Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Διαπιστώσεις από εδώ και από εκεί.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

2 σχόλια:

  1. Εντιμότατε κ. Αρχηγέ των Τεθωρακισμένων
    Είναι τόση η αγωνία για το σήμερα, η αβεβαιότητα για το αύριο, η ανελπιστία και η σύγχυση για τις προοπτικές, ώστε η ενασχόληση με το παρελθόν μοιάζει περιττή πολυτέλεια, σχεδόν ντιλεταντισμός.
    Tαυτόχρονα, η διαχείριση της μνήμης, η Iστορία, μοιάζει να είναι πια συνάρτηση των ιδεολογικών επιλογών του ατόμου, άρα υλικό ταυτόσημο με τις ατομικές «πεποιθήσεις», επομένως «δικαίωμα» ατομικό, κατασφαλισμένο «κατά πάντων», ακοινώνητο.
    Eτσι, κάθε ιδεολογικό γκρουπούσκουλο έχει τη δική του ανάγνωση και ερμηνεία της Iστορίας, κάθε κόμμα ή «παράταξη», κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός Παιδείας τη δική του συνταγή, ντιρεχτίβα, προκρούστεια λογική κατανόησης του παρελθόντος.
    Oμως, ταυτόχρονα, είναι εμπειρικά βεβαιωμένο και κοινά διαπιστωμένο ότι ένα consensus ιστορικής αυτοσυνειδησίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη και λειτουργία οργανωμένου κοινού βίου, συγκροτημένης πολιτικής κοινωνίας. «Tο σήμερα έρχεται από το χθες, το μέλλον αναδύεται από το παρελθόν» – η ιστορική συνείδηση καθορίζει αυτό που είναι και αυτό που μπορεί να επιδιώξει ο κάθε συγκεκριμένος λαός. Άντε γειά και χαρά σας .
    Ηρακλής Ερμούπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ AΡKETA "ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΑ" ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΥΛΤΣΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΕΝ ΟΠΛΟΙΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔYO (ΠΡΟΣ ΤΙ;) ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ .ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ,ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ- ΙΔΙΩΤΕΣ- ΤΟΥ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥΣ Ή ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ , ΣΧΟΛΙΩΝ KAI ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ" ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ BLOGER KAI AYTO ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΡΙΟ, ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ" ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ "ΦΛΟΓΟΒΟΛΟΥ" ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ,ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΤΗ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΖΗΤΩ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ .....ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ !!!
    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή