Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

3."ΘΕΣγάλα": Έξι ΑΤΜ γάλακτος στη Θεσσαλονίκη

3."ΘΕΣγάλα": Έξι ΑΤΜ γάλακτος στη Θεσσαλονίκη
Του Φώτη Κουτσαμπάρη fkoutsamparis@makthes.gr
    “Απόβαση” στη Θεσσαλονίκη έκανε ο θεσσαλικός συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων “ΘΕΣγάλα”, ο οποίος εγκατέστησε και έθεσε χθες το απόγευμα σε λειτουργία έξι αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.
    Ο συνεταιρισμός, μέσω των “ΑΤΜ” γάλακτος, διαθέτει 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο γάλα, πλήρες και ελαφρύ, υψηλής ποιότητας και στην ανταγωνιστική τιμή του 1 ευρώ ανά λίτρο με προπληρωμένη κάρτα και δέκα λεπτά ακριβότερα (1,10 ευρώ) χωρίς κάρτα.
    Η λειτουργία των αυτόματων πωλητών φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα πριν ένα χρόνο με τέσσερα μηχανήματα. Σήμερα στη θεσσαλική πρωτεύουσα λειτουργούν 14 πωλητές με κατανάλωση 10 τόνους γάλακτος ημερησίως και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί άλλος ένας.
    Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν αυτόματοι πωλητές στο κέντρο (Αγίου Δημητρίου 93 και Πέλοπος 2 και Αλεξάνδρου Σβώλου 32), στην Καλαμαριά (Χηλής 2 και Μ. Χρυσάνθου), στους Αμπελόκηπους (Μ. Αλεξάνδρου και Φιλιππουπόλεως 77), στη Νεάπολη (Α. Παπανδρέου 140) και στην Άνω Τούμπα (Γρ. Λαμπράκη 135 και Ιπποδρομίου). Στα σχέδια του συνεταιρισμού, που επένδυσε συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ, είναι να προσθέσει το επόμενο διάστημα άλλους έξι αυτόματους πωλητές γάλακτος στη Θεσσαλονίκη.
    “Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε να επενδύσουμε στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο γιατί η μισή καρδιά του ‘ΘΕΣγάλα’ χτυπάει εδώ, καθώς περίπου το μισό της παραγωγής μας προέρχεται από μακεδόνες συναδέλφους, αλλά κυρίως γιατί η πόλη της Θεσσαλονίκης θεωρείται για μας πόλη-βαρόμετρο, η πόλη-οδηγός που μπορεί και διαμορφώνει τάσεις, οι δε πολίτες της πιστεύουμε ακράδαντα πως δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ποιότητας. Ειδικότερα όταν αυτή η ποιότητα έχει να κάνει με προϊόντα καθημερινής διατροφής, όπως το γάλα”, υποστήριξε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού “ΘΕΣγάλαΘανάσης Βακάλης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

    Το γάλα που πωλείται, σύμφωνα με τον κ. Βακάλη, ξεκινάει από τις φάρμες των παραγωγών της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, μεταφέρεται και παστεριώνεται σε σύγχρονες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.  Διατίθεται σε γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, στην ποσότητα του ενός και του μισού λίτρου.
    Ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από 150 αγελαδοτρόφους από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και 55 φάρμες, ενώ απασχολεί 54 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 15 από τη Θεσσαλονίκη. Ημερησίως παράγονται 120 τόνοι γάλακτος που αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής φρέσκου αγελαδινού γάλακτος και οι 50 τόνοι προέρχονται από τη Μακεδονία. Η μεγαλύτερη ποσότητα διατίθεται στις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου