Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

5.Οργή Βερολίνου για την Ελλάδα: Γεμίσατε τη Γερμανία με Σύρους πρόσφυγες



5.Οργή Βερολίνου για την Ελλάδα: Γεμίσατε τη Γερμανία με Σύρους πρόσφυγες
Αφού ήθελαν να φύγουν οι άνθρωποι, με το ζόρι θα τους κρατούσαμε ???
Έτσι μπαίνει νέα παράμετρος στο θέμα.
Δώστε ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους, και στείλτε τους στην Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Για να δούν πόσα αχλάδια παίρνει ο σάκκος
Αλλωστε, οι ‘’φίλοι μας οι Γερμανοί’’ έβαλαν το δαχτυλάκι τους στο χαμό που γίνεται στη Συρία.
 «Το Βερολίνο απαιτεί απαντήσεις από την Αθήνα, αφότου προέκυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας παρείχε έγγραφα σε Σύρους πρόσφυγες μέσω των οποίων μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία».        ’’ΑΠΑΙΤΕΙ’’ ? Πότε την ξανάκουσα αυτή τη λέξη….
    Αυτό αναφέρουν στο ρεπορτάζ τους για τους Times του Λονδίνου οι δημοσιογράφοι Hannah Lucinda Smith και David Charter, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι συνομίλησαν με πρόσφυγες που είπαν ότι «κατάφεραν να πείσουν την Αθήνα να τους παρέχει επίσημα έγγραφα διαμονής. Μόλις τα απέκτησαν, μπόρεσαν να κλείσουν πτήσεις για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι πιο γενναιόδωρες με τους μετανάστες».
    Οι δημοσιογράφοι των Times του Λονδίνου επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο βόλευε και τις δύο πλευρές. Και τους μετανάστες που δεν ήθελαν να παραμείνουν στη φτωχή Ελλάδα, αλλά και την Ελλάδα που δεν μπορούσε να τους συντηρήσει.
    Οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για θυμό του Βερολίνου όταν ανακάλυψε πως η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε συνάψει μυστική συμφωνία με πρόσφυγες από τη Συρία. Οι τελευταίοι θα παρείχαν στη χώρα πληροφορίες σχετικά με συμμορίες διακίνησης ανθρώπων και η Ελλάδα σε αντάλλαγμα θα τους παρείχε  επίσημα έγγραφα διαμονής τους στη χώρα και ταξιδιωτικά έγγραφα. Η συμφωνία φέρεται να έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, με περίπου 200 πρόσφυγες να έχουν αποκτήσει αυτά τα επίσημα χαρτιά.
    Οι Times αποκάλυψαν τους ισχυρισμούς των προσφύγων στις γερμανικές Αρχές, με το Βερολίνο να «απαιτεί απαντήσεις από την Αθήνα» για την ενέργεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως αναφέρεται, Γερμανοί πολιτικοί αντέδρασαν με οργή.
    «Είμαι βαθιά έκπληκτος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει τα πάντα γρήγορα και πλήρως. Ασφαλώς αν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε., αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί και να διωχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δηλώνει στην εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Μάιερ.
    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, για το θέμα ενημερώθηκε και ο νέος υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δήλωσε άγνοια, αλλά δεσμεύθηκε πως θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.
     «Θυμός καθώς η Ελλάδα στέλνει τους μετανάστες της στη Γερμανία», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου