Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1039

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1039
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία και την Ε.Ο. Καβάλας – Δράμας
3.Ξεπουλήθηκε ο Hellas Sat…στο ΥΠΕΘΑ ξέρουν τίποτα ;;
4.Νεκροθάφτες», χάσατε
5.Αγία Σοφία: Εμφανίστηκαν οι Σταυροί κάτω από τον ασβέστη!
6.Ο ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΗΣ
7.Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ
8.Ζείστε σε ένα μεσαιωνικό αβαείο και κερδίστε σε οκτώ μήνες 23.200 ευρώ!!!
9.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - "Βόμβα" στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αν επαληθευτεί ο ισχυρισμός του προέδρου της ΠΟΣ για τις περικοπές των Συντάξεων των Αποστράτων των ΕΔ και των ΣΑ
10.Διάλογος Κορυφής και Λογιστικές Λογικές
11.Ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Χαραλάμπους Ιερομάρτυρος
Χαράλαμπος, Χαρίλαος, Χάρης, Λάμπης, Μπάμπης, Χαραλαμπία, Μπηλιώ, Λαμπή, Λάμπω, Χαραλαμπή, Μπαμπίνα, Μπιλιώ, Μπία, Χάμπη, Λάμπος, Χαραλάμπης, Λαμπίας, Μπάμπος, Χάμπος,Χαρίλαος, Χάρης,Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία και την Ε.Ο. Καβάλας - Δράμας
    Οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος που συγκεντρώθηκαν προχθές στον Πλαταμώνα Πιερίας, αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων, από σήμερα Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα, για μια ώρα κάθε μέρα.
    Έτσι, από σήμερα από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας - Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων με τα αιτήματά τους.
    Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στο Νέστο, Γιάννης Κοντός, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε: «ο αγώνας μας συνεχίζεται, με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα ακούσαμε από την κυβέρνηση. Με κάθοδο και νέων τρακτέρ, θα ενδυναμώσουμε τα μπλόκα, με κλείσιμο των εθνικών οδών καθημερινά, για μία ώρα την ημέρα, όντας πεζοί και χωρίς να μπαίνουν τα τρακτέρ στις οδικές αρτηρίες. Ζητάμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό και περιμένουμε απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Από τις απαντήσεις που θα λάβουμε, θα κριθεί και η συνέχιση ή όχι του αγώνα μας». newsbomb.gr
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ξεπουλήθηκε ο Hellas Sat…στο ΥΠΕΘΑ ξέρουν τίποτα ;;
Διαβάστε την ανακοίνωση της Arabsat....
    Η Arabsat είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (“ΟΤΕ”), έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την απόκτηση του 99,05% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Hellas-Sat Consortium Ltd (“Hellas Sat”).
    Η συμφωνία αγοράς μετοχών υπογράφηκε μετά συνολικού τιμήματος € 208 εκατ, που αντιπροσωπεύει το 99,05%,:
• Αξία των επιχειρήσεων του Hellas-Sat, ύψους € 157 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 7 φορές το EBITDA της Hellas-Sat για το 2012, και
• Τα μετρητά στην κατοχή του Hellas-Sat για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, το οποίο εκτιμάται σε 53,4 εκατομμύρια €.
    Η Hellas-Sat έχει την αποκλειστική χρήση της τροχιακής θέσης 39 ° Ανατολικά και όλες τις σχετικές ραδιοσυχνότητες από την Ελληνική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία της Κύπρου. Η εταιρεία είναι ο χειριστής του Hellas-Sat 2, ενός από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους με ευρεία ευρωπαϊκή κάλυψη. Εκτός από την Ευρώπη, ο Hellas-Sat 2 καλύπτει τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική και έχει ένα χαρτοφυλάκιο πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες.
    Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω του Arabsat Κύπρος Ltd, 100% θυγατρική της Arabsat, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2013, όταν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Υ.Γ
    Ο Ηellas Sat 2 αποτελεί τα «μάτια και τα αυτιά» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους. Ο δορυφόρος αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο και η πώληση του, πολύ πιθανόν να στερήσει στερήσει ή επηρεάσει από τις άμυνες των δύο χωρών τους διαύλους επικοινωνίας και μετάδοσης εικόνας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί από τις ΕΕΔ.
    Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, υπάρχουν σταθμοί ελέγχου από τους οποίους δίνεται πρόσβαση στις πληροφορίες που μεταδίδει ο δορυφόρος.
    Δεδομένου ότι ο παραπάνω δορυφόρος αποτελεί στρατηγικό εργαλείο της Ελλάδος και έχει σημαντικό ρόλο στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, τίθενται τα εξής ερωτήματα: Το ΥΠΕΘΑ έχει ενημερωθεί για την πώληση του δορυφόρου Hellas Sat;
    Εαν ναι, ποιές θα είναι οι συνέπεις στη λειτουργία των επικοινωνιακών δυνατοτήτων και αμυντικών δομών της χώρας;
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/02/hellas-sat.html
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Νεκροθάφτες», χάσατε
Γιάννης Πάγκος
    Η δίκη Ψωμιάδη με ΑΕΚ αναβλήθηκε επ' αόριστον. Με αυτή την πρόσφατη απόφαση, συνειρμικά, πας πίσω στο 2011, τότε που η κάποια Ε.Π.Ο. και οι επιτροπές της είχαν δώσει άδεια στην ΑΕΚ και ένα από τα... προσχήματα για να τετραγωνίσουν τον κύκλο ήταν ότι ΘΑ γίνει το δικαστήριο με τον Ψωμιάδη, ΘΑ το κερδίσει η ΑΕΚ και ΘΑ πάρει τα λεφτά της.
    Αρα, σε αυτή την τριλογία του «ΘΑ» η ΑΕΚ είναι βιώσιμη και μπορεί να παίξει. Ο μπερντές δεν θα μπορούσε να είναι εσαεί στημένος και να συνεχίζονται οι παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών ή να προβάλει παρελάσεις καρναβαλιών από όλο τον κόσμο.
    Πολύ γρήγορα, ο μπερντές έπεσε. Και βέβαια ξεγύμνωσε την Ε.Π.Ο. και τους υπηρέτες της, αυτούς όλους που με τις αποφάσεις τους έπαιξαν με τις ιστορίες συλλόγων, διαμόρφωσαν Πρωταθλήματα και όρισαν τις συμμετοχές ομάδων σε αυτά. Το 2011 μια κάποια Ε.Π.Ο. με προϊστάμενο τον Πιλάβιο αποφάσισε (για την ακρίβεια, οι επιτροπές της) ότι η μόνη μη βιώσιμη ομάδα από αυτές της Σούπερ Λίγκα είναι ο Ηρακλής.
    Η συνέχεια είναι γνωστή. Εγιναν τόσα πολλά, τόσο γρήγορα. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ. Είναι η δήλωση του Πιλάβιου ότι... «ο ΟΦΗ έπαιξε με την ανοχή μου». Είναι η ΟΥΕΦΑ που εμφανίστηκε πολύ γρήγορα και κυνήγησε (εκτός από ΑΕΚ) και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό γιατί είχαν χρέη. Είναι οι αλλαγές κανονισμών, εν μία νυκτί, και η μη αδειοδότηση δεν ήταν πια υποβιβασμός. Ηταν, αμέσως μετά (ω, τι σύμπτωση) οι επτά ομάδες που δεν πήραν άδεια, δηλαδή η ΑΕΚ, ο Αρης, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει άδεια δευτεροβάθμια. Ηταν οι προσωρινές φορολογικές ενημερότητες, ήταν, ήταν, ήταν...
    Τώρα, διαβάζεις ακόμη ότι ο Τζίγκερ διευκολύνει τον Παναθηναϊκό και δεν ζητά ενοίκιο για την Παιανία για να πάρει άδεια, ότι ο ΟΦΗ καταθέτει προγράμματα για βιωσιμότητα των ΠΑΕ από τη στιγμή που τριγύρω υπάρχουν τόσες χρεοκοπημένες εταιρείες. Ενώ το 2011 τριγύρω υπήρχε κερδοφορία.
    Η ΑΕΚ περιμένει ακόμη τον επενδυτή της, όλοι μαζί κάθονται στο τραπέζι για να βρούνε σε πόσες δόσεις θα ρυθμίζουν τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές, και πάει λέγοντας. Διαπιστώνεις ότι το 2011 δεν θα είναι ποτέ το «πάλαι ποτέ». Οι «νεκροθάφτες» του τότε, όλοι εκείνοι με τις αποφάσεις τους, νόμιζαν ότι ο Ηρακλής –ο μόνος μη βιώσιμος, κατά αυτούς- τελείωσε. Σε τι πλάνη έπεσαν...
    Οι λίγοι (εκείνοι), οι ελάχιστοι (εκείνοι), νόμιζαν ότι έπληξαν έναν τεράστιο σύλλογο, με τεράστια ιστορία, γιατί έγινε –πρόσκαιρα- αυτό που ήθελαν. Η συνέχεια, με τους αγώνες του Ηρακλή και τη συσπείρωση, είναι επίσης γνωστή.
    Και όσο τριγύρω υπάρχει αυτή η κατάσταση που ξεγυμνώνει ακόμη περισσότερο εκείνες τις αποφάσεις τους, τόσο ένα επιπλέον κίνητρο έχουν όλοι στον Ηρακλή για περαιτέρω συσπείρωση.
    Για μεγαλύτερη προσπάθεια μέσα στην ομάδα, για δουλειά, για πείσμα, για πάθος.
    Για να επιτευχθεί ο στόχος.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Αγία Σοφία: Εμφανίστηκαν οι Σταυροί κάτω από τον ασβέστη!

    Επάνω στο παχύ στρώμα ασβέστη με τον οποίο καλύφθηκαν από τους Τούρκους, εμφανίστηκαν οι Σταυροί στο ναό της Αγίας Σοφίας του αιώνιου συμβόλου της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη!
    Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να «πότισαν» από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;
    Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες-αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο «τυχαίος» εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα);
    Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό! Τότε έχουμε μία παραδοξότητα, που ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί..
    Αγιογράφος, που έχει εργαστεί και σε ψηφιδωτές εικόνες, λέει χαρακτηριστικά:
«Για να καταλάβετε μιλάμε για ένα αδρανές υλικό π.χ. πέτρα (όπως τα ψηφιδωτά) είναι αδύνατον να αποδώσει χρώμα ως χημική αντίδραση στον νωπό σοβά (όχι και μόνο εμπεριέχει ασβέστη) ώστε να απεικονίσει το σχήμα Σταυρού»...
    Οι σταυροί όπως όλοι παρατηρούμε είναι ορθόδοξοι (ισοσκελείς) βυζαντινοί και αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο (των τελευταίων μηνών...). Για την περίπτωση που πρόκειται για μεταλλικούς σταυρούς που οξειδώθηκαν, αγιογράφος είπε:
 «Και όπως και εσείς θα γνωρίζετε το σίδερο με συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου και τις ατελείωτες καιρικές συνθήκες προκαλεί οξείδωση και το κόκκινο χρώμα (σκουριά) απλώνεται σαν καρκίνωμα. Οπότε σε ένα αριστούργημα σε όλους τους τομείς σε καμία περίπτωση δεν θα βάλανε υλικό από σίδερο.
    Επίσης, αν μπορείτε να φανταστείτε, όλος ο Ναός και τα άλλα αρχιτεκτονικά κτίσματα σε όλης της Βυζαντινής Περιόδου αποτελείται από κομμάτια κεραμικών, ασβέστη, ποταμίσια άμμος, χαλίκι και ατελείωτα αυγά!
    Το φρέσκο (τεχνική των Βυζαντινών για τις τοιχογραφίες), αποτελείται από πάστα ασβέστη που είναι από πέτρα, άμμο ποταμού, και μαρμαρόσκονη, σε τρεις στρώσεις (μαύρο φρέσκο, κίτρινο φρέσκο και άσπρο φρέσκο) και πάνω εκεί γίνονται οι Αγιογραφίες.
    Οι σκόνες χρωμάτων ανακατεύονται μόνο με νερό και τίποτα άλλο γιατί το υλικό που τα κολλάει πάνω στον τοίχο είναι ο ασβέστης. Ο ασβέστης βγαίνει με το νερό από τον σοβά πρός την επιφάνεια (με τον καιρό) και συναντώντας το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα γίνεται πάλι ασβεστόλιθος.  Δηλαδή ενώ στεγνώνει ο τοίχος βγαίνει από το σοβά και μαρμαρώνεται πάνω στα χρώματα, τα οποία θα παραμείνουν πιασμένα στη μέση του ασβεστόλιθου για πάντα. Αυτά τα έμαθα (την τεχνική) από τον βοηθό καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου Ρουμανίας Mihai Coman.»
    Αξίζει όμως να σταθούμε και στην περίπτωση της μη συμμετρίας των σταυρών με τα υπόλοιπα (μεταγενέστερα προφανώς) ισλαμικά σχήματα. Και αυτή η μη συμμετρία προδίδει πως καμία σχέση δεν έχουν οι σταυροί με την μετέπειτα διακόσμηση του ναού. Κανείς αγιογράφος δεν θα καλλιτεχνούσε παραβιάζοντας την λογική της καλαισθησίας, πόσο δε μάλλον στην περίπτωση του Ναού της Αγίας Σοφίας που αποτελούσε (και συνεχίζει να αποτελεί) πραγματικό κόσμημα στον χώρο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.
    Πώς εξηγείται όμως πως οι σταυροί βρίσκονται παντού μέσα στην Αγία Σοφία και συγκεκριμένα στα τέσσερα θολωτά σημεία; Κάποιοι μιλούν για θαύμα...(στην φωτογραφία δεξιά βλέπετε το αρκετά μεγάλο πάχος του σοβά, που φρόντισαν να βάλουν οι Τούρκοι για σειρά εκατονταετιών, προκειμένου να αποκρύψουν με απόλυτη βεβαιότητα τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά του Ναού της Αγίας Σοφίας).
    Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση, αφού στο τέλος του Ιουλίου του 2009,στο φως ήρθε η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες από συντηρητές στην Αγία Σοφία. Ο Τούρκος Αχμέτ Εμρ Μπιλτιλί, ένας εκ των συντηρητών, δήλωσε ότι έχουν ως στόχο τώρα να φέρουν στην επιφάνεια και δεύτερο άγγελο, που χρονολογείται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
    Τα μωσαϊκά είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι Τούρκοι, αντί να μετακινήσουν τα μοναδικής ομορφιάς μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας, τα κάλυψαν με μέταλλο και γύψο (προσφιλής τακτική του πολιτισμού της Τουρκίας).
    Και η συνέχεια της πρώτης ανακάλυψης, έφερε μια μεγάλη ιστορική αποκάλυψη έρχεται στο φως ύστερα από αιώνες «σκότους». Αυτή τη φορά τέσσερις άγγελοι ζωγραφισμένοι πάνω σε μωσαϊκό ήταν για χρόνια κρυμμένοι, εν γνώσει των τουρκικών αρχών, κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη και τέσσερις τεράστιες ασπίδες, στις τέσσερις κολώνες που στηρίζουν τον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς.
    Οι τέσσερις άγγελοι, που ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ.
Μάλιστα, στα μέσα του 1800, ο Ιταλός αρχιτέκτονας Fossati, τους είδε κάνοντας επισκευές στο ναό. Τη διαταγή να καλυφθούν με ασβέστη έδωσε ο σουλτάνος Abdulmecit. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω τους ασπίδες, που αναγράφουν αραβικές προσευχές.
    Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι τέσσερις μοναδικές τοιχογραφίες θα βγουν ξανά στο φως, δίνοντάς μας μια γεύση από την αξεπέραστη τέχνη των προγόνων μας.
(Αγιορείτικο Βήμα)
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.Ο ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΗΣ
    Στο τσίρκο, ο θηριοδαμαστής παίρνει στο χέρι το πουλί του και στη συνέχεια το βάζει μέσα στο ανοιχτό στόμα του κροκόδειλου !
    Ο κροκόδειλος αρχίζει και κλείνει σιγά σιγά τις μασέλες του και μόλις πριν του κόψει το πουλί, ο θηριοδαμαστής βαράει "φλάπ" μία καρπαζιά στο κεφάλι του κροκόδειλου, οπότε ο κροκόδειλος ανοίγει αμέσως τα σαγόνια του.
    Ο θηριοδαμαστής ρωτάει τότε την ομήγυρη (τους "θεατές" ντέ..): "Ποιός μπορεί να το κάνει αυτό;"    
Νεκρική σιγή φυσικά..!
    Τελικά σηκώνει το χέρι της μία ξανθιά:
    "Εγώ, αλλά παρακαλώ μη μου βαρέσετε πολύ το κεφάλι".
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
7.Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ
Την καλοπέρασή τους οι άνθρωποι ζητάνε
Μέσα στις πίκρες της ζωής δυναμικά
Ψυχές λυγίζουν μες την δόλια κοινωνία
Να βρουν στο τέλος της δικαίωσης, χαρά

Όλοι τρέμουν στην ιδέα, μήπως βγουν όλα μοιραία
Και χαθούν οι προσδοκίες μιας καλλίτερης ζωής
Όλοι βλέπουνε το μέλλον, σκοτεινό και ρημαγμένο
Της ελπίδας το κουράγιο δεν θα λείψει από την ζωή.
Μα η ζωή έχει γυρίσματα πολλά.

Ο πόνος φώλιασε γερά μες την καρδιά μας
Και είναι πόνος που δεν έχει τελειωμό
Είχες ελπίδες κάποτε να φύγει με τον χρόνο
Μα ο καιρός περνούσε δίχως λυτρωμό.

Όλοι ζουν με την ιδέα, ότι φεύγουν τα ωραία
Και οι βλέψεις για επιθυμίες, μιας καλλίτερης ζωής
Όλοι βλέπουνε το μέλλον, μοχθηρό και γκρεμισμένο
Της ελπίδας το κουράγιο, δεν θα λείψει από την ζωή
Μα η ζωή έχει γυρίσματα πολλά.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
8.Ζείστε σε ένα μεσαιωνικό αβαείο και κερδίστε σε οκτώ μήνες 23.200 ευρώ!!!
Ε, ρε, και να’ξερα Σκωτσέζικα…
Το έστειλε ο Δημοσθένης Λαμπρινάκης
    Μια μοναδική ευκαιρία για να απομακρυνθείτε από όλα όσα σας ενοχλούν προσφέρει το Υπουργείο πολιτισμού της Σκοτίας, το οποίο αναζητεί μάνατζερ για το μεσαιωνικό αβαείο που βρίσκεται στο ακατοίκητο νησί Inchcolm.
    Ο τυχερός υποψήφιος, ο οποίος θα πληρωθεί και 23.200 ευρώ για τον κόπο του, καλείται να μετακομίσει στο νησί και να παραμείνει εκεί από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.
    Θα ζει -μαζί με ένα ακόμη υπάλληλο- σε ένα καλόγουστο αγροτόσπιτο που βρίσκεται δίπλα στον πύργο και θα έχει την ευθύνη του gift shop, όποτε αξιωθεί να περάσει από εκεί κάποιος επισκέπτης.
Αν και υπάρχει μια ολόκληρη αποικία από φώκιες για να του κάνει παρέα.
    Σύμφωνα με το υπουργείο «Ο μάνατζερ θα πρέπει να φροντίσει να φέρει μαζί του από την στεριά τις απαραίτητες προμήθειες φαγητού. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ντους, πλυντήριο και κουζίνα. Καθώς επίσης νερό και ηλεκτρικό».
    Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, αυτά περιλαμβάνουν την σύνδεση με το ίντερνετ (που είναι αργή και «περιστασιακή», καθώς επίσης και το γεγονός ότι το σήμα της τηλεόρασης διακόπτεται όποτε περάσει από κοντά πλοίο.
iefimerida.gr
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
9.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - "Βόμβα" στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αν επαληθευτεί ο ισχυρισμός του προέδρου της ΠΟΣ για τις περικοπές των Συντάξεων των Αποστράτων των ΕΔ και των ΣΑ
    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ενώσεων - συνδέσμων αποστράτων, που έλαβε χώρα στην ΕΑΑΣ την 5η Φεβρουαρίου 2013, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εργασία που αποδεικνύει ότι το ΓΛΚ μείωσε τις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δυσανάλογα με ότι προκύπτει από την ψήφιση του ν.4093/2012 "Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016". Παρατίθεται παρακάτω σχετική αιτιολόγηση που αν επαληθευθεί, θα αποδειχθεί περίτρανα η αδικία εναντίον των αποστράτων και κάποιοι στο ΓΛΚ δε θα πρέπει να κοιμούνται και τόσο ήσυχοι:
    Στοιχείο Νο1: Στη σελίδα 5631 του ν.4093/2012, αναγράφεται (α) Μείωση συντάξεων εξαιτίας περικοπών των ειδικών μισθολογίων, 100 εκατ. ευρώ για το 2013. (β) Μείωση συντάξεων ένστολων λόγω του νέου μισθολογίου, 162 εκατ. ευρώ για το 2014. Επίσης στη σελίδα 5630, λόγω του νέου μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπουν μείωση δαπανών από μισθούς 88 εκατ. ευρώ.
    Στοιχείο Νο2: Στην με αρ. πρωτ. 197346/0092/18 Δεκεμβρίου 2012 επιστολή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αναγράφεται
                (α) Οι στρατιωτικές συντάξεις αποτελούν τα 2/3 του ποσού εξοικονόμησης δαπάνης 100 εκατ. ευρώ αυτών που υπολογίζονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια (ήτοι 66 εκατ, ευρώ).
                (β) Το σύνολο των συντάξεων που υπολογίζονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια, ανέρχεται σε 132.000 εκ των οποίων 120.000 είναι στρατιωτικές.
    Στοιχείο Νο3: Από έρευνα που έχουμε κάνει οι μηνιαίες μειώσεις των συντάξεων αποστράτων λόγω του εξορθολογισμού των ειδικού μισθολογίου ανέρχεται από 40 ευρώ (η μικρότερη) έως 210 ευρώ (η μεγαλύτερη) και με βάση τους βαθμούς αποστρατείας η μεσοσταθμική μείωση διαμορφώνεται περίπου 100 ευρώ ανά συνάδελφο.
    Στοιχείο Νο4: Ας υπολογίσουμε τώρα το "όφελος" του κράτους για το 2013 από τις περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων: 100 ευρώ ανά συνάδελφο Χ 120.000 συνάδελφοι Χ 17 μήνες (από 1-8-2012 έως 31-12-2013) = 204 εκατ. ευρώ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σύμφωνα με το ν.4093/2012 (στοιχείο Νο1) σε συνδυασμό με την επιστολή (στοιχείο Νο2) ενώ το ΓΛΚ έπρεπε να εξοικονομήσει για το 2013 από τους στρατιωτικούς συνταξιούχους 66 εκατ. ευρώ, φαίνεται (στοιχείο Νο4) ότι θα εξοικονομήσει 204 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 138 εκατ. ευρώ παραπάνω. Πρόκειται περί λάθους; Αν ναι, χωρίς δόλο; Τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση (αν επαληθευθεί) το σκάνδαλο αυτό; Υπόψη ότι αν τα παραπάνω ποσά υπολογιστούν μικτά τότε το ποσό των 204 εκατ. ευρώ αυξάνεται και υπερκαλύπτει το άθροισμα των περικοπών που προβλέπονται για το 2014 για τους εν ενεργεία αλλά και τους συνταξιούχους στρατιωτικούς (88 και 162 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα).
ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ: Ο πρόεδρος της ΠΟΣ θα συζητήσει το εν λόγω θέμα στη συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταϊκούρα. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα ενημερωθεί και ο κ. Πρωθυπουργός από τους προέδρους των ΝΠΔΔ ενώσεων και επί του θέματος.  Υπόψη ότι ο Γιάννης Αντωνιάδης πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ, συμμετείχε συμβουλευτικά για τα οικονομικά θέματα, στο τελευταίο συντονιστικό, ο οποίος και δήλωσε: "Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και αποδέχθηκα ευχαρίστως την πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των Ενώσεων Αποστράτων, για να συνδράμω και εγώ με τις γνώσεις μου, επί των θεμάτων - ζητημάτων που θα τεθούν τη Δευτέρα στον Πρωθυπουργό της χώρας. Θέλω να πιστεύω, πως το υπόμνημα που θα του παραδοθεί (ρεαλιστικό, αιχμηρό, τεκμηριωμένο και λίαν επιθετικό), αντηχεί και εκφράζει τους περισσότερους εξ ημών, είτε ανηκούμε στην κατηγορία των ε.ε. είτε των ε.α. Το λόγο θα έχει πλέον η πολιτική ηγεσία και από τις αποφάσεις που θα λάβει πλέον, θα κριθεί και αναλόγως...".
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
του Απόστολου Παπαπαρίση, προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας
10.Διάλογος Κορυφής και Λογιστικές Λογικές
    Περιπλανόμενος στο διαδίκτυο, συνάντησα μία ανάρτηση με τίτλο:
Κλήθηκαν οι απόστρατοι να παρουσιαστούν στο... Μαξίμου
    Αν αληθεύουν τα αναγραφόμενα στην παραπάνω ανάρτηση, τότε φοβάμαι ότι και «ο γιαλός είναι στραβός» και εμείς «στραβά αρμενίζουμε». Όπου «γιαλός» η επίσημη πολιτεία και «εμείς» η συλλογική μας συνείδηση και εκπροσώπηση. Και εξηγούμαι :
Γιατί είναι «στραβός ο γιαλός»;
    Όλες οι ενδείξεις που έχουμε μέχρι σήμερα είναι ότι η Εθνική μας Άμυνα αντιμετωπίζεται με λογιστική λογική και το προσωπικό τους έχει «στοχοποιηθεί». Και αυτά δεν μπορεί παρά να καταλήγουν σε πλήγματα κατά της αμυντικής μαχητικής μας ισχύος (παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των δήθεν αρμοδίων), ακόμη ίσως και σε καταστάσεις που να στοιχειοθετούν εσχάτη προδοσία.
    Η άκρατη λογιστική λογική των περικοπών, που έχει ήδη οδηγήσει στην εξαθλίωση των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών, αναμφίβολα οδηγεί επιπλέον σε πτώση του φρονήματος των στελεχών, σε υποβιβασμό της εκπαίδευσης του προσωπικού και σε ανεπάρκεια στην τεχνική υποστήριξη και στα πολεμικά αποθέματα εφοδίων.
    Πιστεύει ειλικρινά κανείς ότι ένα στέλεχος δεν επηρεάζεται στην άσκηση των καθηκόντων του, όταν φεύγει από το σπίτι του και δεν ξέρει τι θα βρει μόλις επιστρέψει; Έρχεται κανείς στη θέση ενός στελέχους που καλείται σε επιχειρησιακές αποστολές αυξημένης ετοιμότητας σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μακριά από την οικογένειά του που έχει ήδη υπερβεί τα όρια της επιβίωσής της; Και ο απόλυτος παραλογισμός: μπορεί κανείς να φανταστεί τον ψυχισμό ενός στελέχους που παίρνει κάποια διαταγή με οικονομικές επιπτώσεις (π.χ. μετάθεσης, απόσπασης, αποστολής εκτός έδρας κλπ.), αδυνατεί να την εκτελέσει, λόγω αδυναμίας της Υπηρεσίας να καλύψει τα έξοδα, και κινδυνεύει να παραπεμφθεί και στο Στρατοδικείο, λόγω μη εκτέλεσης διαταγής;
    Μπορεί κανείς να μας διαβεβαιώσει ανεπιφύλακτα (και όχι επειδή έτσι τον ενημέρωσε κάποιος υφιστάμενός του) ότι π.χ. σταδιακά και για λόγους «οικονομίας» δεν επηρεάζεται η συχνότητα και η έκταση των αναγκαίων ασκήσεων για την εκπαίδευση του προσωπικού, τον συντονισμό των δυνάμεων και την δοκιμή των Σχεδίων Επιχειρήσεων; Ή μήπως βαυκαλιζόμαστε ότι επαρκούν οι προσομοιώσεις μέσω υπολογιστικών συστημάτων;
    Μπορεί κανείς να μας διαβεβαιώσει ανεπιφύλακτα (και πάλι όχι επειδή έτσι ενημερώθηκε) ότι π.χ. σταδιακά και για λόγους «οικονομίας» δεν θα «μπει χέρι» (αν δεν έχει ήδη μπει) στα πολεμικά αποθέματα τροφίμων, καυσίμων, ανταλλακτικών και ελαιολιπαντικών, με αποτέλεσμα τη μείωση της δυνατότητας υποστήριξης μάχης και της διαθεσιμότητας του ήδη υπολειπόμενου εξοπλισμού μας; Ο Έλληνας Στρατιώτης, μόνιμος και έφεδρος, είναι δεδομένο ότι θα δώσει και το αίμα του για την υπεράσπιση της Πατρίδας, αν χρειαστεί. Η πολιτική ηγεσία του όμως θα του έχει όπλα, καύσιμα, πυρομαχικά και ό,τι άλλο χρειάζεται για να υπερασπιστεί αυτή την Πατρίδα; Ή θα τον αφήσει ως πρόβατο επί σφαγή, εγκαταλείποντάς τον μαζί με όλο τον ελληνικό λαό; Ή θα πει πάλι ένα επαίσχυντο «ευχαριστώ» σε «φίλους-συμμάχους» που θα «στέρξουν» να μας βοηθήσουν, με το αζημίωτο φυσικά και αν έχουν συμφέρον;
    Πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από αυτή τη λογιστική λογική. Ειδικά για την αντιμετώπιση του προσωπικού νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από την στοχοποίηση. Οι αδικίες σε σχέση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες είναι τόσο εξόφθαλμες και η εξαθλίωση στην οποία οδηγείται το εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικό τόσο κραυγαλέα, που δικαίως γεννώνται σκληρά ερωτήματα για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τις αντίστοιχες πολιτικές επιλογές.
    Αν π.χ. αποσυνδεθούν οι συντάξεις των αποστράτων από τους μισθούς των εν ενεργεία (ενδεχόμενο που φημολογείται ότι ήδη εξετάζεται σε πολιτικό επίπεδο), τότε δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα στην αντιμετώπισή μας από τους υπόλοιπους συνταξιούχους. Τότε θα έχει γίνει από την πολιτεία και ένα αποφασιστικό βήμα προς την «αποκοπή του ομφάλιου λώρου» με το χώρο που αφιερώσαμε τη ζωή μας. Οι εν ενεργεία θα βλέπουν την εν αποστρατεία απαξίωσή τους και θα μεταβληθούν σταδιακά σε απλούς μισθοφόρους, χάνοντας την αίσθηση του «Στρατιώτη μέχρι το τέλος». Και η εξουδετέρωση αυτής της «επικίνδυνης» κοινωνικής ομάδας των «Στρατιωτών μέχρι τέλους» είναι το ανομολόγητο όνειρο των όποιων φαύλων πολιτικών, που με τόσο περισσή ειλικρίνεια είχε προκρίνει μέσα στη Βουλή των Ελλήνων ο αλήστου μνήμης Μπεγλίτης και με τόση υποκριτική βδελυγμία είχε σπεύσει ν’ αποκηρύξει η νυν κυβερνώσα παράταξη.
    Όλα αυτά είναι τόσο οφθαλμοφανή και λογικά να συμβούν, που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν τα αντιλαμβάνεται. Επομένως, είτε περιστοιχίζεται από επιεικώς ανεπαρκείς (αν όχι και επικίνδυνους) συμβούλους και παρασύρεται από τις «αρεστές» ή «βολικές» εισηγήσεις τους, είτε εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, για τις οποίες η ισχυρή αμυντική μας ικανότητα αποτελεί εμπόδιο. Ελπίζω στο πρώτο… Γιατί το δεύτερο οδηγεί σε άλλες σκέψεις. Το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη συλλογική μας ηγεσία θα δείξει...
    Αν το αποτέλεσμα είναι στροφή στην γενικότερη πολιτική αντιμετώπισης των θεμάτων που σχετίζονται με την Εθνική μας Άμυνα και το προσωπικό που την υπηρετεί (και ας λέει η τρόϊκα ό,τι θέλει) και αν ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας των κέντρων αποφάσεων με τους φορείς εκπροσώπησης των αποστράτων σε ρόλο συμβούλων, η αξιοπιστία των οποίων θα ληφθεί μέριμνα να εξασφαλίζεται θεσμικά, τότε «ο γιαλός ισιώνει». Μία άποψη ίσως ρομαντική, αν λάβουμε υπόψη τις μέχρι σήμερα σχέσεις μας με το πολιτικό κατεστημένο και τα πεπραγμένα του. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία...
    Αν πάλι το αποτέλεσμα είναι υποσχέσεις «θα» και «κόκκαλα για να μην γαυγίζουν τα σκυλιά», τότε πράγματι «ο γιαλός είναι στραβός» κι εμείς πρέπει να δούμε πως θ’ αρμενίσουμε.
Γιατί εμείς «στραβά αρμενίζουμε»;
    Μέχρι σήμερα, στις κινητοποιήσεις μας δεν έχουμε προβάλει στο βαθμό που θα έπρεπε τις επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών στην Εθνική μας Άμυνα. Η συλλογική μας εκπροσώπηση, που αρχικά ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη λόγω εγγενών αδυναμιών της και δικής μας ανοχής και ολιγωρίας, διασπάστηκε και εστίασε σχεδόν αποκλειστικά στις οικονομικές μας απώλειες, μιμούμενη τον τρόπο δράσης των συνδικαλιστικών φορέων των άλλων κοινωνικών ομάδων.     Μεταπολιτευτικά σύνδρομα μας έκαναν ν' αποφεύγουμε την άσκηση τεκμηριωμένης κριτικής σε βάθος για τις κυβερνητικές επιλογές στην Εθνική μας Άμυνα. Έτσι το πολιτικό κατεστημένο έμεινε ουσιαστικά ανεξέλεγκτο στις επιλογές του, επηρεαζόμενο σχεδόν αποκλειστικά από μεμονωμένους συναδέλφους που είχαν προσχωρήσει σε κομματικά στρατόπεδα και έκαναν εισηγήσεις με βάση προσωπικές ή/και κομματικές απόψεις και κριτήρια.
    Η ανέχεια, στην οποία τελικά οδηγηθήκαμε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, μας έφερε σε κατάσταση αγώνα επιβίωσης για τις οικογένειές μας. Τα πλήγματα ήταν διαδοχικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα και ήλθαν με μορφή σοκ, όπως άλλωστε για όλους. Ήταν όμως η «ειδική μεταχείριση» της στοχοποίησής μας που έκανε το μυαλό να θολώσει και την κρίση να υστερήσει. Και κάπως έτσι φτάσαμε να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.
    Η φυσιολογική ανθρώπινη αντίδρασή μας ήταν να μείνουμε στην ταυτότητα του οικογενειάρχη που αγωνίζεται για την οικογένειά του και ξεχάσαμε ότι πέρα και πάνω από αυτό είμασταν και θα είμαστε σε όλη μας τη ζωή Στρατιώτες. Στρατιώτες που έχουν ορκιστεί με όρκο αίματος (και όχι απλής τιμής) ν’ αγωνίζονται όχι μόνο για τη δική τους οικογένεια, αλλά για όλες τις οικογένειες αυτής της Πατρίδας «μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους». Και η αδυναμία μας αυτή βόλευε πολύ όσους είναι σε θέσεις εξουσίας και δεν υπηρετούν την Πατρίδα με την λογική αυταπάρνησης του Στρατιώτη, εξυπηρετώντας προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Και την εκμεταλλεύθηκαν δεόντως.
    Έτσι, μας έσπρωξαν να ολισθήσουμε σε νοοτροπίες συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, που αφορούν όλους τους οικογενειάρχες, και να αποποιηθούμε την ιδιότητα του Στρατιώτη. Μας έσπρωξαν να αποσυνδέσουμε τα πλήγματα κατά των οικογενειών του εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικού των ΕΔ από τις επιπτώσεις τους στην Εθνική μας Άμυνα. Μας μετέτρεψαν σε μία ακόμη κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται, όπως και οι άλλες, για να προστατέψει την αξιοπρέπειά της, ρίχνοντάς μας στην αρένα του «διαίρει και βασίλευε». Επιδίωξαν την απαξίωσή μας τόσο μεταξύ μας όσο και έναντι των άλλων κοινωνικών ομάδων, υποδαυλίζοντας άδικες συγκρίσεις με διχαστικά ή απαξιωτικά δημοσιεύματα. Κι εμείς πέσαμε στην παγίδα, ξεχνώντας ότι το διακύβευμα, ειδικά για τη δική μας κοινωνική ομάδα, είναι, εκτός από την οικογενειακή μας επιβίωση και αξιοπρέπεια, κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και κάπως έτσι αρχίσαμε «στραβά ν’ αρμενίζουμε».
    Αν θέλουμε ο γιαλός να ισιώσει κι εμείς ίσια ν’ αρμενίζουμε κατά πάνω του μέσα σ’ αυτή την καταγάλανη θάλασσα-ΕΛΛΑΔΑ μας, πρέπει να ξαναθυμηθούμε ότι εκτός από ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ είμαστε ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Και ξεφεύγοντας από την παγίδα της λογιστικής λογικής για την επιβίωσή μας και μόνο, που μας έχουν ρίξει οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές, να καταδείξουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας και στον ελληνικό λαό την ΑΛΗΘΕΙΑ που μας αφορά σαν Έλληνες Οικογενειάρχες ΚΑΙ Στρατιώτες. Ότι δηλαδή:
    «Δεν υποχωρούμε πλέον από τα αιτήματά μας όχι μόνο επειδή διεκδικούμε την ίση μεταχείρισή μας με τον υπόλοιπο δοκιμαζόμενο λαό, έχοντας ήδη ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών μας, αλλά – και κυρίως – επειδή η λογιστική λογική αντιμετώπισης των θεμάτων Εθνικής Άμυνας και του προσωπικού που την υπηρετεί οδηγεί νομοτελειακά σε απομείωση της μαχητικής μας ισχύος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»
    Έχουμε υποχρέωση εκ του όρκου μας να συμπεριφερθούμε σαν Στρατιώτες απέναντι στην πολιτική ηγεσία της χώρας και σε όλο τον ελληνικό λαό και να πούμε χωρίς περιστροφές αυτή την «ωμή» αλήθεια, που αφορά εκτός από εμάς και όλους τους Έλληνες. Και να δηλώσουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και μεταξύ μας, ότι όποιοι θα συνεχίσουν να εθελοτυφλούν και να συνεργούν στην εθνική μας απαξίωση, θα μας έχουν πλέον απέναντί τους με κάθε συνταγματικά νόμιμο τρόπο
    Και σε τελική ανάλυση πρέπει κάποτε όλοι - μα όλοι - σ' αυτή τη χώρα, με πρώτη την πολιτική ηγεσία, να τεθούν προ των ευθυνών τους και ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του.
Ευστράτιος Ουζούνογλου
Ταξίαρχος ε.α. – ΣΣΕ 77
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
11.Ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ
Author: kartesios
    Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.
    Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.
    Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ' ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;
    Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;
    Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ' όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ' έκανε να πάρεις μόνο τ' αρχίδια σου;
    Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ' εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;
    Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.
    Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν.
    Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά - λες και κάνεις χάρη - αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.
    Κράτος ασυγκράτητης μαλ@@ίας, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να γαμ@@θείς. Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου