Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (19/4/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ

          Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν Δυνάμεις στην περιοχή του Κουπιάνσκ προκειμένου να επιτεθούν στο Λουχάνσκ

          Σύμφωνα με τον Ρώσο Στρατιωτικό Εμπειρογνώμονα Συνταγματάρχη Βιτάλι Κίσελεφ, στην περιοχή Κίσλοβκα, βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ και πλησίον των συνόρων με την Ρωσία, βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική αναδιάταξη του ουκρανικού Στρατού. Επί πλέον, συγκεντρώνεται και στρατιωτικό υλικό. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται τη νύχτα από μικρές ομάδες.     

          Σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών, είναι η συγκρότηση και η προετοιμασία μίας Δυνάμεως, η οποία θα επιτεθεί εναντίον των ρωσικών Δυνάμεων, στον Άξονα Σβάτοβο (25 χλμ. βορείως Κρεμίνα)- Κρεμίνα
          Η περιοχή έχει επιλεγεί επειδή σε αυτήν υπάρχουν λίγοι οικισμοί και, ο ουκρανικός Στρατός εκτιμά οι Δυνάμεις του, μπορούν να φτάσουν γρήγορα στα σύνορα με την Ρωσία.
          Κατά τη γνώμη του, Συνταγματάρχη Κίσελεφ, τα ουκρανικά Στρατεύματα σχεδιάζουν να περικυκλώσουν τις ρωσικές Δυνάμεις σε δασικές ζώνες και να επιτεθούν από το Κουπιάνσκ.

          «Οι ρωσικές Δυνάμεις, περιλαμβανομένων των Επιστρατευμένων Εφέδρων είναι έτοιμες να αποκρούσουν κάθε επίθεση, οποιαδήποτε επίθεση. Δεν είμαστε μόνον έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε εχθρική επίθεση, αλλά επίσης προελαύνουμε συνεχώς σε ολόκληρη την Γραμμή Επαφής. Η πρωτοβουλία ανήκει στις ρωσικές Δυνάμεις» ανέφερε ο Κίσελιοφ.

Περιοχή της Κρεμίνα

          Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες νότια, 5 χλμ. νοτιοδυτικά της Κρεμίνα και σε περιοχές, δυτικά και βορειοδυτικά της πόλεως. Συγκεκριμένα:

          Πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις στο Τόρσκυ (14 χλμ. δυτικά της Κρεμίνα) και το Νέφσκυ (18 χλμ. βορειοδυτικά της Κρεμίνα).

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις ανεκατέλαβαν μερικές θέσεις κοντά στην Μπιλοχορίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), αποκρούσθηκαν όμως από Μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων της Τσετσενίας «Akhmat.

          Συνεχίσθηκαν οι μάχες χαρακωμάτων στην δασική περιοχή της Σερεμπριάνσκα (10 χιλιόμετρα Νοτίως της Κρεμίνα).

          Επίσης οι Ρώσοι κατέστρεψαν τρεις Αποθήκες Πυρομαχικών του Ουκρανικού Στρατού κοντά στο Τέρνυ (20χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα)

          Οι ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) που διεξάγουν στις Επιχειρήσεις στην περιοχή της Κρεμίνα, υποστηρίζονται από  θερμοβαρικούς Εκτοξευτές Πολλαπλών Πυραύλων  TOS-1A που προκαλούν σημαντικές απώλειες στους Ουκρανούς.
          Στην περιοχή Κράσνυ-Λίμαν(30 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα), καταστράφηκαν από βολές του ρωσικού Πυροβολικού 1 Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) και ένα 1 Οβιδοβόλο. Σκοτώθηκαν και 80 περίπου, Ουκρανοί Στρατιώτες.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Μπακχμουτ (βόρεια, κεντρική και νότιο).

           Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο Χρόμοβυ (2 χλμ. δυτικά του Μπάκχμουτ) και το Ιβανίβσκυ (6 χιλιόμετρα δυτικά του Μπάκχμουτ).
          Η καθυστέρηση των Ρώσων για την πλήρη κατάληψη της πόλεως του Μπάκχμουτ (ήδη ελέγχουν το 85%) εκτιμάται ότι είναι σκόπιμη και αποσκοπεί στην σταδιακή εξόντωση των ουκρανικών Δυνάμεων που θα μάχονται γιά όσο χρονικό διάστημα η Ουκρανία είναι πρόθυμη να το υπερασπιστεί. 

          Ο Ουκρανός Στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκυ δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, ο εχθρός εντείνει την δραστηριότητα του Βαρέος Πυροβολικού και τον αριθμό των Αεροπορικών πληγμάτων, μετατρέποντας την πόλη σε ερείπια».  

          Η ρωσική 132 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (1ο Σώμα Στρατού) προωθήθηκε πρόσφατα νότια του Μπάκχμουτ κοντά στο Μαγιόρσκ.

----------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν το κτίριο του «Οίκου του Πολιτισμού» του Μπακχμούτ ώστε να μη πέσει στα χέρια των Ρώσων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mpakxmout-to-spiti-tou-politismou-einai-to-ktirio-pou-anatinaksan-oi-oukranoi-gia-na-mi-pesei-sta-xeria-ton-roson/

----------------------------------------------------------------

Η εικόνα στο Μπακχμούτ: Χάρτες με τα σημεία που έχουν κατακτήσει οι Ρώσοι – Μόλις ένα μικρό μέρος παραμένει ουκρανικό

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-eikona-sto-mpakxmout-xartes-me-ta-simeia-pou-exoun-kataktisei-oi-rosoi-molis-ena-mikro-meros-paramenei-oukraniko-foto/

----------------------------------------------------------------

Οι ρωσικές Δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν στο νέο ουκρανικό οχυρό του Chasiv Yar, Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosikes-dynameis-etoimazontai-gia-efodo-sto-neo-oukraniko-oxiro-chasivyar-sta-voreiodytika-tou-mpakxmout-vinteo/

ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ρώσοι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των ουκρανικών Δυνάμεων στην πόλη του Μπάκχμουτ, έχουν εκκαθαρίσει τις περισσότερες περιοχές της, ελέγχουν τουλάχιστον το 90% του εδάφους της, οι εναπομείναντες υπερασπιστές δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο και η παράδοση ή η αποχώρηση τους είναι θέμα χρόνου.  

Η παραπάνω εξέλιξη παρέχει στους Ρώσους την δυνατότητα να αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος των Δυνάμεων που μάχονται τόσο στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάκχμουτ, να τις προσανατολίσουν προς το Τσάσιβ Γιάρ   και να τις χρησιμοποιήσουν προκειμένου να επιτεθούν εναντίον του.

Από πλευράς Τακτικής, η ενέργεια αυτή είναι επιβεβλημένη. Καθ’ όλη την χρονική διάρκεια της διεξαγωγής των Επιχειρήσεων στο Μπάκχμουτ, οι ουκρανικές Δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του Τσάσιβ Γιάρ αποτελούσαν σημαντική απειλή για τους Ρώσους, δεδομένου ότι ήταν η αιχμή του δόρατος για μία ουκρανική Αντεπίθεση η οποία θα είχε ως στόχο, είτε να υποχρεώσει τους Ρώσους να λύσουν την πολιορκία του Μπάκχμουτ, είτε να ενισχύσει την φρουρά της πόλεως. Άσχετα από το γεγονός ότι η Αντεπίθεση αυτή δεν εκδηλώθηκε, ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται. Πρέπει λοιπόν να εξαλειφθεί.

Εάν η ρωσική  ενέργεια εναντίον του Τσάσιβ Γιάρ ευοδωθεί, οι Ουκρανικές Δυνάμεις θα υποχρεωθούν να υποχωρήσουν προς Δυσμάς, οπότε, ανάλογα και με την εξέλιξη στους υπολοίπους τομείς των Επιχειρήσεων, οι ρωσικές Δυνάμεις θα αποκτήσουν την δυνατότητα είτε να ενισχύσουν τις Δυνάμεις που μάχονται στις περιοχές της Αφντίϊφκα, της Μαρίνκα και του Ούγκλενταρ, είτε να απειλήσουν το πλευρό των Δυνάμεων της αναμενομένης ουκρανικής Αντεπιθέσεως στις περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας.  Εάν η επίθεση εναντίον του Τσάσιβ Γιάρ δεν εξελιχθεί σύμφωνα με το Σχέδιο των Ρώσων, θα υποχρεώσει τους Ουκρανούς να εμπλέξουν, στην παραπάνω περιοχή, αριθμό Δυνάμεων, τις οποίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν θα εκδηλώσουν την Εαρινή τους Αντεπίθεση.    

----------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αφντίϊφκα

          Συνεχίζονται οι συγκρούσεις κοντά στην Αφντίϊφκα αλλά και στο δυτικό τμήμα της Μαρίνκα.

          Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Στέποβυ (3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αφντίϊφκα, στο Σιεβέρνυ (5 χλμ δυτικά της Αφντίϊφκα), στο Περβομάϊσκυ (11 χλμ νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) και στην Νοβομιχαίλιφκα (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στις περιοχές της  Αφντίϊφκα, Νοβοκαλίνοβυ (8 χλμ. βόρεια της Αφντίϊφκα), Σιεβέρνυ (5 χλμ δυτικά της Αφντίϊφκα), Βόντιανυ (8 χλμ. νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα), Περβομάϊσκυ (11 χλμ νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) και την Μαρίνκα (27 χλμ νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα).
          Από την δράση του ρωσικού Πυροβολικού, καταστράφηκαν 2 Άρματα Μάχης, 2 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) και σκοτώθηκαν 145, περίπου, Ουκρανοί Στρατιώτες

----------------------------------------------------------------

Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αφντίϊφκα 

https://gr.euronews.com/2023/04/18/oukrania-episkepsi-zelenski-stin-martyriki-avdiivka

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Χερσώνας

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συγκεντρώνονται σε οικισμούς κατά μήκος της όχθης του Δνειπέρου, σε μια πιθανή προσπάθεια να διαβούν τον ποταμό. Για τον λόγο αυτόν οι ρωσικές Δυνάμεις ενέτειναν τις προσβολές περιοχών της δυτικής (δεξιά) όχθης με πυρά Πυροβολικού και, ταυτόχφρονα, πραγματοποιούν αεροπορικές προσβολές στρατιωτικών υποδομών με κατευθυνόμενες βόμβες. Παράλληλα, χρησιμοποιούν Πυραύλων Εδάφους-Αέρος S-300 για να προσβάλουν χερσαίους στόχους σε βάθος.

Περιοχή Ζαπορίζια

          Την νύκτα της 16 Απριλίου, το ρωσικό Πυροβολικό βομβάρδισε την πόλη της Ζαπορίζια. Τουλάχιστον 6-8 εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορες συνοικίες της πόλεως.
          Οι ρωσικές Δυνάμεις προετοιμάζονται για ουκρανικές αντεπιθέσεις στη νότια Ουκρανία. Ο Ουκρανός Δήμαρχος του Ενερχοντάρ Ντμίτρο Ορλώφ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκάβουν χαρακώματα και εκκενώνουν τους κατοίκους από το Ενερχοντάρ (πόλη που βρίσκεται πλησίον του Πυρηνικού Σταθμού της Ζαπορίζια).

----------------------------------------------------------------

Ο Πούτιν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Χερσώνα – Προειδοποίηση χρησιμοποιήσεως Πυρηνικών εάν διαρραγεί το μέτωπο προς Κριμαία

https://www.pronews.gr/kosmos/o-v-poutin-episkeftike-tis-rosikes-dynameis-stin-xersona-ixiro-minyma-se-dysi-kievo-vinteo/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

 «Κλειδί» για τον τερματισμό του πολέμου η καταστροφή του Συστήματος Αεράμυνας της Ουκρανίας

https://www.pentapostagma.gr/videos/7163538_kleidi-gia-ton-termatismo-toy-polemoy-i-katastrofi-toy-systimatos-aeramynas-tis

----------------------------------------------------------------

Οι αμερικανικές έξυπνες βόμβες απέτυχαν στην Ουκρανία – Τα ρωσικά ραντάρ κατέρριψαν τον μύθο των Αεροσκαφών της κατηγορίας  «stealth»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674243/oi-amerikanikes-eksypnes-vomves-apetyxan-stin-oukrania-ta-rosika-rantar-katerripsan-ton-mytho-ton-aeroplanon-stealth

Newsweek: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για Αντεπίθεση στις 30 Απριλίου 2023

          Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν ενεργά τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την περιβόητη Αντεπίθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου, ανέφερε το περιοδικό Newsweek επικαλούμενο τα διαρρεύσαντα απόρρητα έγγραφα από το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών.

          «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κοιτάζουν προς το μέλλον, απασχολημένοι με την οικοδόμηση της Ουκρανίας αλλά και την σχεδιαζομένη «Αντεπίθεση» που σύμφωνα με τα έγγραφα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 30 Απριλίου».
Με 9 Ταξιαρχίες θα αντεπιτεθούν οι Ουκρανοί

          Τα έγγραφα δείχνουν ότι την Αντεπίθεση «θα αναλάβει το 10ο Επιχειρησιακό Σώμα της Ουκρανίας» και θα αποτελείται από εννέα Ταξιαρχίες που επανεξοπλίζονται επί του παρόντος από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων»
          «Η συνολική ποσότητα οπλισμού που απαιτείται για τις 9 Ταξιαρχίες είναι 253 Άρματα, 381 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ), 480 οχήματα, 147 Πυροβόλα και 571 αμερικανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα HMMWV (HUMVEE M998)( HIGH-MOBILITY MULTI-PURPOSE WHEELED VEHICLE)».

          Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΗΠΑ, η απώλεια του Bakhmut που σταδιακά πέφτει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, «θα είναι ψυχολογικό πλήγμα» για τον ουκρανικό Στρατό.
Το ηθικό των Ουκρανών Στρατιωτών στην πόλη αναφέρεται ήδη ότι είναι χαμηλό τονίζει το Newsweek.

Περισσότερες από 70 Μονάδες ή 4.200 Στρατιώτες που χειρίζονται drones έχουν δημιουργηθεί στην Ουκρανία

          «Περισσότερες από 70 Μονάδες έχουν ήδη εκπαιδευθεί να χειρίζονται Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (drones) για τον ουκρανικό Στρατό», δήλωσε ο Συνταγματάρχης Βιτάλι Κίσελεφ Στρατιωτικός Εμπειρογνώμονας στο Λουχάνσκ.

         Εκπαιδεύτηκαν στον Καναδά, το Ισραήλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία ως ένα βαθμό.Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν Αεροπλάνα και Ελικόπτερα για επίθεση, θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα drones που έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν από έξι έως δώδεκα Πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων».
         Κάθε Μονάδα διαθέτει από 50 έως 60 άτομα που σημαίνει 70 Μονάδες Χ 60 άτομα = 4.200 στρατιώτες χειρίζονται drones.

         Η Ουκρανία δήλωσε τον Μάρτιο ότι περισσότερα από 855 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα διατεθούν για την αγορά drones εξοπλισμένων με τερματικά Starlink για τον Στρατό.
         Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι περίπου 544 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό το 2023 για αυτούς τους σκοπούς.
         Πριν από αυτό, το Υπουργείο ανακοίνωσε σχέδια για την συγκρότηση και την Εκπαίδευση χειριστών drone στον Στρατό.

New York Times: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πιθανές εχθροπραξίες στα σύνορά του

         Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πιθανές εχθροπραξίες στα σύνορά του μετά την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχειρήσεως της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέφεραν οι New York Times.
         «Η πιο δαπανηρή σύγκρουση της Ευρώπης από τον Ψυχρό Πόλεμο έχει ωθήσει τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να μετατραπεί σε μια βιώσιμη Στρατιωτική Συμμαχία», ανέφερε η εφημερίδα, τονίζοντας ότι «η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή για έναν οργανισμό που ήταν αδρανής για χρόνια.
         Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΝΑΤΟ περνά από μια Στρατηγική «Αποτροπής με Αντίποινα» σε «Αποτροπή Μέσω Απαγόρευσης». Στην πράξη, αυτό σημαίνει τοποθέτηση περισσότερων Στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία, βαθύτερη ενοποίηση των Στρατιωτικών Σχεδίων των ΗΠΑ και των Συμμάχων, αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες και πιο λεπτομερείς απαιτήσεις από τους Συμμάχους όσον αφορά την Στρατιωτική Σύνθεση.
«Το ΝΑΤΟ δεν είχε σκεφτεί σοβαρά να προστατεύσει το έδαφός του, αλλά τώρα είναι απαραίτητο να το κάνει».

         Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ παραδέχονται ότι ο Οργανισμός δεν έχει ακόμη αρκετές Δυνάμεις κατάλληλες ώστε να τις αναπτύξει στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
         Σύμφωνα με υπολογισμούς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε θεωρητικά να καλέσει 13 Σώματα 40.000 έως 50.000 Στρατιωτών για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες εάν χρειασθεί, αλλά, στην πράξη ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος.
         Ως εκ τούτου, οι Μικτές Ένοπλες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, με επικεφαλής τον Αμερικανό Στρατηγό Christopher Cavoli, πρέπει να αξιολογήσουν με προσοχή τα δεδομένα.

         Η Συμμαχία πρέπει επίσης να λύσει μια σειρά προβλημάτων στον τομέα της Διοικητικής Μέριμνας.
         Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ακόμη και ο Εφοδιασμός της Ουκρανίας μέσω της Πολωνίας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, όπως η συμφόρηση των εμπορευματικών μεταφορών, η έλλειψη σιδηροδρομικών μέσων ικανών να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και η ανάγκη λήψεως αδειών για τη μεταφορά όπλων στα σύνορα κάθε ευρωπαϊκής χώρας από την οποία διέρχονται οι φάλαγγες του Εφοδιασμού.

Η κατάσταση στο Ντόνμπας είναι διαφορετική από εκείνη που εμφανίζουν οι Ουκρανοί

         Η κατάσταση στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, διαφέρει από εκείνη που παρουσιάζουν οι ουκρανικές Αρχές στην τηλεόραση και οι προπαγανδιστές του Τάγματος Azov τόνισε Αιχμάλωτος Ουκρανός Στρατιώτης των Azov.
         «Αυτό που μας είπαν και αυτό που είδαμε εδώ είναι πολύ διαφορετικό. Ακόμη και αυτό που προβλήθηκε στην τηλεόραση και μας είπαν στο Σύνταγμα. Υπήρχε μια ολόκληρη υπηρεσία προπαγάνδας, περίπου 20 άτομα που συμμετείχαν σε αυτό, από αφίσες μέχρι λαμπαδηδρομίες και εβδομαδιαία μαθήματα».

         Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Μαχητές ενημερώθηκαν για την ανάγκη μιας Επιχειρήσεως για την απελευθέρωση των εδαφών, τον έλεγχο των οποίων έχασε η Ουκρανία. «Εξήγησαν ότι είναι καθήκον όλων των πολιτών να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν για να απελευθερώσουν αυτά τα εδάφη, γιατί εκεί κρατούνται όμηροι.
         Ανέφερε επίσης ότι η Μονάδα του έπρεπε να παρακολουθεί μαθήματα προπαγάνδας κάθε Παρασκευή.

         Ο Αιχμάλωτος βρισκόταν σε επαφή με μέλη του Συντάγματος Azov από το 2014, υπηρέτησε σε αυτή τη Μονάδα το 2018 και στη συνέχεια σύναψε εκ νέου σύμβαση στρατιωτικής υπηρεσίας το 2020.
         Ήταν επικεφαλής της Ομάδος των Μηχανικών της Μονάδος. Από τον Φεβρουάριο βρισκόταν στη Μαριούπολη όπου παραδόθηκε στο εργοστάσιο Azovstal.

         Τώρα βρίσκεται σε Κέντρο Κρατήσεως και κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε απαγορευμένα μέσα και μεθόδους πολέμου (Άρθρο 356 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας) και για φόνο (άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας).
         Όπως ανέφερε ο Στρατιώτης, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στο Σημείο Ελέγχου στη Μαριούπολη, άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να σκοτωθεί ο οδηγός.

ΣΧΟΛΙΟ: Οι πληροφορίες που αποκάλυψε ο Ουκρανός Στρατιώτης φαίνονται ακριβείς. Δεν πρέπει όμως να διαφεύγει της προσοχής μας ότι προέρχονται από Αιχμάλωτο που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.  

----------------------------------------------------------------

Ατύχημα στην Εκπαίδευση Ουκρανών Στρατιωτών με LEOPARD 2A4 που παρελήφθησαν από την Γερμανία: Φέρεται να συγκρούστηκαν μεταξύ τους – Ανατίναξαν την οροφή του πυργίσκου

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/hersaies-dynameis/atyxima-se-ekpaideysi-leopard-2a4-feretai-na-sygkroustikan-metaksy-tous-anatinaksan-tin-orofi-tou-pyrgiskou-eikona/

----------------------------------------------------------------

Ο «χειρότερος» γεωπολιτικός εφιάλτης των ΗΠΑ γίνεται πραγματικότητα λόγω...Ουκρανίας – RAND Corporation (Ινστιτούτο Σκέψεως): Συνθήκη Ειρήνης χωρίς ανάκτηση εδαφών

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674126/o-xeiroteros-geopolitikos-efialtis-ton-ipa-ginetai-pragmatikotita-logo-oukranias-rand-corporation-synthiki-eirinis-xoris-anaktisi-edafon

ΣΧΟΛΙΟ: Λόγω των αμερικανικών εκλογών του 2024, η παράταση του πολέμου στην Ουκρανία θα δημιουργήσει πολλά πολιτικά προβλήματα, κυρίως στο Δημοκρατικό Κόμμα.

----------------------------------------------------------------

Ρωσία: Το Κίεβο καταστρέφει όλα όσα μας συνέδεαν - Η Ουκρανία είναι αναλώσιμη για τη Δύση

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674142/rosia-to-kievo-katastrefei-ola-osa-mas-synedean-i-oukrania-einai-analosimi-gia-ti-dysi

----------------------------------------------------------------

Politico: Με ανατροπή από εξέγερση των Ουκρανών κινδυνεύει ο Ζελένσκυ

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/politico-me-anatropi-apo-eksegersi-ton-oukranon-kindyneyei-o-v-zelenski/

----------------------------------------------------------------

Λαβρόφ: Η Ρωσία επιθυμεί ολοκλήρωση του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν

https://www.circogreco.gr/2023/04/17/lavrof-i-rosia-thelei-na-teleiosei-o-polemos-stin-oukrania-to-syntomotero-dynaton/

----------------------------------------------------------------

Ουκρανική παραδοχή: Δυστυχώς Ρωσία πέτυχε όλους τους βασικούς Στρατιωτικούς στόχους της

https://iskra.gr/oukraniki-paradochi-dystychos-rosia-petyche-olous-tous-vasikous-stratiotikous-stochous-tis/

----------------------------------------------------------------

Μακρόν και Κινέζοι καταρτίζουν «μυστικό σχέδιο» για την Ουκρανία;

https://www.protagon.gr/epikairotita/makron-kai-kinezoi-katartizoun-mystiko-sxedio-gia-tin-oukrania-44342706604

----------------------------------------------------------------

Πολωνία: Συμφωνία με το Κίεβο για τη διαμετακόμιση των ουκρανικών σιτηρών

https://www.insider.gr/eidiseis/271856/polonia-se-symfonia-gia-ti-diametakomisi-ton-oykranikon-sitiron-katelixan-barsobia

----------------------------------------------------------------

G7: «Θα το πληρώσουν ακριβά» όσοι βοηθούν τη Ρωσία

https://www.pagenews.gr/2023/04/18/kosmos/g7-tha-to-plirosoun-akriba-osoi-boithoun-ti-rosia/

----------------------------------------------------------------

Ατύχημα στο Οχάιο: Ένα τερατώδες πείραμα νέου χημικού όπλου σε ανθρώπους ή ρωσικό σαμποτάζ;

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7163299_atyhima-sto-ohaio-ena-teratodes-peirama-neoy-himikoy-oploy-se-anthropoys-i?utm_source=email&utm_medium=newsletter

----------------------------------------------------------------

Οι Εσθονοί μας δείχνουν τον δρόμο σε Έβρο-Αιγαίο "αλλάζοντας" τις Χερσαίες Επιχειρήσεις χάρη στο UGV THEMIS-Οι ενέργειες της Ελλάδος

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7163315_oi-esthonoi-mas-deihnoyn-ton-dromo-se-ebro-aigaio-allazontas?utm_source=email&utm_medium=newsletter

----------------------------------------------------------------

Κύπρος: Γκέτο Νιγηριανών σπέρνει τον τρόμο στη Λευκωσία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7163765_kypros-gketo-nigirianon-spernei-ton-tromo-sti-leykosia-binteo

----------------------------------------------------------------

Η Ολλανδία διευρύνει τα όρια ευθανασίας και σε παιδιά από ενός έως δώδεκα ετών!

https://www.pronews.gr/ygeia/sok-i-ollandia-dieyrynei-ta-oria-eythanasias-kai-se-paidia-apo-enos-eos-dodeka-eton/

----------------------------------------------------------------

Έρευνα: Οι καλές σχολές στην Ελλάδα είναι μόνο για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα – Τεράστια τα ποσά που ξοδεύουν οι γονείς σε ιδιαίτερα

https://www.ethnos.gr/greece/article/255869/ereynaoikalessxolessthnelladaeinaimonogiataanoterakoinonikastromataterastiataposapoyxodeyoynoigoneisseidiaitera

ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς, με την μεθοδευμένη καταστροφή της μεσαίας τάξεως, τα καταφέραμε να γυρίσουμε 60 χρόνια πίσω και να ζούμε τις καταστάσεις που βλέπουμε στις ελληνικές ταινίες της εποχής εκείνης. Του φτωχού φοιτητή που εργάζεται ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα του Πανεπιστημίου. Η μόνη διαφορά είναι πως τότε, επειδή οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας μάθαιναν γράμματα στα σχολεία, δεν χρειαζόταν να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα από την παιδική μας ηλικία.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου