Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1038


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Μόνο ¨Ελληνες στο Γένος στις Στρατιωτικές Σχολές
3.Αποποίηση ευθυνών μέσω παραίτησης σε στιγμές κρίσης!!!!
4."Με τη φτώχεια χτυπούν το ηθικό, με την ανέχεια την αντίσταση, με τη πείνα το στρατό"!
5.Αντί να τους τρομάξουν, τους εξόργισαν! Εφοδος Πεπόνη – Μουζακίτη στο υπουργείο οικονομικών!
6.Συνελήφθη ο Καρούζος για οφειλές 7 εκατ. Ευρώ
7.Ποιοι είναι οι πατέρες του αναρχισμού στην Ελλάδα και η απίστευτη δράση τους ανά τον κόσμο
8.Διώξτε τη Ρεπoύση
9.Κοντός: Εγώ παρήγγειλα τα πούρα των 5.000 ευρώ
10.Οργή Παπανδρέου για την ακύρωση του νόμου περί ιθαγένειας
11.8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1981: Η τραγωδία της Θύρας 7
12.Αποστάγματα σοφίας.....
13.Παλιές ελληνικές διαφημιστικές αφίσες
14.Συμβουλή Σεξολόγου
15.Ο μαθητής μηδενίστηκε ενώ απάντησε... σωστά σε όλα!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίων Μαρκέλλου Φιλαγρίου και Παγκράτιου, Οσίου Νικηφόρου ιερομάρτυρος
Μάρκελος Παγκράτιος, Παγκρατία Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
2.Μόνο ¨Ελληνες στο Γένος στις Στρατιωτικές Σχολές ... !
http://www.veteranos.gr/2013/02/blog-post_8.html
   Που να σκάσεις Βενιζέλο...
    Θέμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακύπτει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση για την Ελληνική ιθαγένεια. Βάσει των διατάξεων του εν λόγω νόμου 3838/2010 είχαν εισέλθει στις Στρατιωτικές Σχολές και Αλλοδαποί που δεν ήταν Έλληνες στο γένος, όπως πριν από το 2010 προβλεπόταν.
    Οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του αρμόδιου επιτελείου, του ΓΕΕΘΑ, αναζητούν τώρα φόρμουλα για το πώς θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του ΣτΕ και την εντολή που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να συσταθεί νέος νόμος σε αντικατάσταση του 3838/2010.
    Πληροφορίες αναφέρουν πως η επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν από το 2010 και έθετε ως απαραίτητη προυπόθεση για να μπει κάποιος στις στρατιωτικές σχολές να είναι Έλληνας στο γένος, πέραν της ιθαγένειας, είναι η πλέον σωστή επιλογή.
    Ερώτημα ωστόσο παραμένει αν θα υιοθετηθεί μία τέτοια άποψη, αν και πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία είχαν δεσμευθεί για κάτι τέτοιο προεκλογικά.
Μέχρι αρχές Μαρτίου
    Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου θα πρέπει να κινηθούν σύντομα, αφού αρχές Μαρτίου δημοσιοποιείται η προκήρυξη για τις θέσεις των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές και οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
    Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές θα είναι μειωμένες, κατ’ απαίτηση της Τρόικας, κατά 30% για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.
    Ένα άλλο θέμα που ανακύπτει μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι αν θα υπάρξουν κάποιες παρενέργειες για όσους εισήλθαν και φοιτούν στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της ελληνικής ιθαγένειας και μόνο και δεν είναι Έλληνες στο γένος...(Στα τσακίδια )
    Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν και πόσοι είναι οι άνδρες και οι γυναίκες των στρατιωτικών σχολών που δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν ελληνική ιθαγένεια.
    Ο νόμος Ραγκούση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στους στρατιωτικούς, καθώς ελέγετο πως η απαλοιφή του ελληνικού γένους ως προϋπόθεσης εισόδου στο στράτευμα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους.
Ανδρέας Κούτρας, απο τον “Ελεύθερο Τύπο”
3.Αποποίηση ευθυνών μέσω παραίτησης σε στιγμές κρίσης!!!
ΛΥΣΗ ή ΠΑΡΑΛΥΣΗ;
    Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα την 5 Φεβ. 2012 στα γραφεία της ΕΑΑΣ, με συμμετοχή 33 Συνδέσμων Τάξεων, Συνδέσμων Όπλων και Σωμάτων, προέδρων Ν.Π.Ι.Δ. και προέδρων 2 παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, με παρουσία των προέδρων της ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, ακούστηκαν πολλές γνώμες και υποβλήθηκαν ανάλογες προτάσεις. Το κλίμα, κάποιες στιγμές, άγγιξε τα όρια της έντασης. Υπήρξαν, ως ήταν φυσικό, και διαφωνίες και κριτική για το έργο μας, αλλά οι περισσότεροι ομιλητές επεσήμαναν το απλό, απλούστατο “Η ισχύς εν τη ενώσει”, δηλαδή ομόνοια, κοινή προσπάθεια, δυναμική συμμετοχή στον κοινό αγώνα όλων των ε.α. συναδέλφων, που υφίστανται πράγματι, άμεση και άδικη μεταχείριση σχετικά με τα οικονομικά βάρη που τους επέβαλαν οι τελευταίες ρυθμίσεις, κατάσταση υλικής και ηθικής εξόντωσης, αφού οι συντάξεις μας μειώνονται συνολικά άνω του 50%.
    Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ αλλά ταυτόχρονα ως Αξκός ε.α. και σε τελευταία ανάλυση, ως άνθρωπος στον οποίο έτυχε αυτό το τιμητικό βάρος και μάλιστα σε καιρό κλιμακούμενης κρίσης, προσπαθώντας όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, η κατάσταση και τα μέσα που διαθέτει η ΕΑΑΣ, δεν θα κρύψω τη φόρτιση, που με διακατέχει τις τελευταίες ημέρες από τις διάφορες επιθέσεις (φραστικές και μέσω επιστολών από το διαδίκτυο) που δέχτηκα, παρ’ όλη την προσπάθεια που κατέβαλλα μαζί με το Δ.Σ. της Ένωσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν για τυχόν παραλείψεις, αντιλαμβανόμενος πλήρως το περιεχόμενο των εν λόγω προς το άτομό μου, επιθέσεων. Ίσως και εγώ αν δεν είχα την τύχη να γευτώ από αυτή τη θέση τα γεγονότα, θα έπραττα και θα σκεπτόμουν ανάλογα, μηδενίζοντας το έργο της ΕΑΑΣ, το οποίο όλοι γνωρίζουν έστω και αν κάποιοι το παραβλέπουν σκοπίμως.
    Εκείνο όμως, το οποίο κρίνω ως απαράδεκτο, είναι η αποποίηση ευθυνών μέσω παραιτήσεων ή κριτικής εκ των ένδον ότι, τίποτε δεν γίνεται - παραιτηθείτε - πάλι εκλογές - κάτω ο πρόεδρος κ.ά. Στάση δηλαδή, και συμπεριφορά κάποιων που φαίνεται να εγκαταλείπουν το “καράβι” εν μέσω τρικυμίας προς αποποίηση ευθυνών και μελλοντική επιστροφή. (λευκοί πλέον, ως περιστερές)!
    Τις όποιες ευθύνες, τις αναλαμβάνω προσωπικά στο ποσοστό που μου αναλογούν. Αλλά η στάση και συμπεριφορά κάποιων, ξεπερνά τα όρια κάθε δεοντολογίας. Χωρίς να μονοπωλώ την αξία του έργου της ΕΑΑΣ. Χωρίς να θέλω να μειώσω κατ’ ελάχιστο, την αξία της δράσης και των στόχων των λοιπών ενώσεων αποστράτων και ΝΠΙΔ που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη συγκέντρωση θα ήθελα να υπογραμμίσω τη ζημιά που θα υποστούμε ως ε.α. Αξκοί, αν η ΕΑΑΣ ατονίσει και υποβαθμιστεί.
    Έχοντας επίγνωση αυτών των κινδύνων αλλά και των υποχρεώσεων που ανακύπτουν από την κατάσταση, το χρονικό διάστημα που μου απομένει του ενός έτους περίπου, ως προέδρου της ΕΑΑΣ, θα συνεχίσω με όσους συνεργάτες είναι κοντά μου, πιστεύοντας ότι η παραίτηση οιουδήποτε από τα καθήκοντα του Δ.Σ., αυτή τη στιγμή, όχι μόνο είναι αποποίηση ευθυνών ή κάποια τέλος πάντων λύση, αλλά παράλυση.
    Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι προτάσεις από την προαναφερθείσα συγκέντρωση επεξεργάζονται και σύντομα θα γίνουν οι απαιτούμενες προτάσεις και ενέργειες, επικειμένης μάλιστα, της συνάντησης των προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό.
Αντγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ
4."Με τη φτώχεια χτυπούν το ηθικό, με την ανέχεια την αντίσταση, με τη πείνα το στρατό"!
Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
    Στο μυαλό πολλών (και δυστυχώς ιθυνόντων), ο απόστρατος είναι ένας ακόμη συνταξιούχος του Δημοσίου, με παντόφλες, κοιλίτσα και κυρίως χωρίς έννοιες.
    Πλάνη οικτρά.
    Πολύ σοφά η μικρή μας χώρα θεωρεί τους αποστράτους εν δυνάμει μάχιμους στρατιώτες. Με προαπεσταλμένα τα Φύλλα Πορείας τους, συγκεκριμένη αποστολή και υπολογισμένη συνεισφορά.
    Πολύ σοφά η μικρή μας χώρα δεν «ξωπετάει» πείρα δεκαετιών, ικανότητες «κτηθείσες εν τω στρατεύματι» και κυρίως σοφία – τακτική και στρατηγική.
    Στον κίνδυνο όλοι είμαστε αναγκαίοι, ο καθένας με τις δυνατότητές του. Άλλοι με την προσφορά των παιδιών τους, άλλοι με την οικονομική τους συμμετοχή και άλλοι με προσωπική εργασία.
    Η απαξίωση των στρατιωτικών επί 40 σχεδόν χρόνια, η στοχευμένη πλύση εγκεφάλου του λαού για φασίστες και χουντικούς στρατιωτικούς, αποδίδει σήμερα καρπούς. Εμφανιζόμενη ως δήθεν χρηματοοικονομική ανάγκη πετσοκόβει το ήδη πενιχρό εισόδημα των αποστράτων.
Στόχος είναι το φρόνημα.
Εχθρός είναι η Ελληνικότητα.
Έδαφος είναι οι συντάξεις και τα μετοχικά Ταμεία.
Και μέσον είναι οι αποδοχές.
Μέσω της φτώχειας θα κτυπηθεί το ηθικό.
Μέσω της ανέχειας θα καμφθεί η αντίσταση.
Μέσω της πείνας θα λυγίσει το στράτευμα.
    Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και πικρία δεν είναι καλός σύμβουλος. Η αδικία με τρεις συνεχείς ανελέητες μειώσεις καθιστά συνταγματικό ατόπημα και κακόβουλη πρακτική.
    Η προσπάθεια μετατροπής του Εθνικού κορμού εγγύησης ασφάλειας σε επαίτες έχει όρια.
    Η πρόσφατη αποπομπή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας με γελοία υπονοούμενα για υποψίες πραξικοπήματος είναι παιχνίδι με τη φωτιά.
    Ποιά φωτιά; Αυτή που δεν βλέπετε από τα κλειστά και απομονωμένα γραφεία σας. Την επομένη συρρίκνωση του Ελληνισμού που έρχεται. Κι εσείς σκοτώνετε από τώρα τους φρουρούς του κυριευμένοι από εμπάθεια και μίσος εναντίον τους γιατί κάποτε σας στέρησαν για 7 χρόνια την «κουτάλα» διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
     Δεν θέλω να καταλήξω με δυσοίωνη πρόβλεψη αλλά τα σύννεφα που μαζεύονται στον Ελληνικό ουρανό δείχνουν καταιγίδα. Δυνατή καταιγίδα. Κι εσείς σκίζετε ομπρέλες και αδιάβροχα.
     Επίσης δεν θέλω να νομίσετε ότι υπονοώ κάτι σαν αποχή ή λιποταξία αλλά ας το ξεκαθαρίσω. Εγώ και όλοι οι υπόλοιποι θα παρουσιασθούμε με χαρά όπου διαταχθούμε. Να είστε σίγουροι. Αλλά θα περιμένουμε δίπλα μας να παρουσιασθεί ο υιός Βαρβιτσιώτης, ο υιός Κεδίκογλου, ο ανηψιός Αλευράς καθώς και τόσοι άλλοι που σήμερα ορίζουν τις τύχες μας και εξακολουθούν να επιμένουν ότι με 900 ευρώ ζει τετραμελής οικογένεια με δάνεια και παιδιά. Τότε θα πολεμήσουμε.
Αιδώς.
(onalert)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Αντί να τους τρομάξουν, τους εξόργισαν! Εφοδος Πεπόνη – Μουζακίτη στο υπουργείο οικονομικών!
    Ειδικότερα, ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι το πρώτο CD που δημιουργήθηκε είχε διαφορετικό τύπο αρχείων, από το πρωτότυπο που είχε σταλεί από τη γαλλική κυβέρνηση.
    Κατόπιν τούτου, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μετέβησαν αιφνιδιαστικά, μαζί με τον κ. Αγγελόπουλο, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και του ζήτησαν να τους υποδείξει ποιοι είναι οι υπολογιστές που χρησιμοποίησε για τις αντιγραφές.
    Οι υπολογιστές κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στα εργαστήρια του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη της αντιγραφής και αν προκύπτει η ημερομηνία της αντιγραφής.
    Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Αγγελόπουλος είχε κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο, είχε περιγράψει με λεπτομέρειες το πως έκανε την επιλογή των 20 μεγαλοκαθετών της λίστας, αλλά και το πως αντέγραψε το αρχείο της λίστας στο υπολογιστή του στο υπουργείο.
    Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι όταν ολοκλήρωσε την αντιγραφή της λίστας, ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου του είχε πει επί λέξει: «Ωραία ότι δούλεψες, διάγραψε το».
    Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε εκ νέου στην Προανακριτική.
olympia
6.Συνελήφθη ο Καρούζος για οφειλές 7 εκατ. ευρώ
    Συνελήφθη ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Carouzos, Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης, Αντώνη.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Μανώλης Καρούζος συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών) και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 7.051.939,41 ευρώ.
protothema.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Ποιοι είναι οι πατέρες του αναρχισμού στην Ελλάδα και η απίστευτη δράση τους ανά τον κόσμο
    Ο εν Ελλάδι αναρχισμός - ο οποίος έχει επανέλθει τόσο δυναμικά στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα - δεν είναι καθόλου καινούργια υπόθεση. Χρονολογείται ήδη από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (1830 και δώθε) και συνοψίζεται σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, περιπετειώδεις ιστορικές φυσιογνωμίες με συναρπαστικό βίο, δράση γεμάτη ρίσκο και πολλά «καντάρια» ιδεολογία.
    Για τον έναν γνωρίζουμε πότε πέθανε (1870) και για τον άλλον πότε γεννήθηκε (1828). Οι δυο τους αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και τα ονόματά τους είναι συνυφασμένα με τα πρώτα βρεφικά βήματα του αναρχισμού στην Ελλάδα.
-Εμμανουήλ Δαδάογλου
    Ο Εμμανουήλ Δαδάογλου, ο άνθρωπος που έστησε οδοφράγματα στην Καπνικαρέα το 1862 επί μοναρχίας του Όθωνα, γέννημα θρέμμα της Σμύρνης, ήταν έμπορος η ιδεολογική διαμόρφωση του οποίου εικάζεται ότι προήλθε από την επαφή του με Ιταλούς πολιτικούς πρόσφυγες, τους οποίους είχε γνωρίσει στα ταξίδια του.
     Ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν ο αναρχικός Αμιλκάρε Τσιπριάνι (αυτός ο μέγας Ιταλός φιλέλληνας, εθελοντής στις Κρητικές Επαναστάσεις) και ο διεθνιστής Παύλος Αργυριάδης, με διασυνδέσεις και επιρροή στο γαλλικό κυρίως σοσιαλιστικό κίνημα, τους οποίους ο Δαδάογλου γνώρισε στο Παρίσι.
    Εκεί, επρόκειτο να οργανώσουν μία ομάδα εθελοντών αναρχο-σοσιαλιστών από όλη την Ευρώπη, η οποία συμμετείχε στις αναταραχές του 1862 κατά του Βασιλιά Όθωνα, ενώ αργότερα, με τη συνεπικουρία του έτερου μεγάλου Έλληνα αναρχικού Πλωτίνου Ροδοκανάκη, οργάνωσε μία αναρχική οργάνωση στην Αθήνα, με ελάχιστη όμως επιτυχία.
    Εν συνεχεία έζησε στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου εντάχτηκε στο εκεί παράρτημα της Πρώτης Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων (το οποίο συνδεόταν άμεσα με τον Μιχαήλ Μπακούνιν που εγκαταστάθηκε εκεί το 1865), οπότε και γνώρισε την Ελληνίδα Μαρία Πανταζή, που εργαζόταν τότε ως εκδιδόμενη, με την οποία έγιναν ζευγάρι.
-Η μέχρι σήμερα άγνωστη πορεία της Μαρίας Πανταζή
    Μετά το θάνατό του, κατά τη διάρκεια ενός καυγά στη Δημοκρατική Λέσχη (από τους ιδρυτές της οποίας ήταν ο Ιταλός αναρχικός Αμιλκάρε Τσιπριάνι), η δραστήρια αναρχική Μαρία μετέβη στο Παρίσι, όπου έγινε μέλος μιας ένοπλης αναρχικής οργάνωσης, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην τρίμηνη Παρισινή Κομμούνα (γνωστή και ως 4η Γαλλική Επανάσταση) του 1871, για να συλληφθεί αργότερα και να εκτελεστεί από τους Bερσαλλιέρους, μένοντας στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα που έλαβε μέρος στο διεθνές αναρχικό κίνημα.
-Ο κοσμοπολίτης Πλωτίνος Ροδοκανάκης
    Ο δε Πλωτίνος Ροδοκανάκης, γεννημένος στην Αθήνα το 1828, αποτελεί απίστευτη περίπτωση ιστορικής φυσιογνωμίας με δράση στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο Πλωτίνος Ροδοκανάκης – Ένας Έλληνας Αναρχικός (εκδ. Ηλέκτρα, Α΄ έκδοση 2005, Β΄ έκδοση 2008):
    «Στα 1861 ένας Έλληνας σοσιαλιστής, ο Πλωτίνος Ροδοκανάκης, ταξιδεύει από την Ευρώπη στο Νέο Κόσμο. Έχει σπουδάσει ιατρική στη Βιέννη και στο Βερολίνο, φιλοσοφία στο Παρίσι και είναι γαλουχημένος με τις φιλοσοφικές ιδέες και τις πολιτικές θεωρίες της εποχής.
     Επηρεασμένος από τον Σαιν Σιμόν, τον Πιερ Ζοζέφ Προυντόν και τον Κάρολο Φουριέ φτάνει στο Μεξικό με σκοπό να εφαρμόσει τις ιδέες του Σοσιαλισμού για τις οποίες αγωνίστηκε με συνέπεια επί 25 χρόνια. Στη χώρα αυτή ο Έλληνας σοσιαλιστής μπόλιασε ιδέες που αλλού δύσκολα γίνονταν κατανοητές. Την ίδια εποχή, η ιδέα και μόνο ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή αντιμετωπιζόταν στην Ευρώπη, με ιερή αγανάκτηση και αποτροπιασμό, αντίθετα από το Μεξικό όπου από αιώνες ίσχυε στους Ινδιάνους η λογική της κοινοτικής γης (Calpuli) την οποία είχαν σφετεριστεί οι μεγαλοκτηματίες. Το «Γη και Ελευθερία», σύνθημα των εξεγέρσεων που ξέσπασαν τις μέρες εκείνες, έμελλε να γίνει το σύμβολο της κατοπινής επανάστασης του Ζαπάτα.
    Ο Πλωτίνος Ροδοκανάκης παρέμεινε σε όλη του τη ζωή αγωνιστής, συνεπής στις ιδέες του κι έγινε γνωστός ως ο ιδρυτής του μεξικάνικου αναρχισμού και μια από τις σημαντικότερες μορφές του πρώιμου εργατικού κινήματος. Με το έργο του επηρέασε σημαντικά το αγροτικό και το εργατικό κίνημα συντελώντας στην προώθηση μερικών από τους σημαντικότερους κοινωνικούς στόχους του.    
    Οι ιδέες και η δράση του, όπως ήταν φυσικό, σε μια συντηρητική κοινωνία και σε μια εποχή έντονων πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων στο Μεξικό, συνάντησαν πολλές αντιδράσεις. Εκείνος, όμως, ήταν πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φτωχών και κατατρεγμένων κάνοντας πολεμική στους ισχυρούς αντιπάλους του, που μάχονταν τις πολιτικές του ιδέες, όπως αποδεικνύει η πληθώρα των άρθρων που δημοσίευσε στις εφημερίδες της εποχής.
    Το όνομα του Πλωτίνου Ροδοκανάκη θα φωτίζει το όραμα για Ισότητα και Δικαιοσύνη των ξεχασμένων της μεξικανικής γης, δίπλα σ' εκείνο του Εμιλιάνο Ζαπάτα, που παραμένει ο θρυλικός ήρωας των απόκληρων του Μεξικού...».
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Διώξτε τη Ρεπoύση

    Μέτα την εκδίωξη Θεοδωρίδη από το ΣΥΡΙΖΑ το γάντι πέφτει στη ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση που επιβάλλεται να διώξει τη προκλητική κ. Ρεπούση. Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η εκδίωξη του κ. Νάσου Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το προκλητικό παραλήρημα για τα Ίμια.
    Η απόφαση της Κουμουνδούρου να παύσει τον κ. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής ρίχνει το γάντι στη ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση που επιβάλλεται να πάρουν θέση επιτέλους για την κ. Μαρία Ρεπούση.
    Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει επανειλημμένα με τις δηλώσεις της για τα εθνικά θέματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ίδια είχε αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο όταν ο πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.
    Τότε η ΔΗΜΑΡ και ο Φ. Κουβέλης είχαν «καλύψει» τη βουλευτή του κόμματος υποστηρίζοντας πως «η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους».
Η κ. Ρεπούση έγινε γνωστή και από το βιβλίο ιστορίας της Στ’ δημοτικού με τον περίφημο ”συνωστισμό” που έγινε στην Σμύρνη.
    Στρογγυλοποιώντας δηλαδή την γενοκτονία της Μ. Ασίας από τον Κεμάλ ο οποίος εκτός από σύμμαχος του Μουσολίνι υπήρξε και ίνδαλμα του Χίτλερ. Ο ίδιος ο Χίτλερ μάλιστα είχε δηλώσει με περηφάνια ότι αποτελούσε δεύτερο καλύτερο μαθητή του Κεμάλ μετά τον Μουσολίνι. Ενώ η γενοκτονία των χριστιανών της Μ. Ασίας υπήρξε ο προπομπός του Ολοκαυτώματος.
    «Ποιος θυμάται τους Αρμένιους», ούρλιαξε ο παράφρονας Φίρερ δίνοντας το σύνθημα στα ναζιστικά στίφη για την «τελική λύση», όπως ονόμαζε το ολοκαύτωμα των Εβραίων.
    Η κ. Ρεπόυση ήταν επίσης αυτή που είχε ζητήσει να καταργηθεί η έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, τις οποίες είχε χαρακτηρίσει ως… «εθνικιστικά κιτς».
    Αν ο κ. Θεοδωρίδης εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του για τα Ίμια, μήπως ήρθε η ώρα να πάρει επιτέλους θέση και η ΔΗΜΑΡ για την προκλητική κ. Ρεπούση;
    Μήπως πρέπει το Μαξίμου να ζητήσει να εκδιωχθεί από τη ΔΗΜΑΡ η βουλευτής που προσβάλει με τις απόψεις της το έθνος, την ιστορία και τον ελληνισμό;
    Η εκδίωξη Θεοδωρίδη ας είναι η αρχή για να φύγουν επιτέλους όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που «υβρίζουν» με την παρουσία τους το Κοινοβούλιο και τους θεσμούς.
ΌΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ ΞΥΠΝΑ ΜΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ !
newsbomb.gr
9.Κοντός: Εγώ παρήγγειλα τα πούρα των 5.000 ευρώ
Όπως δήλωσε, ήθελε να τα προσφέρει ως δώρο στους Ευρωπαίους ομολόγους του
    Να δικαιολογήσει την αγορά των πανάκριβων πούρων Domenico αξίας 5.000 ευρώ επί υπουργίας του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχείρησε ο κ. Αλ. Κοντός.
    Ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε την αγορά εξηγώντας πως «στις γιορτές, είθισται στην ΕΕ οι υπουργοί να στέλνουν ένα δώρο στους ομολόγους τους. Εμείς επιλέξαμε ελληνικά αγροτικά προϊόντα για να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε την εγχώρια παραγωγή. Βάλαμε κρασί απ' το Αμύνταιο, λάδι, ελιές, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα γενικώς», δήλωσε ο κ. Κοντός στο Mega.
    Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός, η ηγεσία του υπουργείου είχε αποφασίσει να στηρίξει και την μικρή βιοτεχνία στη Λάρισα, η οποία παράγει πούρα.
«Υπάρχει ένας μικρός συνεταιρισμός στη Λάρισα. Πήγαν οι άνθρωποι στην Κούβα, πήραν σπόρο και έκαναν αυτά τα πούρα, τα Domenico. Ελληνικό προϊόν είναι, είπαμε να βάλουμε και πούρα Domenico για να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα.
    Όπως εξήγησε, «μετά από 20 ημέρες από την αποστολή των πούρων, ήρθε στο υπουργείο ένα τιμολόγιο! Είχε γίνει ανασχηματισμός και δεν ήμουν εκεί, με είχε αντικαταστήσει ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης. Οι περισσότεροι συνεταιρισμοί δεν ζητούν και δεν ζήτησαν χρήματα για το προϊόντα που μας έστειλαν. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός ζήτησε και ήρθε έτσι το τιμολόγιο, το οποίο απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο», δήλωσε ο κ. Κοντός.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά εγώ ο χαζός, στην ''αμάκα'' παίρνουμε ό τι θέλουμε, αν όμως μας ζητούν να τα πληρώσουμε, ''κλωτσάμε''. Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ !
Όσο για τα πούρα, ας δούν καμιά ταινία ΧΧΧ με ''οδηγίες χρήσεως''
10.Οργή Παπανδρέου για την ακύρωση του νόμου περί ιθαγένειας
ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ…
    Του Νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας υπεραμύνθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται», αφήνοντας αιχμές ουσιαστικά εναντίον όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Ραγκούση.
    Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Ο νόμος 3838, περί απόδοσης ιθαγένειας, έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική μας δέσμευση και αποτέλεσε θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης», ( !!!!!!!!! ) δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!
    Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, o κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αυτή «δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου, με βάση τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύονται και ενισχύονται θεμελιώδη δικαιώματα χιλιάδων παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή φοιτούν στα σχολεία μας, τα διδάσκουν οι δάσκαλοί μας, παίζουν στις αυλές των σχολείων μας όπως όλα τα παιδιά».
    Η ουσία είναι, τόνισε, ότι η απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική.Είναι απόφαση της κυβέρνησης, είπε … «αυτή οφείλει -και μπορεί- να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα και να διασφαλίσει αυτήν την προοδευτική μεταρρύθμιση. Ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται».
ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΡΕ, ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ?
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1981: Η τραγωδία της Θύρας 7
    Αποφράδα ημέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο η 8η Φεβρουαρίου, καθώς το 1981 συνέβη η τραγωδία της Θύρας 7.
    Η τραγωδία εκτυλίσσεται ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο απόγευμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός των Σαργκάνη, Γαλάκου, Αναστόπουλου και Νικολούδη, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ των Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς και Μαύρου στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι είναι καταιγιστικοί... Συντρίβουν 6-0 τους μεγάλους αντιπάλους τους με 3 γκολ του Γαλάκου και από ένα των Κουσουλάκη, Ορφανού και Βαμβακούλα.
    Η χαρά των 35.450 οπαδών του Θρύλου φθάνει στα ουράνια. Το πιο ζωντανό τμήμα της ολυμπιακής οικογένειας, τα παιδιά της Θύρας 7, βιάζονται να «καταπιούν» τα σκαλιά και να βρεθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στη Θύρα 1 για να αποθεώσουν τα ινδάλματά τους. Και τότε συμβαίνει το μοιραίο.   Κάποιος γλιστράει σ' ένα μαξιλαράκι και κυλάει από τα σκαλιά ως την πόρτα, που για κάποιους ήταν κλειστή και για άλλους μισάνοιχτη. Η αποσυμφόρηση του χώρου είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα αυτοί που ακολουθούν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο.
    Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του 18χρονου τότε Ηλία Λύτρα που έπεσε από τους πρώτους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 και τραυματίστηκε. «Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε άρχισαν να πέφτουν πάνω μας ένας, δύο, τρεις, δέκα, εκατό...».
    Το ρολόι δείχνει 5 παρά 2 και η χαρά μετατρέπεται σε θρήνο. Κάποιοι αστυφύλακες καταφέρνουν να "ξεριζώσουν" ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στο Τζάνειο. Οι συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, εκατοντάδες φίλαθλοι ψάχνουν τους φίλους τους. Οι πρώτοι νεκροί αναγνωρίζονται. Θα ακολουθήσουν και άλλοι.     Ο αριθμός τους θα φθάσει τους 21. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί για την περίθαλψη των τραυματιών και γίνονται εκκλήσεις για ιατρικές ενισχύσεις και αίμα.
    Στο Τζάνειο καταφθάνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που ενημερώνουν διαρκώς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η τηλεόραση διακόπτει την κανονική ροή του προγράμματός της και μεταδίδει σοβαρή μουσική.
    Όλη η Ελλάδα, φίλαθλη και μη, πενθεί. Οι οπαδικές προτιμήσεις υποχωρούν μπροστά στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Το πιο εξοργιστικό γεγονός της όλης ιστορίας είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους υπευθύνους δεν έχει λογοδοτήσει για την απίστευτη αυτή τραγωδία.
    Η μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων τιμάται κάθε χρόνο από τους παράγοντες, τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους φίλους του Ολυμπιακού.
[Πηγή sansimera.gr]
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
12.Αποστάγματα σοφίας.....
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Άρχισα να λέω βρομόλογα στο καλοριφέρ μπας και. ανάψει.
Αναπολώ την εποχή που χρώσταγα μόνο μαθήματα.
Απ όλα τα είδη του πλανήτη μόνον οι άνθρωποι κ οι κάλτσες δυσκολεύονται να βρουν ταίρι.
Μητσοτάκης σε Τατσόπουλο: Και εγώ έχω θάψει τη μισή Ελλάδα αλλα δεν το κάνω θέμα.
Το shopping πλέον εχει καταντήσει βλέπing.
Μια χαρά πέρναγε η Χιονάτη . μαμ, κακά, και νάνοι
Το όνειρο του Πολύφημου, ήταν να γίνει διπλο-μάτης
Ειναι 4 κρουασάν και παίζουν πόκερ. Ποιό από τα τέσσερα θα κερδίσει;-Το κρουασάν Με-ρέντα!
Γιατί οι γυναίκες έχουν πολλά παπούτσια;-Γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.
Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορα μου.Ο χαρακτηρας ειμαι εγω..η συμπεριφορα μου εξαρταται απο εσενα.!
Δεν ξέρω αν η τύχη χτυπάει την πόρτα μου μόνο μια φορα. Αυτό που ξέρω είναι οτι η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.
Σκέφτηκες ποτέ ότι όσα περιμένεις να έρθουν. ίσως περιμένουν εσένα να πας;
Το μόνο κοινό που έχουν το National Geographic και το Playboy είναι ότι σου επιτρέπουν να δεις πολλά μέρη που ποτέ δε θα επισκεφτείς.
Και επειδή η Ελλάδα έδωσε τα Φώτα σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν ανάγκη να της στείλουν το λογαριασμό 2500 χρόνια μετά;;;
Το πρωί μου χτύπησαν το κουδούνι:
-Γειά σας, είμαστε από τον έρανο υπερ των φτωχων
-Δεν μου κάνετε πλάκα ; Και πόσα λεφτά θα μου δώσετε ;
Θα ηχογραφήσω τον ήχο από το καζανάκι και θα το βάλω ringtone, να χτυπά σε όσους με καλούν και τους έχω χεσμένους...!!!
Τελικά δεν είναι τυχαίο που ο έρωτας είναι αρσενικό, η αγάπη θηλυκό, και το σεξ ουδέτερο..!
Πρέπει να είμαστε το μόνο κράτος στον πλανήτη, που οι δημόσιες υπηρεσίες χρειάζονται αποδείξεις ότι γεννηθηκες!!!!!.
13.Παλιές ελληνικές διαφημιστικές αφίσες
πηγή: Newsbeast.gr
14.Συμβουλή Σεξολόγου
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΣ
Η σύζυγος πάει στον σεξολόγο.
- Γιατρέ μου ο άντρας μου δεν μπορεί με τίποτα. Εδώ και 5 χρόνια δεν έχουμε κάνει σεξ ...
- Viagra δοκιμάσατε?
- Όχι . Ο άντρας μου ούτε ασπιρίνη δεν θέλει να πάρει, πόσο μάλλον viagra ...
- Λοιπόν,θα δοκιμάσουμε ένα κόλπο. Θα του το ρίξετε στον καφέ, να δούμε τι θα συμβεί.
Μετά από 3 μέρες επιστρέφει η κυρία..
- Τι έγινε τελικά?
- Αχ γιατρέ μου, καταστροφή. Τι να σας λέω? Δεν γίνεται να το ξανακάνουμε αυτό το κόλπο...
- Μα τι έγινε?
- Του έριξα το χάπι στο καφέ όπως είπαμε... Σηκώθηκε ξαφνικά, έριξε κάτω ότι είχε πάνω στο τραπέζι, με σήκωσε, μου έσκισε τα ρούχα, με πέταξε πάνω στο τραπέζι και.......
- Και λοιπόν, δεν το απολαύσατε?
- Αν το απόλαυσα? Ήταν το καλύτερο σεξ των τελευταίων 20 ετών...
Αλλά, στα flocafe δεν νομίζω να ξαναπατήσουμε για πολύ καιρό...!!!
15.Ο μαθητής μηδενίστηκε ενώ απάντησε... σωστά σε όλα!
Γιατί άραγε; ...
1 - Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Λεωνίδας;
- Στην τελευταία του.
2 - Πού υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας;
-Στο κάτω μέρος της σελίδας.
3 - Ποια είναι η κύρια αιτία διαζυγίων;
-Ο γάμος.
4 - Ποια είναι η κύρια αιτία της αποτυχίας;
-Οι εξετάσεις.
5 - Τι μοιάζει περισσότερο με μισό μήλο;
-Το άλλο μισό.
6 - Τι δεν μπορείς να φας ποτέ για πρωινό;
-Γεύμα και δείπνο.
7 - Αν ρίξεις ένα βότσαλο σε μια λίμνη, τι θα συμβεί;
-Θα βραχεί.
8 -Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει 8 ημέρες άυπνος;
-Κανένα πρόβλημα. Θα κοιμάται τις νύχτες.
9 - Πώς μπορείς να σηκώσεις έναν ελέφαντα με ένα χέρι;
-Δεν θα βρεις ποτέ έναν μονόχειρα ελέφαντα.
10 - Αν έχεις στο ένα χέρι 3 μήλα και 4 πορτοκάλια και στο άλλο χέρι 4 μήλα και 3 πορτοκάλια, τι έχεις;
-Πολύ μεγάλα χέρια.
11 - Εάν πάρει 10 ώρες σε 8 άντρες να χτίσουν έναν τοίχο, πόση ώρα θα πάρει σε 4 άντρες για να τον χτίσουν;
-Μηδέν χρόνο, γιατί είναι ήδη χτισμένος.
12 - Πώς μπορείς να πετάξεις ένα αυγό σε τσιμεντένιο πάτωμα χωρίς να το σπάσεις;
-Με όποιο τρόπο θέλεις, τα τσιμεντένια πατώματα δεν σπάζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου