Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1054

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1054 
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Eρνέστ Eμπράρ
3.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
5.Mossad, MI6 & CIA πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή
6.Η "εξαφάνιση" του ΠΝ έβαλε τους Τούρκους στο Αιγαίο
7.Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ"!
8."Tα κάναμε μαντάρα"
9.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ Ή ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ
10.Ευχαριστηθείτε μία φορά να διαγράψετε το αρχείο σας, αφού δεν μπορούμε να το κάνουμε αλλιώς!!!!
11.ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΛΙΓΑΚΙ
12.ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ
13.Τί μας είπε ο Ισοκράτης;
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίου Ρηγίνου Ιερομάρτυρος, Αγίου Ταρασίου
Ρήγας, Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Eρνέστ Eμπράρ
www.kathimerini.gr
    ΣTON ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ της Θεσσαλονίκης μετά την πυρκαγιά του 1917, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Ερνέστ Εμπράρ (1875-1933), Γάλλος αρχιτέκτων-πολεοδόμος-αρχαιολόγος με διεθνή αναγνώριση. Η στενή και αρμονική του συνεργασία σε όλες τις φάσεις της προσπάθειας με τον εξέχοντα πολιτικό Αλέξανδρο Παπαναστασίου (αρμόδιο υπουργό), τον ίδιο τον Ελ. Βενιζέλο και άλλα ανώτατα τεχνικά στελέχη της χώρας υποδεικνύει την σύγκλιση που επιτεύχθηκε μεταξύ πολιτικών στόχων και επιστημονικών απόψεων για την οργάνωση και μορφή μιας σύγχρονης πόλης.
    Από την εποχή των σπουδών του στην Ecole des Beaux-arts στο Παρίσι (1892-1899), ο Eρνέστ Eμπράρ είχε παίξει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση των νέων αντιλήψεων για την αναδιοργάνωση των πόλεων. Κερδίζοντας ύστερα από έναν αυστηρότατο διαγωνισμό το Πρώτο Μεγάλο Βραβείο της Ρώμης το 1904, παρέμεινε ως υπότροφος επί 4 χρόνια στη Villa Medicis στη Pώμη και επεξεργάσθηκε μαζί με άλλους Γάλλους αρχιτέκτονες (Προστ, Ζοσλύ, Γκαρνιέ) τη διατύπωση των νέων πολεοδομικών αρχών και εργαλείων. Ταυτόχρονα μελέτησε τα μνημεία της Iταλίας και της ανατολικής Mεσογείου και ταξίδεψε δύο φορές στην Eλλάδα, το 1905 και το 1907.
    Πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ήδη αποκτήσει φήμη χάρη στα σχέδια του για την αποκατάσταση του ρωμαϊκού ανακτόρου του Διοκλητιανού στο Σπαλάτο (σημερινό Σπλιτ στην Κροατία), και κυρίως με την πρότασή του για ένα διεθνές κέντρο επικοινωνιών, που επεξεργάσθηκε και δημοσίευσε το 1912-1913 μαζί με τον Αμερικανό γλύπτη H. andersen. Επρόκειτο για το σχέδιο μιας παγκόσμιας πρωτεύουσας στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Εθνών, την οποία σχεδόν προφητικά τοποθετούσε δίπλα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρώτης ευρωπαϊκής επαγγελματικής οργάνωσης των πολεοδόμων το 1911.
Η συμβολή του στην Ελλάδα
    Στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη Στρατιά της Ανατολής. Με τον βαθμό του λοχία, συμμετείχε στις έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Στρατιάς, ασχολούμενος ειδικότερα με τη μελέτη των ρωμαϊκών και βυζαντινών μνημείων της Θεσσαλονίκης. Η δραστηριότητά του όχι μόνον συνεισέφερε στην κατανόηση και ανακάλυψη της ιστορίας της πόλης, αλλά απετέλεσε μια μοναδική εμπειρία στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν να ενταχθούν στον σχεδιασμό μιας ζωντανής πόλης, ως γενεσιουργά στοιχεία της νέας μορφής του αστικού ιστού.
    Tον Αύγουστο του 1917 ανέλαβε το σχέδιο επέκτασης και ανοικοδόμησης της πόλης, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ιστορικό της κέντρο, το οποίο ολοκλήρωσε το 1918, αναπροσάρμοσε στη συνέχεια και παρακολούθησε ώς προς την εφαρμογή του μέχρι το τέλος του 1921. Συγχρόνως συνεργάσθηκε στενά με την κυβέρνηση των Φιλελευθέρων σε σημαντικά προγράμματα. Αναφέρουμε το σχέδιο της Αθήνας (1918-1921), σχέδια για τους αγροτικούς οικισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας, την οργάνωση και λειτουργία της πρώτης αρχιτεκτονικής σχολής στην Eλλάδα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου υπήρξε καθηγητής.
    Το 1921 επιστρέφει στη Γαλλία, συνεταιρίζεται με τον αρχιτέκτονα Domail και εκπονούν μαζί τα σχέδια της κηπούπολης Genevilliers. Απώτερος προορισμός του η Iνδοκίνα, όπου διορίσθηκε ως πολεοδόμος της γαλλικής κυβέρνησης (1923-1926). Με την καθοδήγησή του εκπονήθηκαν τα σχέδια του Χανόι, της Σαϊγκόν, του Νταλάτ, της Χουέ, της Πνομ Πεν κλπ, καθώς και πολλών δημοσίων κτιρίων.
Δυναμικές παρεμβάσεις
    Tο 1928 επανήλθε στην Eλλάδα όπου και παρέμεινε ώς το 1932 ως καθηγητής της αρχιτεκτονικής σχολής του ΕΜΠ, συμμετέχοντας σε συμβουλευτικά σώματα και παρεμβαίνοντας δυναμικά σε θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Αγωνίσθηκε ιδιαίτερα για να μην κτισθεί το Δικαστικό Μέγαρο της Αθήνας στη θέση Μακρυγιάννη . Επεξεργάσθηκε επίσης το σχέδιο της πανεπιστημιούπολης της Θεσσαλονίκης, σχέδια για την ελεύθερη ζώνη του λιμανιού, και υπήρξε διευθυντής του εντυπωσιακού προγράμματος για τα σχολικά κτίρια της χώρας. Παράλληλα έντονη υπήρξε η διεθνής παρουσία του, όπως φαίνεται και από την πρωτοκαθεδρία του στο συνέδριο για την «Πολεοδομία στις αποικίες» το 1931 στο Παρίσι.
    Εν γένει στις δύο τετραετίες της παραμονής του στην Ελλάδα (1917-1921 και 1928-1932), ο Ερνέστ Εμπράρ συνέβαλε ουσιαστικά στην ανανέωση των πολεοδομικών μας πραγμάτων προσφέροντας στα ευαισθητοποιημένα στελέχη της κυβέρνησης των Φιλελευθέρων τις ιδέες και τα εργαλεία για να προσαρμόσουν τις ελληνικές πόλεις στις απαιτήσεις του 20ού αιώνα. Με τη δραστηριότητά του εισήγαγε ουσιαστικά τον όρο «πολεοδομία» στην Ελλάδα του 1910-1920. Είναι πραγματικά παράδοξο το ότι ούτε οι ελληνικές ούτε οι γαλλικές αρχές έχουν ποτέ αναδείξει το έργο του ως σημείο γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών.
    Μέχρι τον θάνατό του, την 1η Μαρτίου 1933 στο Παρίσι, έπειτα από μακρά ασθένεια, ετοίμαζε έκθεση στο παρισινό Σαλόνι της Αρχιτεκτονικής, που έγινε τελικά χωρίς αυτόν τον Αύγουστο του 1933. Στην έκθεση αυτή, τα σχέδια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας πρωταγωνιστούσαν. Αν στην Αθήνα οι κατευθύνσεις που έδωσε ο Εμπράρ δεν ακολουθήθηκαν στη δίνη των γεγονότων που ακολούθησαν, στη Θεσσαλονίκη αντίθετα διαμόρφωσαν αποφασιστικά την φυσιογνωμία της νεώτερης πόλης.
3.ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ – ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
Οικία αστική, Βαφοπούλου 17
Αρχιτέκτων: ΄Αγνωστος
Χρήσεις: Κατοικία
Ιδιοκτησία: Δημοσίου
Ιστορία: Το διώροφο κτίριο αποτελεί δείγμα μεγαλοαστικής κατοικίας με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά, μορφολογικά και ιστορικά στοιχεία όπως αυτή διαμορφώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας.
    Το κτίριο αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, εφόσον στην οδό Βαφοπούλου είναι το μοναδικό δείγμα μεσοπολεμικής κατοικίας του 20. Κρίθηκε διατηρητέο με απόφαση του 2009, αλλά καμμιά προσπάθεια διατήρησής του δεν έχει γίνει.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
4.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΙΝΣΤΙTΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ
ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 77-79,
Πειραιάς, Τ.Κ. 18536
Τηλ. /Fax 210-4530044
Καλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος
να τιμήσουν με την παρουσία τους την Διάλεξη του
Δρος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΥΡΤΟΥ
με θέμα:
ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Την 14η Μαρτίου 2013 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 7.00 μ.μ.
στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
(οδ. Αγίας Σοφίας 1, Ν. Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια επί της Λεωφόρου Κηφισίας).
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Mossad, MI6 & CIA πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή
Δε λεω ότι είναι έτσι, αλλά πρέπει να είναι ΠΕΡΙΠΟΥ έτσι, γιατί ‘’χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει’’
    Πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη
     Tην ισραηλινή Mossad, την βρετανική ΜΙ6 και την αμερικανική CIA φωτογραφίζει το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, αναφορικά με την διερεύνηση των στοιχείων που έχουν βρεθεί για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008. Το σχέδιο θα εκτελείτο από Έλληνες και όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, θα ετίθετο σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά από το τυχαίο μπλοκάρισμά τους από την ρωσική επιχειρησιακή ομάδα η οποία είχε αφιχθεί στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών Πούτιν-Καραμανλή-Παρβάνωφ για την επικείμενη ενεργειακή συμφωνία, αλλά και την προμήθεια των ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL.
     Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
    Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, η οποία διαδρομή παραδόξως ήταν σχεδον πάντα η … ίδια μέσω της Αττικής Οδού, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
    Στα σημειώματα υπήρχαν δύο ημερομηνίες σημειωμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες αφ’ότου η ρωσική ομάδα αντιπαρακολούθησης, εντόπισε τους υποψήφιους δολοφόνους να παρακολουθούν τον πρωθυπουργικό κομβόϊ και άρχισε μια καταδίωξη θανάτου στους δρόμους των Μεσογείων από δύο αυτοκίνητα με πράκτορες των FSB και GRU.
     Κάποια στιγμή έσπρωξαν τους πράκτορες σε ένα δρομάκι και με τα όπλα στα χέρια κατέβηκαν, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταλείψει το σημείο με ένα εφεδρικό αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω το σύνολο του υλικού τους.
    Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
defencenet
6.Η "εξαφάνιση" του ΠΝ έβαλε τους Τούρκους στο Αιγαίο
    H Toυρκία αθόρυβα, μεν, αλλά ουσιαστικά μετέφερε το πεδίο των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα από τον αέρα στην θάλασσα, κατά την τελευταία τριετία των Μνημονίων, όταν το ΠΝ εξαφανίστηκε σταδιακά από το Αιγαίο, ενώ διάχυτες είναι οι φήμες που θέλουν τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις να επιχειρούν στα πέριξ ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.
    Βέβαια ως νομάδες Ασιάτες (αυτό είναι το DNA τους και δεν αλλάζει) παρενοχλούν, δεν τολμούν, θέτουν ζητήματα, αμφισβητούν, αλλά δεν έχουν αποτολμήσει κάτι ουσιαστικό.
    Γενικά, όπως φάνηκε και από τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας (ανακοινώσεις για FREMM, ΑΦΝΣ, και ΑΟΖ, ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κλπ) και τις "μαζεμένες" κινήσεις της Άγκυρας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι είναι το σκυλί που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει, αν δεν του γυρίσεις την πλάτη...
    Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο του ΓΕΕΘΑ οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία αυξήθηκαν κατά 332% την τελευταία τετραετία. από τις 90 του 2009 φτάσαμε τις 389 το 2012. Ας δούμε τους σχετικούς πίνακες:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

    Τυχαίο το ότι το Πολεμικό Ναυτικό λόγω των περικοπών, είχε σχεδόν εξαφανιστεί από το Αιγαίο, αφού ούτε καύσιμα είχε, ούτε ανταλλακτικά, ούτε λιπαντικά για τα πλοία του;
    Ευτυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν καταλάβει το έγκλημα που συντελείτο. Πέρα από την υπόθεση των FREMM και των AΦΝΣ που κέρδισαν τα φώτα της δημοσιότητας την εβδομάδα που μας πέρασε, αυξημένα είναι τα κονδύλια για καύσιμα και ανταλλακτικά. και σε μερικούς μήνες θα είναι ακόμα πιο αυξημένα...
 defencenet.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ"!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

    Η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική παραπλάνηση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών είναι ότι το μνημόνιο έχει στόχο τη διάσωση της χώρας και την ομαλή έξοδό της από την κρίση.
    Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», το πρόγραμμα της τρόικας αποσκοπεί σε μια ες αεί υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ως δομικό στοιχείο της συνταγής και όχι ως μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.
    Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο κείμενό του ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει επιφέρει συνέπειες εξίσου καταστροφικές με αυτές ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
    Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα επικρατούσε αν η Ελλάδα υιοθετούσε πάλι το εθνικό νόμισμά της, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει τα οφέλη απ’ αυτό αλλά ούτε και προοπτική ανάκαμψης. Θα πρόκειται στην ουσία για ένα βιοτικό επίπεδο επιστροφής στη δραχμή, εντός ευρώ όμως.
    Το 2009 οι ενέργειες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, κάνοντας μέσα σε μια νύχτα την πτώχευσή της και την προσφυγή σε ένα μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά αναπόφευκτες.
    Αυτό διαφαίνεται και στην παραδοχή, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποτυπώνεται σε «ευαίσθητο» έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στα Wikileaks.
    Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το έγγραφο, σε εμπιστευτικές συζητήσεις που έγιναν στις 18 και 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μεταξύ του αμερικανού εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Μάθιου Χάαρσαγκερ, και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «υπάρχει η συνειδητοποίηση πως μια χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να πτωχεύσει και ότι η ΕΕ ή το ΔΝΤ θα πρέπει να παράσχουν στήριξη αν προκύψει μια τέτοια κατάσταση».
    Έξι μήνες αργότερα η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ. Οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές στα τέλη του 2012.
    Η πραγματική πρόβλεψη του ΔΝΤ, ωστόσο, ήταν διαφορετική απ’ αυτή που δημοσιεύτηκε το 2010 απλώς και μόνο για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί το μνημόνιο και ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτή που δημοσιεύτηκε στην πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος, όπου αναφέρονται τα εξής: «Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα από τα μέσα προ κρίσης επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο εντός του πλαισίου της εμπειρίας από χώρες που υλοποίησαν εσωτερικές υποτιμήσεις. Στην πραγματικότητα, η απαραίτητη ανακατανομή των πόρων προς τον εμπορεύσιμο τομέα δείχνει ότι η τρέχουσα ύφεση έχει ένα σημαντικό συστατικό μονιμότητας».
Είμαστε ακόμη στο 50% της εσωτερικής υποτίμησης
    Δεν είναι τυχαίο που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προβλέπει την αθροιστική συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας στο 25% μέχρι το 2014 ούτε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν το ΑΕΠ μειωθεί ακόμη περισσότερο, αφού αυτό θα αποτελεί απλώς αναθεωρημένο στόχο του μνημονίου, το οποίο εξαρχής επιδιώκει την ύφεση ως μέσο επίτευξης της επιθυμητής εσωτερικής υποτίμησης. Ούτε θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματική η απογείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά «παράπλευρη απώλεια», την οποία η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση γνώριζαν και αποδέχτηκαν απ’ την πρώτη στιγμή, αφού η εσωτερική υποτίμηση προκαλεί ύφεση και η ύφεση μείωση του ΑΕΠ και εκτίναξη του λόγου χρέους/ΑΕΠ.
Έτσι, στην πραγματικότητα η πτώχευση της Ελλάδας δεν ήταν μια απροσδόκητη συνέπεια του μνημονίου ή της αποτυχίας υλοποίησής του, καθώς το ίδιο το μνημόνιο αποτελεί από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, με μοναδικό στόχο αυτή να κρατηθεί πάση θυσία εντός ευρώ για να μην απειληθούν ευρωπαϊκά και άλλα συμφέροντα.
    Σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες εκθέσεις, η πρώτη από το ίδρυμα Open Europe στο Λονδίνο και η δεύτερη από το πανεπιστήμιο London School of Economics και το ίδρυμα CERP, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις το μισό της εσωτερικής υποτίμησης που επιθυμεί η τρόικα και προβλέπεται στο μνημόνιο. Σε συνομιλία που είχε ο συντάκτης του κειμένου με τον επικεφαλής της έρευνας για την έκθεση του Open Europe, Ραούλ Ρουπάρελ, είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα έχει να υποστεί από δω και πέρα «άλλο τόσο» εσωτερική υποτίμηση όσο υπέστη μέχρι τα τέλη του 2012.
    Είναι λοιπόν δεδομένο ότι για την τρόικα η εσωτερική υποτίμηση και επομένως η ύφεση και η αύξηση της ανεργίας πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Ελλάδα να θεωρείται ανταγωνιστική έναντι της Γερμανίας μέσα στην Ευρωζώνη και κάτι τέτοιο συνεπάγεται περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη οικονομική αποδυνάμωση των Ελλήνων, με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.
    Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται το συντομότερο μια νέα συμφωνία, αφενός με τους πολίτες και αφετέρου με τους εταίρους της, Ευρωπαίους ή μη, η οποία θα πρέπει να έχει βραχυπρόθεσμους και ρεαλιστικούς στόχους και ουσιαστική και μακροπρόθεσμη προοπτική.
defencenet.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8."Tα κάναμε μαντάρα"
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
    Η επιμονή ένος Έλληνα φοιτητή του πανεπιστήμιου Columbia ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί ότι τα έκανε... μαντάρα.
    Κατά τη διάρκεια της διάλεξης του στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τα πυρά ενός φοιτητή, ο οποίος τον πίεσε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος στην πολιτική του.
    «Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. Μπορεί να δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δε μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ενα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). Σαν Ελληνας ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα...».
    «Δεν διαφωνώ μαζί σου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε «Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή... Εχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ Ή ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ
Οι γυναίκες που αγαπούν από συμφέρον είναι σαν τις ηλεκτρικές σόμπες: καταναλώνουν πολύ και ζεσταίνουν ελάχιστα!
Ξέρεις τι σημαίνει να γυρίζεις το βράδυ σε μια γυναίκα που σου προσφέρει αγάπη, ζεστασία και τρυφερότητα? Σημαίνει ότι είσαι σε λάθος σπίτι. (Henny Youngman)
Ο ηλίθιος περιπλανιέται. Ο σοφός ταξιδεύει
Τα λάθη του ηλίθιου τα γνωρίζει όλος ο κόσμος εκτός από τον ίδιο. Τα λάθη του σοφού τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος και κανένας άλλος.
Οι εργένηδες ξέρουν περισσότερα από τους παντρεμένους σχετικά με τις γυναίκες. Αν δεν ήξεραν, θα ήταν κι αυτοί παντρεμένοι.
Γάμος είναι το τίμημα που πληρώνουν οι άντρες για το σεξ και σεξ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για το γάμο.
Αν έχεις τύχη διάβαινε, αν έχεις χρήματα πάρε αυτοκίνητο...
Αυτό που με ανησυχεί με το μέλλον είναι ότι όσο πάει και πλησιάζει.
Έαν δεν επιτύχεις με την πρώτη προσπάθεια, κατέστρεψε κάθε τι που αποδεικνύει ότι προσπάθησες.
Είναι εύκολο να πεθαίνεις για μια γυναίκα, το δύσκολο είναι να ζεις μαζί της.
Ο θάνατος είναι κληρονομικός!
Ο καρκίνος κόβει το τσιγάρο…
Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!
Προτιμώ μια αλεπού από μια γυναίκα. Δεν μιλάει και έχει ήδη γούνα.
Το μόνο πράγμα που ζητάω από τη ζωή, είναι να μου δώσει μια ευκαιρία να αποδείξω ότι τα πολλά λεφτά δεν θα με κάνουν ευτυχισμένο.
Μάθε να φεύγεις όταν η αγάπη του άλλου έχει τελειώσει.. αυτό 8α πει.. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία "τι κάνεις εκεί ανόητη?"
κ η Φιλία της απαντά "Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρίζουν"..
Η ζωή αλλάζει, αλλά δεν χάνεται!
Η ελπίδα σβήνει, αλλά ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει!
Η αλήθεια καλύπτεται, αλλά και πάλι λάμπει!
Όλοι οι άνθρωποι κάποτε πεθαίνουν. Λίγοι όμως πραγματικά έζησαν
10.Ευχαριστηθείτε μία φορά να διαγράψετε το αρχείο σας, αφού δεν μπορούμε να το κάνουμε αλλιώς!!!!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
11.ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΛΙΓΑΚΙ
Χαμογέλασε λιγάκι , κοίτα μακριά
Βρες αγάπη στην ζωή σου, μην ζητάς πολλά
Κοίτα τι καλό σου φέρνω, κάνε μια ευχή
Γίνε στην ζωή σου, λίγο πιο σοφή.

Κοίτα με στα μάτια, έλα πιο κοντά
Δως μου ένα φιλάκι, πάρε την καρδιά.

Το καινούργιο το φεγγάρι, λάμπει κρεμαστό
Λάμπει στις καρδιές των νέων, λάμπει φωτεινό.
Κλείσε τα ματάκια, έρχομαι και εγώ
Παρέα να σου κάνω, να φανερωθώ.

Δως μου ένα φιλάκι πάρε την καρδιά
Η καρδιά ζητάει, θάρρος συντροφιά.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
12.ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ
    Από πηγή "συνήθους αξιοπιστίας" που προέρχεται από την Αθήνα, ελέγχθη ότι για τα μερίσματα που αναμένεται να πληρωθούν στις αρχές Απρ 2013, θα υπάρχει περικοπή σε ποσοστό 25% (3η φορά στο ΜΤΣ και πρέπει να έχει ληφθεί και απόφαση) και το ίδιο ποσοστό συζητείται μάλλον και για το ΕΚΟΕΜΣ.
    Μέχρι τώρα, τα τελευταία χρόνια, μας έλεγαν διάφορες αστείες δικαιολογίες, για έλλειψη ρευστότητας, για τεχνικό πρόβλημα, δεδουλευμένα, μας έλεγαν για συγχρονισμό των δύο ταμείων και άλλα φαιδρά, τα οποία φυσικά και δεν αντέχουν σε περαιτέρω σχολιασμό, γιατί οι άνθρωποι έχουν χάσει τη μπάλα και έχουν καταντήσει γραφικοί.΄
    Σε ανύποπτο χρόνο είχα πει , όταν θα τελειώσουν όλες αυτές οι φτηνές δικαιολογίες, δεδουλευμένα κλπ και δεν θα έχουν πάλι να πληρώσουν, τι δικαιολογία θα βρουν να μας σερβίρουν και ποια θα είναι η λύση του προβλήματος? Και να που όπως φαίνεται τη βρήκαν: Περικοπή και πάλι περικοπή, η εύκολη λύση.
    Δεν είναι να τους παίρνουμε με τις πέτρες?
Χαρ. Καραγκιοζούδης
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
13.Τί μας είπε ο Ισοκράτης;
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
«Οι άντρες κάνουν τις πράξεις και οι γυναίκες κάνουν τους άντρες.»
«Μεταχειρίσου τους γονείς σου με τον τρόπο που επιθυμείς να σου συμπεριφέρονται τα παιδιά σου.»
«Ο ισχυρός έχει σκλάβους, ο πλούσιος κόλακες και ο σοφός φίλους.»
«Όταν πρόκειται να λάβεις μια συμβουλή από κάποιον, εξέτασε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις δικές του υποθέσεις. Διότι, ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε άσχημα τις υποθέσεις του, δεν μπορεί να συμβουλέψει σωστά τους άλλους.»
«Δεν πρέπει μόνο να επαινείς τους ενάρετους ανθρώπους. Θα πρέπει και να τους μιμείσαι.»
«Τίποτε το ανθρώπινο δεν είναι σταθερό. Αν το γνωρίζεις καλά αυτό, δεν πρόκειται να είσαι ούτε πολύ χαρούμενος, όταν έρχεται η ευτυχία, ούτε και πολύ λυπημένος.»
«Πάρε το λόγο σε δύο περιστάσεις, ή όταν πρόκειται για πράγματα που τέλεια γνωρίζεις, ή όταν η ανάγκη το απαιτεί. Σ' αυτές τις δύο περιπτώσεις μοναχά, ο λόγος είναι προτιμότερος απ' τη σιγή. Σ' όλες τις άλλες, αξίζει καλύτερα να σιωπάς, παρά να μιλάς.»
«Όσα με τη λογική βρίσκεις σωστά, αυτά εφάρμοσέ τα στην πράξη. Όσα δεν πρέπει να κάνεις, ούτε να τα σκέφτεσαι.»
«Καθώς τα άτομα, έτσι και οι λαοί, συνταυτίζονται περισσότερο με τα ελαττώματά τους παρά με τις αρετές τους.»
«Η ψυχή κάθε πόλεως δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κράτος, το οποίο τόση δύναμη έχει, όση ο νους στο σώμα.»
«Κακολογούμε κάποιον όταν του αποδίδουμε κάποια μομφή με σκοπό να τον βλάψουμε. Όταν αυτό το κάνουμε με σκοπό να τον ωφελήσουμε, τότε απλώς τον συμβουλεύουμε.»
«Εκείνων που ζηλεύεις τις δόξες, μιμήσου τις πράξεις.»
«Στους φιλότιμους άντρες όχι μόνο αρέσει να τους επαινούν, αλλά και προτιμούν τον ένδοξο θάνατο απ' τη ζωή, και περισσότερο ενδιαφέρονται για τη δόξα παρά για τη ζωή τους.»
«Από την εξουσία να φεύγεις όχι πιο πλούσιος, αλλά πιο δοξασμένος, γιατί ο έπαινος του λαού είναι καλύτερος από πολλά χρήματα.»
«Μεγάλο κακό είναι οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους.»
«Ο πιο κακός άρχοντας είναι εκείνος που δεν μπορεί να κυβερνήσει τον εαυτό του.»
«Η εξουσία, που όλοι την κυνηγάνε, είναι δυσκολομεταχείριστη και κάνει όσους την αγαπούν να παραφρονούν. Μοιάζει με τις ερωμένες, που προκαλούν την αγάπη, όμως καταστρέφουν τους εραστές τους.»
«Να προτιμάς δίκαιη φτώχια παρά άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι καλύτερη απ' τα χρήματα, γιατί αυτά μεν ωφελούν μονάχα τους ζωντανούς, εκείνη δε προετοιμάζει δόξα και στους πεθαμένους.»
«Να μην ζηλεύεις κανέναν από εκείνους που κερδίζουν με αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν.»
«Δεν φτάνει να επαινείτε μόνο τους ενάρετους, μα και να τους μιμείσθε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου