Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ιστορικη στιγμη: Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ


 

9 σχόλια:

  1. Ενα άκρως αντισυνταγματικό νομοσχέδιο από μια ουτως ή άλλως αντισυνταγματικά ενεργούσα μονίμως, κυβέρνηση...
    Να επαναλάβω τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος που παραβιάστηκαν:

    Στην παράγραφο 5 του Συντάγματος διαβάζουμε ότι:
    «H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

    Στην παράγραφο 6 διαβάζουμε ότι:
    «Oι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί».

    Στην παράγραφο 8 διαβάζουμε ότι:
    «H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται».

    Οπότε δεν ηταν μια ιστορική στιγμή αλλά μία ακόμα αντισυνταγματική στιγμή από μια νεοδικτατορική και νεοταξική κυβέρνηση που έχει κάνει κουρελόχαρτο το Ελληνικό Σύνταγμα.
    Είναι αισχροί προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια χώρα που οι Συνταγματολογοι ερμηνεύουν το Σύνταγμα ο καθένας όπως θέλει η όπως τον βολεύει, δύσκολο να βγάλει κάποιος άκρη,γενικώς μπανανισταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ 1974. ΝΤΡΟΠΟΗ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΓΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ Ή ΚΟΛΟΠΕΙΠΕΡ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΜΙΖΩ -Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΖΟΡΙΖΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ή ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ Ή ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΑΠΑΝΕΣ -ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ -ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ- ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ -ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ- ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,,ΕΝΩ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΠΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΝΙΤΕΥΘΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ Ή ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΕΣ Ή ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ .ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΣΣΕ,ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ) ΚΑΙ ΔΕΚΑ (10 ) ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.ΑΝΤΙΣΤΑΤΗΓΟΣ ΕΑ (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) ΝΑΟΘΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "απλός Έλληνας" στέλνει το παιδί του σε Βουλγαρία κτλ, επειδή δεν μπορούσε να περάσει στην Ελλάδα, αλλά το ήθελε οπωσδήποτε... επιστήμονα! Υπάρχουν και άλλες δουλειές, χωρίς γραβάτα! Είναι για τα παιδιά 'ενός κατώτερου θεού"; Τώρα, ο "απλός Έλληνας" που λέγαμε, πάλι στη Βουλγαρία θα το στείλει, αφού είναι φτηνά και τα πτυχία τα μοιράζουν σαν προκηρύξεις.

      Διαγραφή
  6. Ένας θεσμικός υπόκοσμος λυμαίνεται τη χώρα. Το Σύνταγμα δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν τα συμφέροντα των αφεντικών της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή