Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Μαθητικός διαγωνισμός " Μάχη των Οχυρών"



    Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών , διαγωνισμός με θέμα " Η μάχη των Οχυρών".
    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ ΄ δημοτικού και σκοπός είναι να παροτρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν την τοπική και εθνική ιστορία αλλά και τα οχυρά τα οποία βρίσκονται στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
    Οσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να δηλώσουν  έως 20 Δεκεμβρίου. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως 15 Μαρτίου 2016. Τα σχολεία , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θα διακριθούν θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει το πρώτο Σάββατο του Απριλίου.
    Στο καλύτερο έργο του διαγωνισμού θα δοθεί ειδικό βραβείο που θα αφορά τη μετάβαση του διακριθέντος μαθητή , ενος συνοδού γονιού και ενός εκπαιδευτικού στη Νορμανδία ( Γαλλία 4-7 Ιουνίου), για την παρακολούθηση της αναπαράστασης της γνωστής απόβασης που έγινε στη διάρκεια του Β ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  



1 σχόλιο:

  1. Ο Δντής της Α/βάθμιας εκπ/σης Σερρών κ. Παπασταμόπουλος Ξενοφών μάλλον μπελάδες θάχει με τον κομμουνιστή υπουργό του με τέτοιες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει. Πάντως κι αν δεν τον βρει μπελάς εκτιμώ ότι ούτε έπαινο πρόκειται να πάρει.....Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η πρωτοβουλία ήταν ανυστερόβουλη και του αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στους Φίλους των Οχυρών που κρατούν ζωντανές τις μνήμες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή