Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1946 .... ΑΠΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

3 σχόλια:

  1. Δεν ήταν "η αντίδραση της αριστεράς του Νίκου Ζαχαριάδη". Ήταν οι κατσαπλιάδες φονιάδες του ΚΚΕ, που πέρασαν λεπίδι τους άνδρες του Σ.Χ Λιτοχώρου και τους στρατιώτες που προορίζονταν για φρουρά των εκλογικών τμημάτων της επομένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω με τον φίλο Χρήστο Μπολώση, όμως.... ήταν η αντίδραση της αριστεράς του Ζαχαριάδη, των κούτβηδων που ..." σπούδασαν " την δια του πολέμου επιβολή. Ο Ελευθέριος Σταυρίδης στα μεγαλειώδη γραφτά του " ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. περιγράφει τα όλα σχετικά. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά περιγράφει ο κ. Β. Ναζλής και προς τιμή του , την περίοδο της απαρχής της νέας Εθνικής συμφοράς που οδηγηθήκαμε και άφησε πίσω ερείπια στην καθημαγμένη πατρίδα, θάνατο ,πόνο, δάκρυ και στις δύο πλευρές . Με την φράση αυτή μου έρχονται στο νου τα λόγια του Στρατηγού Γ.Καρούσου , τον οποίο είχα την τύχη και την ευλογία να γνωρίσω όταν υπηρετούσα στο ΝΙΜΤΣ και φρόντιζα με σεβασμό να εξυπηρετείται στις εργαστηριακές εξετάσεις που χρειάζονταν.
    Νοιώθω υπερηφάνεια για την γνωριμία , ενθυμούμενος να μου λέει για εκείνη την εποχή με σοφία και εσωτερική ισορροπία ενός μεγάλου ηγέτη ότι : «Μετά τον Γράμμο και Βίτσι κάθε 29 Αυγούστου κάθε χρόνου με την αρετή της ταπεινότητας μπαίνω στην εκκλησία και ανάβω δύο κεριά με την ίδια ευλάβεια , το ένα για τους νεκρούς Έλληνες συμπολεμιστές μου και το άλλο για τους νεκρούς Έλληνες της άλλης πλευράς, που έπεσαν από τα δικά μας βέλη.»
    Διέκρινα στον χαρακτήρα του ένα μεγαλείο αρετών, της δικαιοσύνης , της ελπίδας, της σωφροσύνης , της αγάπης, της πίστης και της Ανδρείας,, ωσάν τον Εμπεδοκλή με την θεωρία των δύο δυνάμεων που ενώνουν και χωρίζουν τον κόσμον : «Η ΦΙΛΟΤΗΣ» που ενώνει τους Ανθρώπους σε μια συντροφικότητα και φιλοφροσύνη, όπως της συκιάς ο οπός δένει και πήζει το λευκό γάλα ..
    Δημήτρης Βόγγολης
    Υποστράτηγος ε.α
    Συντονιστής ΙΗΑ-ΟΔΕΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή