυγιαίνεται το σύστημα.
    Στη ΝΔ, νέος Πρόεδρος εκλέγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία ψήφο διαφορά από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και κάπου κερνάνε σσσσοκολατάκια. Η Ντόρα ορκίζεται στον Βαγγέλη ότι δεν είναι δική της η παραπάνω ψήφος του Κυριάκου και επιμένει ότι το άθροισμα των ψηφίων του 2016 μας δίνει 9, όπως λέμε 2009, αλλά ανάποδα.

Φεβρουάριος
    Η κυβέρνηση έχει βρει ισοδύναμα πουλώντας δωρεάν διαφημιστικό χώρο στην ιστοσελίδα της βουλής και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
    Έχοντας καλύψει τις αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις των βουλευτών και την πρόσληψη 52.000 ατόμων σε θέσεις που δεν έχει προκηρύξει ακόμη, σκοπεύει να επεκτείνει την ιδέα σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες.
    Οι της αντιπολίτευσης την καταγγέλλουν πως προβάλει ροζ τηλέφωνα και τσοντο-σάιτ και παρουσιάζουν στοιχεία με screenshot από τα laptop και τα tablet τους.
    Παρεμβαίνει η ίδια η Google που με επίσημη ανακοίνωση εξηγεί πως δουλεύουν οι στοχευμένες διαφημίσεις. Ακολουθούν κωμικοτραγικές σκηνές στα σπίτια όσων έβαλαν υπογραφές και screenshot στην επερώτηση-καταγγελία.
    Οι «κύκλοι της Ραφήνας» γίνονται ρόμβοι για να ανταπεξέλθουν στο δίσεκτο έτος και να περικυκλώσουν ξανά την εξουσία.. Γιατί το μεγάλο πλεονέκτημα του μεσαίου χώρου, είναι ότι κινείται άνετα, χωρίς στίγματα και περιττούς διαξιφισμούς, προς κάθε κατεύθυνση.
    Ο Γιάνης ιδρύει κόμμα πολιτικού προβληματισμού, ένα παίγνιο για νέους, φέρελπις πολιτικούς, που την κατάλληλη στιγμή θα μεταφερθεί στην πραγματικότητα, για να λάβουν χώρα νέα πειράματα, πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
    Όλη η χώρα καμαρώνει τον Φάρο Κερατσινίου που κέρδισε το Κύπελλο στο μπάσκετ.

Μάρτιος
    Προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις. Με κόλπο γκρόσο η κυβέρνηση πουλάει την ΕΡΤ στην ZDF για 400.000.000 ευρώ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση στον δρόμο δίπλα στους εργαζόμενους. H Κεφαλογιάννη συναντιέται πάνω στα κάγκελα του ραδιομέγαρου με την Κωνσταντοπούλου. Η δεύτερη είναι σταθερή αξία όμως η πρώτη κλέβει τα φλας.
    Fan club με πλακάτ <<Ολγα και τα μυαλά στα κάγκελα>> συμμετέχει στις εκδηλώσεις όταν αυτή επισκέπτεται την υπό κατάληψη ΕΡΤ3.
    Σχηματίζεται νέα Κυβέρνηση με την Ένωση Κεντρώων μοναδικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΑνΕλ διαφώνησαν με την ανάθεση του Υπουργείου Οικονομικών στον Βασίλη Λεβέντη και εις το εξής θα ασκούν σφοδρή Αντιπολίτευση για τα Μνημόνια που έρχονται. Βρίσκονται σε επαφές με τη Ζωή που ιδρύει νέα πολιτική κίνηση υπό τον λιτό τίτλο «Μένω εκτός, ζητάω ονόματα για πάσης φύσεως λίστες. Δεκτές και αυτές των super market».
    Καταγράφεται αύξηση 10% στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά αυτά δεν αφορούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν πάντα δεύτερης. Περήφανος ο υπουργός Παιδείας ανακοινώνει ότι με την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος «ψωμί λαδωμένο, ποτέ νικημένο» και τα υποσιτιζόμενα παιδάκια είναι πλέον υπέρβαρα

Απρίλιος
    Τσίπρας, Καμμένος φέρνουν για ηλεκτρονική διαβούλευση το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ πολιτικών αρχηγών που περνάει και ψηφίζεται με καθολική αποδοχή.
    Το υπογράφουν συμβολικά αφού ούτως ή άλλως είναι ήδη ζευγάρι.
    Θέματα όπως το ασφαλιστικό περνάνε σε δεύτερη μοίρα, ενώ η αναβάθμιση των συστημάτων του ΥΠΟΙΚ και βελτιώσεις στην ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων πάνε για τέλη Μαΐου.
    Ο Τσίπρας μεταβαίνει στη Βόρεια Κορέα ενώ είχε προσκληθεί στη Βόρεια Καρολίνα για διεθνείς επαφές. Ο Κιμ βγάζει αμέτρητες σέλφι με τον Αλέξη και υποχρεώνει τους υπηκόους του να προσκυνούν τις φωτογραφίες με τον άνθρωπο που άλλαξε την Ευρώπη περισσότερο και από τον Καρλομάγνο. Οι μεταναστευτικές ροές ξεκινούν το θερινό τους ράλι και ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τα Ψαρά που είχε δει στο χάρτη το προηγούμενο βράδυ.


Μάιος
    Το Πάσχα συμπίπτει με την Πρωτομαγιά.
    Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με τους βουλευτές και τις οικογένειες τους μαζεύονται σε ένα λιβάδι να πιάσουν τον Μάη. Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με 2450 στρατιώτες να ψήνουν πρόβατα, ενώ η μπάντα της αεροπορίας παίζει παραδοσιακά τραγούδια που ερμηνεύει η Έφη Θώδη.
    Όλες οι εκδηλώσεις σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Βουλής που αναμεταδίδεται από την ΕΡΤ τηλεοπτικά και διαδικτυακά. Χαιρετισμό απευθύνει και η Μέρκελ.
    Μετά το φαγοπότι και τον χορό, χτυπάνε και μια πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά αντικαθιστώντας τους εργαζόμενους που έχουν την ατυχία αυτή την Κυριακή να είναι ανοιχτή η αγορά.
    Η τηλεθέαση χτυπάει κόκκινο. 2.700.000 άνεργοι με τις οικογένειες τους, καρφωμένοι σε δέκτες και οθόνες ενώ μεταδίδεται και στις καφετέριες που έχουν βάλει γιγαντοοθόνες.
    Η Πρωτομαγιά εορτάζεται με κάθε επισημότητα και το αρνί του Πάσχα παρά πόδα. Ο Φίλης έχασε σαράντα κιλά από τη Νηστεία της Σαρακοστής και ο Ολυμπιακός παίρνει με σαράντα βαθμούς διαφορά το πρωτάθλημα. Ο Μαρινάκης σκέπτεται να πάρει την ομάδα και να την πάει Αγγλία για να παίξει στην Premier League, αλλά διστάζει καθώς οι Βρετανοί διαιτητές δεν έχουν κάνει σεμινάρια σχετικά με τους νέους κανονισμούς των πέναλτι.

Ιούνιος
    Αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.
    Οι πολίτες που μπαίνουν στο TAXISnet για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους βλέπουν χέρια με το μεσαίο δάχτυλο τεντωμένο να πολλαπλασιάζονται και να καλύπτουν την οθόνη απ άκρο σε άκρο.
    Αρχικά το θεωρούν τρολάρισμα του Νορβηγού γενικού γραμματέα δημόσιων εσόδων.
    Η αλήθεια είναι πως το σύστημα δέχτηκε κυβερνοεπίθεση από μια αφύλακτη πόρτα που είχε ανοίξει ο Τρύφων Αλεξιάδης στο ρούτερ του γραφείου του, για να παίζει από τον υπολογιστή διαδικτυακά LOL (League of Legends)
    Η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων αναβάλλεται επ’ αόριστον.
    Όλοι όμως όσοι έχουν ΑΦΜ πληρώνουν έναντι 2130 ευρώ που θα τους επιστραφούν (κάποια στιγμή στο μέλλον) σε περίπτωση που δεν θα έπρεπε να πληρώσουν.
    Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε παροξυσμό, όχι γιατί η νέα φορολόγηση των αγροικιών μετατρέπει τα κοτέτσια σε βίλες, αλλά διότι η Λάρισα κερδίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και ξαναπαίζει στα μεγάλα σαλόνια. Σούζα το αλογάκι από την εποχή του Αντρέα είχαν να δουν οι Θεσσαλοί.

    Οι Πανελλαδικές εξετάσεις καταργούνται με ένα Νόμο και ένα άρθρο και τη θέση τους παίρνουν οι εισιτήριες εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια.

Ιούλιος
    Καλοκαιρινό τμήμα της βουλής.
    Η κυβέρνηση καταθέτει από συνήθεια τροπολογία-τσόντα σε άσχετο νομοσχέδιο για να προσθέσει στο σύμφωνο συμβίωσης των πολιτικών την δυνατότητα να το υπογράφουν περισσότεροι των δυο. Το υπερψηφίζουν όλοι κι αυτό ξεσηκώνει πάρτι σεξουαλικών σχολίων στο twitter και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.
    Ζέστες αφόρητες και στη Σαρωνίδα συλλαμβάνεται ετεροφυλόφιλο ζευγάρι για ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο λουόμενων. Στο συμβάν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας η κυρία Βούλτεψη. Ο Ιβάν προσλαμβάνει τον Μουρίνιο για προπονητή του ΠΑΟΚ και κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επικρατεί πανζουρλισμός

Αύγουστος
    Η τουριστική σεζόν στο φόρτε της.
    Ο Πούτιν που το κρατάει μανιάτικο στον Ερντογάν σπρώχνει εκατομμύρια συμπατριώτες του να επισκεφτούν την Ελλάδα.
    Όμως παρά το αναμενόμενο εδώ και ένα χρόνο γεγονός, τα ελληνικά προξενεία εξακολουθούν να μην έχουν δει την άφιξη της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να μπορούν να εκδίδουν 30-40 βίζες την ημέρα.
    Έτσι, για όσους δεν πρόλαβαν να πάρουν βίζα, ο Πούτιν αναγκάζεται να χρησιμοποιεί Τούρκους διακινητές που για 3500 ευρώ το κεφάλι, έξοδο που επιδοτεί στο 100% η ρωσική κυβέρνηση, τους παραλαμβάνουν από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, τους μεταφέρουν με πολυτελή πούλμαν στα μικρασιατικά παράλια και από εκεί τους περνάνε με φουσκωτά στα ελληνικά νησιά.
    Το θετικό για τους Ρώσους είναι πως έτσι παραλαμβάνουν από τα κέντρα υποδοχής άδειες παραμονής για 6 μήνες, επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Έτσι αρκετοί βρίσκουν ευκαιρία να επισκεφτούν με άνεση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
    Ξεσπά κυβερνητική κρίση γιατί τον Λεβέντη τον πείραξαν οι έξι φραπέδες την ημέρα και το τέταρτο Μνημόνιο που βρίσκεται στα σκαριά. Προτείνει οικουμενική Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώναρο, αλλά διαφωνεί ο Φίλης με τον ενδυματολογικό του κώδικα. Τελικά ο Λεβέντης αλλάζει όλους τους βουλευτές του με πιο ξεκούραστους, για την υπερψήφιση των νέων μέτρων.

Σεπτέμβριος
    Ανοίγουν τα σχολεία.

    Το ηλεκτρονικό σχολείο είναι γεγονός. Εκεί που δεν έχουν δασκάλους και βιβλία, καταφθάνουν email με τα μαθήματα που τα παίρνει ο διευθυντής, τα βάζει σε στικάκι, τα εκτυπώνει στο κοντινό φωτοτυπάδικο και τα μοιράζει στους μαθητές. Πολύ πιο οικονομικό από το να προσλαμβάνεις αναπληρωτές κάθε χρόνο. Χτυπιούνται οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν το σκέφτηκαν πρώτοι.  Τα εύσημα στην κυβέρνηση από σύσσωμο το Εurogroup.
    Η 3η του μηνός ανήκει μόνο στους επαναστάτες του 1843, που απαίτησαν Σύνταγμα από τον Όθωνα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη γίνονται Μουσείο, η Φώφη φλερτάρει με τον Τσίπρα και ο Τσίπρας με το Ποτάμι. Το κακέκτυπο του Ανδρέα βρίσκει απέναντι του στη Βουλή, ορίτζιναλ μοντέλο Μητσοτάκη και οι κοινοβουλευτικές μάχες μαίνονται σφοδρές, θυμίζοντας τη δεκαετία του ΄80. Η Κυβέρνηση ψάχνει μάταια επιχειρηματία να παίξει το ρόλο του Κοσκωτά και κούτες pampers χαρτομάντιλα, λόγω capital controls.

Οκτώβριος
    Το ελληνικό κράτος για λόγους ασφάλειας και οικονομίας αποφασίζει να κάνει στροφή στο ανοιχτό λογισμικό. Προκηρύσσεται διαγωνισμός. Τον κερδίζει η διανομή Linux που έχει δημιουργήσει η Microsoft και που -καμία έκπληξη- δεν είναι δωρεάν αλλά κοστίζει 690 ευρώ η κάθε άδεια χρήσης.
    Οι δωρεάν διανομές (με κόστος μόνο στην υποστήριξη) απορρίπτονται γιατί είναι δωρεάν…
    Το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει να πληρώσει και 4.000.000 για την επιμόρφωση των υπαλλήλων να ξεχωρίζουν τα διαφορετικά χρώματα και σχέδια στα κουμπάκια και να μάθουν πως το LibreOffice αντικατέστησε το Microsoft Office.
    H αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για σκάνδαλο αλλά ρίχνει τους τόνους όταν η πρώτη εταιρεία που είχε αναλάβει το 2015 τις εκλογές της, παίρνει μεσιτεία 700.000 για πακέτο antivirus παρά τις φωνές πως δεν χρειάζεται.
    Η πρώτη πάντως αναγνωριστική επαφή των δυο κομμάτων είναι επιτυχής…
    Το πρόγραμμα δεν μπορεί να τρέξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που είναι το δικό του εξάμηνο στην προεδρία της Ν.Δ) ανακοινώνει πως θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση στο να γίνει έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες. Όταν με το καλό τελειώσει εκείνος για το θέμα των περυσινών εκλογών στο κόμμα του, που είχε εξαγγείλει ο Μεϊμαράκης.
    Ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε δομικό ανασχηματισμό, βγάζοντας από την Κυβέρνηση τον Μουζάλα, γιατί παρήγαγε έργο και χάλαγε την πιάτσα. Το τέταρτο Μνημόνιο , το ψηφίζουν όλα τα αστικά κόμματα, και οι πολίτες ψάχνουν υπεραστικά λεωφορεία να πάνε σε άλλη γη, άλλα μέρη. Κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ο Υπουργός Καμένος, μόνος και χωρίς κόμμα για την τιμή της καρέκλας, τιμά σε λιτή εκδήλωση πάνω στην Εθνική Οδό, την κάθοδο των Δωριέων, που άλλαξε τον ρου της ελληνικής ιστορίας.

Νοέμβριος
    Μαζικές αιτήσεις από ευρωπαϊκά κράτη για προσωπικό πανεπιστημιακού επιπέδου από την Ελλάδα που έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος (παιδεία,υγεία), ενώ αυτοί έχουν αναδιαρθρώσει ήδη τα δικά τους να στοχεύουν κυρίως στην σύγχρονη αγορά εργασίας που αποφέρει άμεσες προσλήψεις, υψηλές αποδοχές, έσοδα για το κράτος και μειώνει ουσιαστικά το κόστος σπουδών του προϋπολογισμού τους στο μισό.
    Κατατίθεται και ο δικός μας προϋπολογισμός με το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό να έχει φτάσει στην τελική του μορφή μετά από ένα χρόνο διαβουλεύσεων με τους εταίρους-δανειστές.
    Ο Σπαλιάρας κάνει καλοκαιρινό ταμείο και πλέον έχει φτάσει τις 6.543 κατακτήσεις την ίδια ώρα που ο βοσκός από την Κρήτη διατείνεται ότι έχει πάρει περίπου όσες μέλισσες έχουν επτά μελίσσια. Ξανακάνει σουξέ το άσμα "καλύτερα με πίθηκο, πάραά με άντρα ανήθικο"σε ριμέικ Παντελίδη. Κατά τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία φωνάζοντας «ευεργέτες των λαών, Αμερικάνοι».


Δεκέμβριος
    Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση η επίσημη πρώτη του νέου συνταξιοδοτικού σε παράλληλη ζωντανή μετάδοση από όλα τα κανάλια.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πατάει το Enter στον υπολογιστή του και ξεκινάει η κλήρωση για το ποιοι θα είναι οι 10 τυχεροί που συνταξιοδοτούνται από 1/1/17 και θα πάρουν πλήρη σύνταξη μαντεύοντας τα νούμερα του Τζόκερ.
    Κάθε πλήρης σύνταξη θα δίνει 1000 ευρώ τον μήνα.
    Θα κληρώνονται επίσης και:
30 συντάξεις των 700 ευρώ για όσους πιάνουν 5αρι.
40 των 400 για το 4+1
50 των 300 για το 4αρι
60 των 250 για το 3+1
70 των 150 για το 2+1 ενώ όλοι όσοι πιάνουν 1+1 θα έχουν κάθε μέρα δωρεάν ένα ψωμί, ένα κεσεδάκι γιαούρτι και μια κοντολήξιμη σούπα στιγμής.
    Αν υπάρχουν περισσότεροι νικητές στις μεγάλες κατηγορίες θα κερδίζουν οι πρώτοι κάθε κατηγορίας που πρόλαβαν να εξαργυρώσουν το δελτίο τους. ΟΙ υπόλοιποι θα μπορούν να παίζουν δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.
    Η κλήρωση θα γίνεται την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα στις 10:30 με ειδικό δελτίο Τζόκερ που θα συμπληρώνουν στα προποτζίδικα του ΟΠΑΠ μέχρι και μισή ώρα πριν. Το δελτίο θα κοστίζει 0,60 λεπτά.
    Για κάθε πλήρη σύνταξη που δεν θα κερδίζεται ή που δεν θα εξαργυρώνεται γιατί ο νικητής θα έχει στο μεταξύ αποβιώσει, θα γίνεται τζακ ποτ που θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.
    Κέρδη που δεν θα διεκδικούνται από τις άλλες κατηγορίες θα μαζεύονται και θα μοιράζονται σε ένα σούπερ τζακ ποτ στην πρώτη κατηγορία, στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση που θα γίνεται στις 31 Δεκεμβρίου.
    Στα κέρδη θα επιβάλλεται μηνιαία ΦΠΑ 23% και θα φορολογούνται στο τέλος της χρονιάς με 26% ενώ δεν θα ισχύει αφορολόγητο αν το 50% των συναλλαγών δεν γίνει με κάρτα.

    Η χρονιά «του πίθηκου» κατά το κινέζικο ημερολόγιο, οδήγησε τους πάντες στην επίτευξη των στόχων τους, πλην της Κυβέρνησης που ξέχασε να θέσει τέτοιους. Ο Τσακαλώτος με παρρησία ανακοινώνει την χορήγηση 13ης σύνταξης, αλλά μεσοπρόθεσμα, γύρω στο 2026.
    Ο Καμίνης βαρέθηκε τη μνημονιακή διακόσμηση της πόλης και την κάνει τόσο χριστουγεννιάτικη, που για να κυκλοφορήσουν οι Αθηναίοι στα πεζοδρόμια χρειάζονται αλυσοπρίονο και οδηγίες επιβίωσης σε τεχνητή ζούγκλα. Ο Κώστας Καραμανλής σπάει τη σιωπή του και μας εύχεται «ευτυχές το 2017».
Και κάπως έτσι, λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα θα μπει και το 2017….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου