Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ» (1950)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ» (1950)
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1930 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1950 «Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ» (NIGHT AND THE CITY)
      Ο Χάρι Φέιμπιαν (Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ) είναι ένας τζογαδόρος με φιλόδοξα σχέδια τα οποία ποτέ δεν πραγματοποιούνται. Ο Χάρι συζεί με την υπομονετική φιλενάδα του Μαίρη (Τζιν Τίρνεϊ), στην οποία υπόσχεται γάμο όταν πιάσει την καλή. Όταν κάποια μέρα συναντά το διασημότερο παλαιστή ελληνορωμαϊκής πάλης, τον Έλληνα Γκρεγκόριους (Στανισλάου Μπίζκο) καταστρώνει ένα σχέδιο με βάσει του οποίο θα μπορέσει να συγκεντρώσει δύναμη στα χέρια του, ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της πάλης στο Λονδίνο. Καταφέρνει λοιπόν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καλόκαρδου γέρου, ο οποίος είναι απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίο ο γιος του Κρίστο (Χέρμπερτ Λομ) προωθεί την πάλη στην Αγγλία. Ο Φέιμπιαν θα πρέπει να υπερβεί πολλά εμπόδια ώστε το σχέδιο του να πετύχει, ανάμεσα σε αυτά είναι ο Κρίστο και το Φίλιπ Νόζρος (Φράνσις Λ. Σάλιβαν), το αφεντικό του στο νυχτερινό κέντρο το οποίο εργάζεται που τον ζηλεύει λόγω του γεγονότος ότι η σύζυγός του Έλεν (Γκούγκι Γουίδερς) είναι ερωτευμένη μαζί του. Κάποια στιγμή η τύχη φαίνεται να ευνοεί τον Χάρι μέχρι τη στιγμή που ένα αναπάντεχο γεγονός πρόκειται να φέρει τη ζωή του σε κίνδυνο.
 Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Γουΐντμαρκ, Τζιν Τίρνεϊ , Χέρμπερτ Λόμ, Γκούγκι Γουΐδερς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου