Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

5 σχόλια:

  1. Λησμόνησα να επισημάνω ότι τα άρθρα μου δεν απευθύνονται σε ηλιθίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Λησμόνησα να επισημάνω ότι τα άρθρα μου δεν απευθύνονται σε ηλιθίους».
      Μαζί σου σε αυτό! Ποτέ δεν τοποθέτησα τον εαυτό μου σε κάποια νοητική κάστα διαφορετική από αυτή που με χαρακτηρίζεις.
      Οι ενστάσεις μου επι τω προκειμένω, κατ’ αρχάς αφορούν πως αυθαίρετα, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και χωρίς καν να ερωτηθούν οι καθ' ην αρμόδιοι Κύπριοι τους χωρίζεις στο 80 / 20, παρέχοντας συν τω χρόνω το κάθε δικαίωμα καινοφανούς ύπαρξης -διεθνούς αναγνώρισης- κανονικού κράτους, με ότι αρνητικό για εμάς συνεπάγεται, στην περιοχή.
      Χαρίζεις δηλαδή ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδα, Εναέριο Χώρο, Χωρικά Ύδατα, (αποσπώντας τα από την αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία), σε ένα ψευδοκράτος δημιούργημα ωμής βίας και καταστρατήγησης κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, πολλαπλώς απορριπτέο έως σήμερα από κάθε
      ψήφισμα του ΟΗΕ, αλλά κυρίως μετατρέπεις την ανηθικότητα που απορρέει από κάθε εγκληματική συμπεριφορά σε περισπούδαστη αρετή.
      Τέτοια ρωμαίικη δωρεά που και στα πλέον τολμηρά τους όνειρα δεν έχουν φαντασιωθεί.
      Μπήκαν λοιπόν οι ένοπλοι γκάγκστερ σπίτι σου, δεκαετίες πριν, όταν ακόμα ήσουν μικρούλης, βίασαν και σκότωσαν τους δικούς σου, σε καταπάτησαν, σε λοιδόρησαν ως δειλό, και έρχεσαι τώρα με συμβολαιογραφική πράξη αυτόβουλης αναγνώρισης, να τους δικαιώσεις, να νομιμοποιήσεις τις παρανομίες τους· μήπως να σκύψεις να φιλήσεις και το δολοφονικό χέρι των γονιών σου ως ένδειξη υποτέλειας? Αυτό δεν είναι που συνιστάς?
      Μιλάς για απορρόφηση «Τουρκικής μειονότητας» από την Τουρκία. Τους ρώτησες τους σουλτάνους, που σε διαβάζουν, που τους ανοίγεις τα μάτια και τρίβουν από χαρά τα χέρια τους? Η κάθε σοβαρή κυβέρνηση παγκοσμίως, δεν επιδιώκει, όχι την απορρόφηση της όποιας μειονότητάς της, αλλά την αναγνώριση ύπαρξης και ευημερίας της εκτός του μητροπολιτικού κέντρου? Θα αποτελέσει εξαίρεση ο νυν Σουλτάνος, ή υπό τις ευλογίες σου θα τους προβάλει διεθνώς ως «Τούρκους(!)» αναγνωρισμένους πλέον, να δουλεύουν ως 5η φάλαγγα? Τουτέστιν γιατί δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο με Βόρειο Ήπειρο, ή ακόμα και με τους Μαριουπολίτες, κλπ., κλπ., αδελφούς? Όμως επιδιώκουμε, να τους θέλουμε ζωντανούς και δραστήριους, αμετακίνητους στις πατρογονικές τους εστίες· ο Νεο-οθωμανός Σουλτάνος γιατί να το αλλάξει?
      Μιλάς για συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου στο Αιγαίο μας? Αυτοί, οι ιστορικά επιτήδειοι ουδέτεροι (γιατί μόνο εμείς ματώσαμε), είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το οτιδήποτε από τα δικά τους σε Μαύρη θάλασσα, Εύξεινο Πόντο ή Ανατολική Μεσόγειο? Είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν τη Συνθήκη της Λοζάνης για Ίμβρο και Τένεδο? Για τις καταπατημένες Ελληνικές περιουσίες, για αναγνώριση των Γενοκτονιών ή παραγραφή της απειλής του Cassius Belli?
      Και στο κάτω κάτω από που ήρθαν, πότε εμφανίστηκαν και πως απόκτησαν οι Τουρκομανο-Μογγόλοι της Στέπας δικαιώματα επί της Μ. Ασίας και των παραλίων της? Βάρβαροι λεηλάτες αρχικά, μόνιμα εγκατεστημένοι κατακτητές αργότερα, έχοντας ως βασική πηγή εσόδων τον επαγγελματισμό της λαφυραγωγίας, πάμπλουτοι από το λεπίδι, τα Μπεζετσένια και τα σκλαβοπάζαρα κατά των αθώων υπάρξεων(!!)· Και έρχεσαι να τους νομιμοποιήσεις?
      Απλά να σου θυμίσω πως οι Έλληνες στη χώρα της Μ. Ασίας εγκαταστάθηκαν ως άποικοι 3.000 χρόνια πριν σε ερημικές ακατοίκητες τοποθεσίες και όχι ως κατακτητές γηγενών πληθυσμών, μετα-λαμπαδεύοντας, εκεί στο πουθενά, τον πανανθρώπινο Ελληνικό πολιτισμό. Βάλε εσύ τον (εμφύλιο) πόλεμο της Τροίας μπας και ρεφάρεις!
      Το κερασάκι στη τούρτα το άφησα για το τέλος.
      Δικαίως φοβάσαι μη τυχόν χάσουμε κάποιο νησί. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό και πάντα σε ετοιμότητα. Ο Μογγόλος στέκει πάντα σοβαρός απέναντι. ΟΜΩΣ: Για να σώσουμε το δέν-δρο να χάσουμε το δάσος? Κύπρο, κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, τη Θράκη? Τι είναι το πλέον ωφέλιμο για εμάς? Μήπως η προάσπιση της Εθνικής αξιοπρέπειας, συνεπώς και ακεραιότητας, με κάθε κόστος? Ας το τολμήσουν. Να μετράμε περισσότερα κρατίδια από δαύτους ακόμα και από την κραταιά τέως Γιουγκοσλαβία!
      Αυτές είναι οι θέσεις μου και το αρχικό μου σχόλιο δεν ήταν επί προσωπικού αλλά επί του δημοσιευθέντος κειμένου.

      Διαγραφή
  2. Μέρα που είναι:

    Μαρμαρωμένε βασιλιά, πολύ δεν θα προσμένεις
    ένα πρωί απ' τα νερά του Βόσπορου κεί πέρα
    θε να προβάλεο ξαφνικά μιας λευτεριάς χαμένης
    η δοξασμένη μέρα....

    Ο Κώστας Καρυωτάκης αυτοκτόνησε και δεν πρόλαβε να δει αυτήν τη δοξασμένη μέρα που οραματίζονταν. Ευτυχώς που εμείς ζούμε, αν και δεν την είδαμε ακόμη. Περιμένοντας τον Γκοντό λοιπόν... Με τα μυαλά που έχουμε να κρατήσουμε σε εκκρεμότητα, όσο μας παίρνει βέβαια, την μη εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου του Αιγαίου, για να μπορέσει να ζήσει σε καμιά πενηνταριά χρόνια η Ινδογρεκία στην οποία μετατρέπεται η χώρα μας ως χώρος πλέον και όχι ως πατρίδα.
    Τα υπόλοιπα θα μας τα πει η σιωπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις παρακολούθησα το νυκτερινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Κάλυψε τον θάνατο του Δάκη, όντως ευγενικού καλλιτέχνη, ακούσαμε και τα τραγούδια του, λέξη όμως δεν είπαν για τον θάνατο του ένδοξου ιερολοχίτη στρατηγού Κόρκα, που απεβίωσε σήμερα αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων ιερολοχιτών. Τον Κορκα τον γνώριζα προσωπικά. Συμφαγαμε πριν από δέκα, ίσως και λίγο περισσότερα, χρόνια, κατόπιν προσκλήσεως από την Ιωάννα Φωκά εγγονή Μεταξά στο σπίτι του Μεταξά στην Κηφισιά. Ήταν ακμαιοτατος και πλήρης ενθουσιασμού. Ο αείμνηστος θείος μου, ο στρατηγός Δρακουλης Βασιλαρακος, ιερολοχιτης και αυτός, ήταν ο πρώτος που μπήκε στην ελεύθερη Αθήνα τον Οκτώβριο του 1944 ως ταγματάρχης τότε, ηγούμενος αγηματος του Ιερού Λόχου. Όπως αντιλαμβάνεσθε ήταν πολύ γνωστοί.

    Δυστυχώς φεύγουν οι αρματωλοι και ξεμενουμε με τους κλέφτες. Μ' αυτούς θα πάρουμε την Πόλη ή την Σμύρνη ή την Κύπρο; Μήπως πρέπει να κοιταχτούμε καλύτερα στον καθρέφτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή