Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Η σιωπηλή νίκη κατά των Τούρκων , ξάφνιασε και το ΝΑΤΟ.


ΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ
Η σιωπηλή νίκη κατά των Τούρκων , ξάφνιασε και το ΝΑΤΟ.
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ
    Τα γεωπολιτικά είναι για γερά νεύρα ,  μένοντας μόνοι μας και όλα καταλήγουν στην σωστή συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και τελικά στα παλικάρια και στα κορίτσια των ΕΔ
    Αυτές είναι  μερικές κρυφές συνταγές της επιτυχημένης μας αντίδρασης:
1. Μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση και μεταναστευτική πίεση σε Εβρο, Αιγαίο και Κύπρο σίγουρα και πόνταραν πάνω του. Παρόλα αυτά, ο ναύσταθμος άδειασε!!! 
    Γέμισε το Αιγαίο και η Κύπρος,  με όλο το στόλο σε ανέλπιστα γρήγορο ρυθμό και κυρίως λόγω στις πραγματικά ηρωικές προσπάθειες των πληρωμάτων. Δεν είναι και λίγο από το πουθενά να βλέπεις μονάδες που δεν περίμενες. Αυτή η άμεση κινητοποίηση κάθε μονάδας και ο καταιγιστικός εγκλωβισμός του  Τουρκικού στόλου, που δήλωναν ότι θα κάνουν και γεωτρήσεις, τρομάρα τους, όπως οι σχετικές φωτογραφίες,  ανέτρεψαν  κάθε σχεδιασμό των. 
    Εμείς θα χάναμε μερικά πλοία. Αυτοί θα έχαναν έναν στόλο. Κι αυτό δεν είναι δικιά μου εκτίμηση αλλά πολλών στο ΝΑΤΟ, και  είμαστε τυχεροί που βρίσκονται τα στελέχη μας στα νησιά μας, αυτή την ιστορική στιγμή.
2. Η αποφασιστικότητα και η ευρυματικότητα των πληρωμάτων ήταν πραγματικά πρωτοφανής.
    Απέδειξαν την ναυτοσύνη τους, την γνώση κάθε βραχονησίδας και βυθού. Αλλαγές σε κινητήρες ελικοπτέρων που θέλουν πάνω από εβδομάδα ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστες  ώρες. 80 φονιάδες αετοί καραδοκούσαν.
     Προβλήματα   αντιμετωπίστηκαν άμεσα για να καταφέρουν να πάρουν θέσεις εκεί που έκρινε η ηγεσία. Ουσιαστικά, τα πληρώματα μας έλυσαν τα χέρια της ηγεσίας κάνοντας μαγικά.
     Άπειρα προβλήματα σε διαθεσιμότητα πλοίων λύθηκαν αστραπιαία λόγω της υπέρβασης που έκαναν υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των οποίων τα ονόματα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά. 
3. Τα πληρώματα των 11 υποβρυχίων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι ό,τι πιο επαγγελματικό, καταρτισμένο και ικανό διαθέτει αυτή η χώρα.
    Ακόμα ψάχνονται οι απέναντι, μην χάσουν τα δικά τους...
4. Υπήρξε ένα μεγάλο αθόρυβο κύμα,   αξιόμαχων αποστράτων οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν παρόντες γνωρίζοντας καθε σπιθαμή της παραμεθορίου και οργάνωσης.
    Αυτό είναι ενδεικτικό του ηθικού των ΕΔ
    Αυτό που είναι επίσης απίστευτα σήμαντικο,  καθώς απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία που καταδιώκει και φυλακίζει τα στελέχη της,   σε κρίσιμες στιγμές δείχνουμε,  ότι λαμβάνουμε τεράστιες ενέσεις εμπειρίας. 
    Αυτό από μόνο του είναι ο κρυμμένος μας άσσος
5. Η ηγεσία του ΠΝ έδειξε ότι είναι πραγματικά ό,τι πιο καταρτισμένο, επιχειρησιακό, εμπνευσμένο και ετοιμοπόλεμο είχαμε στην σύγχρονη ιστορία
    Και το λέω αυτό με συγκίνηση.
6. Και πάνω απ’όλα, η πολιτική ηγεσία συνεργάστηκε άψογα με την στρατιωτική, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό που δεν είχαμε μέχρι τώρα τουλάχιστον δείξαμε την  αποτρεπτική μας ισχύ και την  Ευρωπαϊκή Αμυντική Προοπτική
    Οι ίδιες ιστορίες,  συνέβησαν και σε Στρατό  Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία. Το τι θα γίνει στη συνέχεια και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αλλά επίπεδα, αυτό το ξέρουν άλλοι. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι περήφανος, υπόχρεος, και εθνικά και προσωπικά ευγνώμων.
    Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.
     Δεν παίζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου