Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

6.Δέκα λόγοι για να προτιμήσετε τα χημικά φάρμακα

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.Δέκα λόγοι για να προτιμήσετε τα χημικά φάρμακα
    Αρκετά πια με τις φυσικές λύσεις, τα βότανα, τις εναλλακτικές θεραπείες, την αυτοβελτίωση και όλα αυτά τα κουραστικά πράγματα…
    Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας παραδεχτούμε την αλήθεια… Τα χημικά φάρμακα μπορούν να μας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 λόγους που αξίζει να τα προτιμήσετε:
1) Είναι όμορφα
    Έχουν χρώματα που θυμίζουν καραμέλες, το σχήμα τους δεν μας προβληματίζει. Έχουν πάντα το κατάλληλο μέγεθος για να καταναλώνονται σε μπουκίτσες. Επιπλέον μπορούμε να τα τρώμε σε χούφτες όπως τα smarties. Απίστευτα βολικό δεν είναι;
    Επίσης, τα παιδικά σιρόπια έχουν και ωραία χρώματα αλλά και ωραία γεύση. Θέλετε κάτι γλυκό; πιείτε λίγο σιρόπι από τη μαμά Bauyer.
    Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι συνήθως δεν έχουν και καμία μυρωδιά. Τέρμα η βρώμα του βασιλικού, της ρίγανης  και της λεβάντας…
2) Γιατί τους χρωστάμε τη ζωή μας 
    Είναι σαφές ότι τα χημικά φάρμακα χαρίζουν ζωή και ότι σε αυτά οφείλουμε την ύπαρξή μας. Από την αρχαιότητα ο Ιπποκράτης έδινε ντεπόν, πονστάν, παναντόλ κ.α. στους ασθενείς του ενώ ποτέ δεν παρέλειπε τη προληπτική χορήγηση στατινών για να  διατηρήσει τη γενική υγεία του πληθυσμού.
    Ο Σωκράτης δε, είναι γνωστό ότι έβαζε αλοιφές βολταρέν για να ανακουφίσει τη μέση του και να συνεχίσει τη διδασκαλία του. Η δε Ινδία και Κίνα, που αποτελούν το μισό παγκόσμιο πληθυσμό, χορηγούν εδώ και χιλιάδες χρόνια πλαβίξ και άλλα αντιπηκτικά στους πολίτες τους, γι αυτό εξάλλου κοντεύουν να μας αφανίσουν σε λίγο.
3) Γατί στηρίζουμε τη βαριά βιομηχανία του καπιταλισμού 
    Όλες αυτές οι ταλαίπωρες φαρμακοβιομηχανίες συντηρούν τη βαριά Αμερικάνικη και Γερμανική βιομηχανία, τους πυλώνες του  σύγχρονου πολιτισμού μας. Αξίζει λοιπόν  να δείξουμε κι εμείς την ευγνωμοσύνη μας για το έργο τους. Εξάλλου, καταπολεμούν την ανεργία, έχοντας χιλιάδες υπαλλήλους και συντηρούν άλλους τόσους χιλιάδες με τις μίζες τους. Συνεισφέρουν στη φορολογία των κρατών και άρα έμμεσα επωφελούμαστε  κι εμείς. Τις στηρίζουμε λοιπόν για να μας στηρίξουν…
4) Είναι εύκολα να τα βρεις
    Δεν χρειάζεται να τρέχετε σε βουνά ή στα δάση και να σας τσιμπάνε εκείνα τα απαίσια έντομα. Άσε που πολλοί πέφτουν και στις χαράδρες. Ενώ το φάρμακο… είναι εύκολο! Σε κάθε τετράγωνο μπορείτε να βρείτε τουλάχιστον 5 φαρμακεία, έχουν γίνει περισσότερα κι από  τα περίπτερα.  Επίσης, τα περισσότερα δεν χρειάζονται καν συνταγή γιατρού. Σκέφτεστε ποιο είναι το πρόβλημά σας, βλέπετε μια πληθώρα φαρμάκων που ταιριάζουν στο σύμπτωμα και τραβάτε  στην τύχη. Είναι πολύ ωραίο, σαν να παίζετε μπλακ τζακ  καζίνο.
5) Έχουν λύσεις για όλα
    Ευτυχώς και δόξα τους μεγάλους ευεργέτες φαρμακοβιομήχανους, έχουν σκεφτεί κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Υπάρχουν φάρμακα για την ερωτική απογοήτευση, για τον ενθουσιασμό, για τη λύπη, για τη χαρά, για το θυμό, για το θρήνο κ.λπ. Είναι σπουδαίο που δεν χρειάζεται να βιώνουμε πια αυτή την ευτελή ανθρώπινη φύση με όλα αυτά τα συναισθήματα που μας ταράζουν. Επίσης, βοηθούν και σε πολλά άλλα προβλήματα, υπάρχουν φάρμακα γι αυτούς που έχουν αϋπνία, γι αυτούς που κοιμούνται πολύ, γι αυτούς που δεν θέλουν να πάνε στη δουλειά, γι αυτούς που θέλουν να εργαστούν αλλά και γι αυτούς που δεν ξέρουν τι θέλουν.  Το καλύτερο όμως είναι ότι υπάρχουν φάρμακα για όλες τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα φάρμακα – νταντάδες είναι ηρεμιστικά για παιδιά. Έτσι πλέον τα ζευγάρια μπορούν να βγαίνουν ήσυχα το Σαββατόβραδο χωρίς να ανησυχούν μην ξυπνήσει το παιδί τους. Υπάρχουν επίσης φάρμακα – δάσκαλοι.   Δηλαδή εάν το παιδί μας “δεν τα παίρνει τα γράμματα”, υπάρχουν ειδικά σκευάσματα για μαθησιακές δυσκολίες. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληρώνουμε δασκάλους και καθηγητάδες, ούτε να ασχοληθούμε παραπάνω μαζί του.
6)  Μεγαλώνει το προσδόκιμο ζωής
    Είναι γεγονός ότι τα φάρμακα μεγαλώνουν το προσδόκιμο ζωής. Δείτε για παράδειγμα τους υπερήλικες του Δυτικού Κόσμου. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι καθηλωμένοι σε κρεβάτια και αναπαύονται κατάκοιτοι για δέκα, είκοσι ή και τριάντα χρόνια μέχρι να πεθάνουν. Έτσι πράγματι το προσδόκιμο ζωής έχει μεγαλώσει  
    Μα δεν είναι ένα θαύμα; Όσο για τις μελέτες που δείχνουν ότι ναι μεν ο άνθρωπος “ζει” περισσότερο αλλά είναι πιο άρρωστος από ποτέ πριν, μη δίνετε σημασία. Είναι λάσπη εναντίον των κατορθωμάτων της ακμάζουσας φαρμακοβιομηχανίας.
7)  Πάνω απ’ όλα η ειλικρίνεια
    Δεν γνωρίζουμε τι είναι όλα αυτά που λένε ότι τάχα μου οι φαρμακοβιομηχανίες αποκρύπτουν τις σοβαρές παρενέργειες των φαρμάκων. Εάν πάρετε ένα απλό κολλύριο για την επιπεφυκίτιδα, αφού φορέσετε μεγεθυντικό φακό για να διαβάσετε τα γράμματα, θα διαβάσετε όλες τις πιθανές παρενέργειες. Από το ότι μπορεί να καταστραφεί ο εγκέφαλος, το συκώτι, τα νεφρά μέχρι και να πάθετε κατάθλιψη (!). Για ποια ανειλικρίνεια λοιπόν μιλάμε; Τα βότανα έχουν οδηγίες με παρενέργειες στις ρίζες τους; ΌΧΙ! Τα φάρμακά όμως έχουν. Και εμείς εκτιμούμε πολύ τους ειλικρινείς ανθρώπους και πρακτικές.
8) Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι οι πιο νομοταγείς εταιρείες που έχουν υπάρξει ποτέ
    Αν μη τι άλλο είναι νομοταγείς εταιρείες και πληρώνουν όλα τα πρόστιμά τους. Για παράδειγμα από το 2000 μέχρι το 2010 καταδικάστηκαν όλες οι μεγάλες εταιρείες (από κάποια σκευωρία προφανώς) τάχα μου ότι είχαν αποκρύψει τις παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία έσπευσαν να πληρώσουν στο ακέραιο. Ούτε εφέσεις, ούτε ενστάσεις… τίποτα!  Ποιο άλλο είδος εταιρειών θα είχε τέτοια συμπεριφορά;
9) Προάγουν την επιστήμη
    Είναι γνωστό ότι οι φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να μας προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, διεξάγουν διαρκώς πειράματα. Πειράματα σε ζώα, πειράματα σε παιδιά στην Αφρική, στους Ινδιάνους, πειράματα σε όλους μας. Είναι καταπληκτικό!!! Είμαστε όλοι πειραματόζωα! Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιστήμης και στην εξέλιξη του ανθρώπου και του ζώου.
10) Μας προστατεύουν
    Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μας προστατεύουν από αυτά τα σατανικά βότανα που απειλούν να φυτρώσουν στη πόρτα μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ήδη στις Η.Π.Α η συλλογή βοτάνων έχει απαγορευθεί, ενώ πρόσφατα επιχειρείται να  επιβληθεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Τέλος στη συλλογή της ρίγανης, του δεντρολίβανου, του γαϊδουράγκαθου και όλων αυτών των επικίνδυνων τεράτων που φύονται και μαίνονται στη φύση. Με λίγη ακτινοβολία, με λίγους αεροψεκασμούς ακόμα… και σωθήκαμε!
    Καλό Πεσάχ νάχετε ….. τυχεροί, που έχετε τις φαρμακοβιομηχανίες να σας «φροντίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου