Κυριακή 23 Απριλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (22/4/2023)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ

(100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ

          Δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή της Τακτικής Καταστάσεως

Περιοχή της Κρεμίνα

(50 χλμ ΒΑ  Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ),

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα νότια προάστια της Κρεμίνα και την Μπιλοχορίβκα (11 χιλιόμετρα νοτίως της Κρεμίνα). Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές τις μάχες στην Μπιλοχορίβκα διεξάγουν  οι Ειδικές Δυνάμεις «Akhmat» της Τσετσενίας.

          Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν την  αναγνωριστική τους δραστηριότητα βορειοδυτικά του Σβάτοβυ (25 χλμ. Βορείως Κρεμίνα).
          Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις εξουδετέρωσαν τρεις ουκρανικές Ομάδες Δολιοφθοράς και Αναγνωρίσεως κοντά στην Τουμίκβα, (32 χλμ βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) και στην Αντρίϊφκα, (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 22 ρωσικές επιθέσεις στο  Μπάκχμουτ  τόσο στην πόλη του Μπάκχμουτ όσο και στην περιοχή Κρόμοβυ (2 χλμ βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Στο κέντρο της πόλεως του Μπάκχμουτ οι Δυνάμεις της Wagner προσέβαλαν θέσεις των Ουκρανών με πυρά Αρμάτων, τους απώθησαν  προς   Δυσμάς και προωθήθηκαν μέχρι την διασταύρωση των οδών Πουσκίνα και Βοκζάλνα.

          Οι Δυνάμεις της Wagner άλλαξαν την κατεύθυνση της Κυρίας Προσπάθειάς τους εναντίον του Μπάκχμουτ και εντείνουν τις προσπάθειες  να ελέγξουν τον Αυτοκινητόδρομο 0506 Κρόμοβυ - Μπάκχμουτ που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές Δυνάμεις ως Γραμμή Ανεφοδιασμού της πόλεως του Μπάκχμουτ.
          Έχουν ήδη καταλάβει ένα τμήμα του.

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλλαγή της Κυρίας Προσπάθειας και η εφαρμογή της σε περιοχή εκτός της πόλεως, σημαίνει ότι οι εναπομείνασες  στην πόλη του Μπάκχμουτ ουκρανικές Δυνάμεις, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για τις ρωσικές.  

----------------------------------------------------------------

Αδύνατος ο Eφοδιασμός των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ – Είναι περικυκλωμένοι

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674815/rosia-adynatos-o-anefodiasmos-ton-oukranon-sto-bakhmut-einai-perikyklomenoi

----------------------------------------------------------------

Ο Πριγκόζιν διέψευσε την Μόσχα ότι οι Ουκρανοί είναι περικυκλωμένοι στο Μπάκχμουτ - Η αντίδραση του Κιέβου

https://www.skai.gr/news/world/mpaxmout-o-prigkozin-diepseyse-ti-rosia-oti-oi-oukranoi-einai-perikyklomenoi

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την πολιορκία των οχυρών του Τσάσιβ Γιαρ και του Κρόμοβε – Ακολουθεί η Λίμαν και το Σλαβιάνσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-katelavan-ton-dromo-tou-thanatou-sto-tsasiv-giar-apokleistikan-kromove-mpakxmout/

Περιοχή της Αφντίϊφκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους στην πόλη της Αφντίϊφκα και σε γειτονικές της πόλεις.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην Αφντίϊφκα , στην Καμιάνσκα  (5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αφντίϊφκα και στις ( και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων δυτικά της Αφντίϊφκα Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα), Βόντιανε (8 χλμ νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)  και Νεβέλσκυ (6 χλμ βορειοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ).
          Ρωσική επίθεση στο Σιεβέρνυ (8 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα) από την κατεύθυνση του Βόντιανε ανάγκασε τις ουκρανικές Δυνάμεις να υποχωρήσουν.
          Οι ουκρανικές Δυνάμεις προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στην περιοχή Κρασνοχορίβκα (περίπου 9 χιλιόμετρα βορείως της Αφντίϊφκα). Οι μάχες είναι σε εξέλιξη.

Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν την προσπάθειά τους να περικυκλώσουν τις ουκρανικές Δυνάμεις στην Μαρίνκα

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Χερσώνας

           Δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή της Τακτικής Καταστάσεως

         Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν την  Αμυντική Οργάνωση του εδάφους

Περιοχή Ζαπορίζια

          Οι ρωσικές Δυνάμεις χρησιμοποίησαν θερμοβαρικό Πυροβολικό TOS-1A, κοντά στη Νοβοντανίλιβκα (36 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Χουλιαϊπολη) στη δυτική περιφέρεια της Ζαπορίζια. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι δίνουν προτεραιότητα στην ενίσχυση των αμυντικών θέσεων στην περιοχή αυτή.

          Οι ρωσικές Δυνάμεις σημείωσαν μικρά εδαφικά κέρδη στα Νότια και Νοτιοανατολικά της Χουλιαϊπολη, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι καταγγέλλουν: Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με χημικά μέσω drone στην Ζαπορίζια

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674830/oi-rosoi-kataggelloun-oi-oukranoi-epitethikan-me-ximika-meso-drone-sti-zaporizhia

Περιοχή Κριμαίας

Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν την  Αμυντική Οργάνωση του εδάφους

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις θα μεταφέρουν 400 Στρατεύσιμους από την Ιζιουμίϊφκα  (14 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Φεοντοσία) σε αμυντικές θέσεις στην Βολοντιμιρίβκα της Κριμαίας (18 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Γιεβπατορίγια).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία μπορεί να ανακτήσει έδαφος από τους Ρώσους

https://www.cnn.gr/kosmos/story/359316/stoltenmpergk-i-oukrania-borei-na-anaktisei-edafos-apo-tous-rosous

----------------------------------------------------------------

Financial Times: Η επικειμένη εαρινή Αντεπίθεση της Ουκρανίας

https://armyvoice.gr/2023/04/financial-times-epikeimeni-earini-antepithesi/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2023-04-21&utm_campaign=++Armyvoice

Δεν πρόκειται να αντεπιτεθούν οι Ουκρανοί τις επόμενες δύο εβδομάδες

          Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να αντεπιτεθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εκτιμούν Ρώσοι αξιωματούχοι, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στις κακές καιρικές συνθήκες.
          «Μετά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Ντόνετσκ μπορώ να πω ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα εμποδίσουν τον εχθρό να ξεκινήσει πλήρους κλίμακος επιθετικές κινήσεις τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επίσης, θεωρώ απίθανο μια επίθεση προς το Κουπιάνσκ και το Κράσνυ Λίμαν» εκτίμησε με ανάρτηση του στο Telegram ο απόστρατος Αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ Αντρέϊ Μαρότσκο.
Αδύνατη η Αναγνώριση

          Σύμφωνα με τον Μαρότσκο «ο εχθρός δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πλήρη Αναγνώριση εξαιτίας της χαμηλής νεφώσεως, την στιγμή που μια μεγάλη ποσότητα βροχοπτώσεων θα μετατρέψει πολλές περιοχές σε αδιάβατους βάλτους, κάτι που θα καταστήσει αδύνατη την χρήση Βαρέων Τεθωρακισμένων σε λασπωμένους δρόμους. Οι θέσεις μας που έχουν ενισχυθεί σημαντικά με κάθε τρόπο το τελευταίο διάστημα, αναγκάζουν τον εχθρό σε περίπτωση που εξαπολύσει επίθεση, να χρησιμοποιήσει μεγάλους πόρους τους οποίους αυτή τη στιγμή διαθέτει για να εμποδίσει τις κινήσεις μας» ανέφερε ο Μαρότσκο.

----------------------------------------------------------------

Γερμανία: Φυσιολογικό και αποδεκτό να χτυπούν οι Ουκρανοί την Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674801/germania-fysiologiko-kai-apodekto-na-xtypoyn-ti-rosia-oi-oukranoi

----------------------------------------------------------------

Ρωσικό Su – 34 έπληξε… κατά λάθος το Μπέγκοροντ - Ζημιές σε κτήρια, τρεις τραυματίες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674784/rosiko-su-34-eplikse-kata-lathos-to-belgorod-zimies-se-ktiria-dyo-travmaties

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή αυτή η εξήγηση

----------------------------------------------------------------

Borrell: Η ΕΕ έχει εκπαιδεύσει 16.000 Ουκρανούς Στρατιωτικούς και έχει στείλει εξοπλισμό 600 εκατ. ευρώ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674875/borrell-i-ee-exei-ekpaideysei-16-000-oukranoys-stratiotikoys-kai-exei-steilei-eksoplismo-600-ekat-evro

----------------------------------------------------------------

Καναδάς: 29 εκατ. δολάρια για βοήθεια στην Ουκρανία

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1463158/kanadas-29-ekast-dolaria-gia-voitheia-stin-oykrania/

----------------------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 Άρματα Abrams στην Ουκρανία - Εκπαίδευση 250 Ουκρανών στη Γερμανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674834/oi-ipa-stelnoun-31-abrams-stin-oukrania-ekpaidefsi-250-oukranon-sti-germania

To ρωσικό Σύστημα Ηχοθερμικής Αναγνωρίσεως Πυροβολικού «PENICILLIN»

          Η Roselectronics (τμήμα της Rostec) συνεχίζει να προμηθεύει τα Στρατεύματα με τα Συστήματα Ηχοθερμικής Αναγνωρίσεως Πυροβολικού που το ονομάζουν «Penicillin», τα οποία έχουν δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης.
         Ο κατασκευαστής της Penicillins είναι η Vector Research Institute. Ο χρόνος λήψεως Συντεταγμένων από ένα μόνο στόχο από το Σύστημα «Penicillin» δεν υπερβαίνει τα 5 δευτερόλεπτα.
Έτσι, μέσα σε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επιθέσεως, ανιχνεύεται η εχθρική θέση και το ρωσικό Πυροβολικό μπορεί να ανταποδώσει τα πυρά.

          Το αυτοματοποιημένο συγκρότημα Πυροβολικού και Στρατιωτικής Αναγνωρίσεως «Penicillin», σε αντίθεση με τα περισσότερα παρόμοια Συστήματα, εντοπίζει το εχθρικό Πυροβολικό όχι με τη βοήθεια Ραντάρ, αλλά χάρη σε μια νέα αρχή συνδυασμού Θερμικής και Ηχητικής Αναγνωρίσεως, η οποία καθιστά αδύνατη την ηλεκτρονική παρεμβολή.
          Το Σύστημα συλλαμβάνει ακουστικά και θερμικά σήματα από πυροβολισμούς και εκρήξεις, δίνει τις ακριβείς Συντεταγμένες της θέσεως των όπλων και τα τοποθετεί σε ηλεκτρονικό χάρτη.
          Το «Penicillin» μπορεί να ανιχνεύσει εχθρικό Πυροβολικό, Όλμους, Εκτοξευτές Πολλαπλών Πυραύλων και θέσεις Αντιαεροπορικών και Τακτικών Βλημάτων σε απόσταση έως και 38 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, ο ελάχιστος χρόνος για την ανάπτυξη του συγκροτήματος σε θέση μάχης είναι 20 λεπτά.

----------------------------------------------------------------

Πεσκόφ: Εχθρικό το ΝΑΤΟ, απειλή για την ασφάλεια μας – Δικαιολογημένη η εισβολή στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674841/rosia-exthriko-to-nato-apeili-gia-tin-asfaleia-mas-dikaiologimeni-i-eisvoli

----------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία σχεδίαζε επιθέσεις κατά ρωσικών Δυνάμεων στη Συρία

https://www.echedoros-a.gr/2023/04/blog-post_44.html

----------------------------------------------------------------

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

https://armyvoice.gr/2023/04/stoltenmpergk-oykrania-tha-entachthei-nato/

ΣΧΟΛΙΟ: Εάν υπάρξει το ενδεχόμενο να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αυτή θα γίνει μόλις λήξει ο πόλεμος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εφαρμοσθεί το Άρθρο 5 και όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ να κηρύξουν τον πόλεμο στην Ρωσία.

----------------------------------------------------------------

Με μία λέξη στο Twitter ο Όρμπαν «φρενάρει» τις ελπίδες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

https://www.ethnos.gr/World/article/257022/memialexhstotwitteroormpanfrenareitiselpidesthsoykraniasgiaentaxhstonato

----------------------------------------------------------------

Μήνυμα Ζαχάροβα: Εάν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει το Σύστημα Ασφαλείας στην Ευρώπη

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674911/minyma-zakharova-ean-entaxthei-i-oukrania-sto-nato-tha-katarreysei-to-systima-asfaleias-stin-evropi

----------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία προσχωρεί στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

https://www.sofokleousin.gr/i-oukrania-prosxorei-ston-mixanismo-politikis-prostasias-tis-ee

----------------------------------------------------------------

Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί στις γειτονικές με την Ουκρανία χώρες διότι, τα ουκρανικά σιτηρά εγκλωβίζονται στις χώρες τους και κατακλύζουν την εσωτερική αγορά

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-aganaktismenoi-paragogoi-gia-ta-sitira

----------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ βρήκε πράκτορες του Πούτιν, ψάχνει κι άλλους

https://www.protagon.gr/themata/o-zelenski-vrike-praktores-tou-poutin-psaxnei-ki-allous-44342708606

----------------------------------------------------------------

Τι σημαίνει για τον Πούτιν η λέξη «κατάσκοπος» - Ποιους χαρακτηρίζει «Πέμπτη Φάλαγγα»

https://www.cnn.gr/kosmos/story/359266/ti-simainei-gia-ton-poytin-i-leksi-kataskopos-poious-xaraktirizei-pempti-falagga

----------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ αγνόησε τις ΗΠΑ για το Μπάκχμουτ - Οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από 30.000 Ουκρανούς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674782/o-zelensky-agnoise-tis-ipa-gia-to-bakhmut-odigise-ston-thanato-pano-apo-30-000-oukranoys

----------------------------------------------------------------

Το Facebook με «ελεγκτές δεδομένων φιλοουκρανική ομάδα, λογόκρινε την είδηση του Σέϊμουρ Χέρς ότι ο Ζελένσκυ  υπεξαίρεσε 400 εκατ. δολάρια  

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/674854/salos-me-to-facebook-logokrine-ton-seymour-hersh-gia-tin-ypeksairesi-zelensky-me-fact-checkers-tous-oukranoys

----------------------------------------------------------------

Ο Ν. Πεσκόφ, γιος του εκπροσώπου της ρωσικής Κυβερνήσεως, κατατάχθηκε στην Wagner και πολεμά στο μέτωπο ως απλός Πυροβολητής

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/o-gios-tou-ekprosopou-tis-rosikis-kyvernisis-n-peskof-katataxthike-stin-wagner-kai-polema-sto-metopo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου