Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Για τη γλώσσα, λοιπόν, ο λόγος!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΤΕΡΑΡΧΕ ΤΟ ΕΜΑΙL ΣΑΣ ΣΤΟ makfloga@yahoo,gr
    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατηγέ καλημέρα,
      Τελευταία παρακολουθώ κάποιες εκδηλώσεις διά την Ελληνικήν Γλώσσαν, αλλά και δημοσιεύσεις άρθρων, με φιλοτίμους προσπαθείας των συμμετεχόντων διά την στήριξιν και προβολήν αυτής. Διεπίστωσα όμως, δυστυχώς, ότι ουδαμού ανεφέρθη η καταστροφή την οποίαν υπέστη η Ελληνική Γλώσσα, τις τελευταίες δεκαετίες, από «ηγήτορας» της Ελληνικής Πολιτείας. Απ’ ότι δε πολύ καλώς γνωρίζετε, την σήμερον, εις τα Ελληνικά σχολεία, μόνον την Ελληνικήν δεν διδάσκονται, αλλά μπορώ να πω, διδάσκονται μάλλον «αλλαμπουρνέζικα», εξ ου και το μέγεθος της αγραμματοσύνης των αποφητούντων τις τελευταίες δεκαετίες από τα σχολεία μας. Πιθανόν κάποιοι, με δικά τους μέσα και προσπάθειες, να μαθαίνουν Ελληνικά, αλλά η πλειονότης δυστυχώς παραμένουν αγράμματοι. Αυτό, δεν χρείζει αποδείξεων, διότι καθημερινώς το διαπιστώνομε εις τις επαφές μας με τους νεαρούς. Θα μπορούσαμε πολλά να γράψωμε διά την Ελληνικήν Γλώσσαν και τους λόγους διά τους οποίους «οι δικοί μας» θέλουν να καταστρέψουν ο,τιδήποτε το Ελληνικόν, μεταξύ των οποίων και την Γλώσσαν, αλλά δεν είναι του παρόντος. Αυτό που ήθελα να σας θυμήσω είναι ότι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990, οι Βάσκοι Ευρωβουλευταί προσεπάθουν φορτικώς εις την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν, να καθιερωθή η Ελληνική Γλώσσα ως η μόνη επίσημη γλώσσα της Ενώσεως και ξέρετε τι εψήφιζον, μετά μανίας, οι «Έλληνες Ευρωβουλευταί»; ΟΧΙ. Μόνον ο Κακλαμάνης Νικήτας, προς τιμήν του, Ευρωβουλευτής τότε με την «Πολιτικήν Άνοιξιν» εψήφιζεν ΝΑΙ. Εάν βεβαίως υπήρχον εισαγγελείς, αυτοί έπρεπε να είχον προσαχθεί εις δίκην επί «εσχάτη προδοσία».
      Αυτό που ήθελα από εσάς Στρατηγέ, επειδή έχετε την ιστοσελίδα, η οποία διαβάζεται από μέγα πλήθος αναγνωστών, εάν βεβαίως και εσείς το επιθυμήτε, να ζητάτε την επαναφορά και την διδασκαλίαν της Ελληνικής Γλώσσης, με τους κανόνες και το συντακτικόν που την διέπουν, εις τα Ελληνικά Σχολεία.
      Μετ’ εκτιμήσεως.
      Χαλεβίδης Δημήτριος.

      Διαγραφή
  2. ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ,ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΙΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΙΗΑ (INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION) ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΟΓΓΟΛΗ Δ.ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΗΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΙΗΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ,ENHMEΡΩΣΕ ΜΕ ,ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΤΗΓΟ -ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΣΚΑΡΒΕΛΗ Δ.ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ.ΙΔΩΜΕΝ.
    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) ΝΙΚΟΛΑΟΣ.ΝΑΟΥΜ ΕΜΑΙL makfloga@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή