Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

10.Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να αυξήσει τον κατώτατο μισθό - Εξι ευρωπαϊκά κράτη έχουν χαμηλότερο"



10.Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να αυξήσει τον κατώτατο μισθό - Εξι ευρωπαϊκά κράτη έχουν χαμηλότερο"
Όταν οι μπεκάτσες κάνουν κουμάντο… στους αετούς! (Υποτίθεται ότι ‘’αετοί’’ είμαστε εμείς…)
Δηλαδή κύριε απαυτέ μου, επειδή κάποια κράτη έχουν χαμηλότερο βασικό μισθό, η Ελλάδα δεν μπορεί να αυξήσει το δικό της?
Και με τα υπόλοιπα που έχουν ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ τι γίνεται ?
Μήπως πρέπει να τον μειώσουν ?
Εκεί στο Λουξεμβούργο, σε ποια πολυκατοικία μένουν όλοι οι εργαζόμενοί σας ?
defencenet.gr
     «Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικείς προνόμια που δεν έχουν άλλα κράτη» τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Wirtschafts Woche.
    «Αν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε θα υπάρξουν έξι ευρωπαϊκά κράτη που έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό, και επιπρόσθετα θα πρέπει να υιοθετήσουν το ελληνικό πρόγραμμα στα κοινοβούλιά τους (...) ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι υψηλότερος από την Ισπανία ή τη Σλοβακία» διευκρινίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής.
     «Τονίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία προνόμια τα οποία δεν έχουν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από την κοιλάδα των δακρύων... Ο πληθυσμός τους δεν θα καταλάβει γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση» πρόσθεσε δε.
    Ερωτηθείς δε για ενδεχόμενο Grexit απάντησε ότι «αν έλεγα ότι αυτή είναι μια πραγματική ανησυχία, τότε αυτόματα θα γινόταν πραγματική ανησυχία... Η Ελλάδα είναι ένα μόνιμο μέλος της ‘ευρωοικογένειας’ (...) Δεν μού αρέσει αυτή η ολισθηρή, περιστρεφόμενη γύρω από το όνομα της Ελλάδα, απλούστευση (...)». «Δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» ξεκαθαρίζει.
    Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει πάντως ότι η Ευρωζώνη είναι επαρκώς προστατευμένη από ένα Grexit, έχοντας διαμορφώσει από το 2012 και έπειτα τα απαιτούμενα «τείχη προστασίας». «Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να προσεγγίσουμε την προοπτική της αποχώρησης μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ... Αν και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι λιγότερο μεγάλος από ό,τι ήταν, εξακολουθεί να υπάρχει ένα συστημικό πολιτικό ρίσκο» σημειώνει ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου