Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/8/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/8/2020)
    Εχθές, είχα δύο βαφτίσεις. Τα εγγόνια ενός πολύ καλού μου φίλου το πρωϊ, και της εξαδέλφης μου το απόγευμα. Δεν τόλμησα να πάω! Φοβήθηκα; ΝΑΙ, ΦΟΒΗΘΗΚΑ! Δεν είναι το ότι θα πάς. Εκεί, σίγουρα θα είναι πολλοι φίλοι, και συγγενείς που δεν έχεις την ευκαιρία να τους βλέπεις συχνά. Και τι θα κάνεις; Θα έρχονται να σε χαιρετίσουν και εσύ θα απομακρύνεσαι; Θα τους κουνάς το χέρι από μακρυά; Όσο για το φίμωτρο, ΦΙΜΩΤΡΟ! Ας με συγχωρήσουν, φοβάμαι και καλά κάνω! Είμαι και σε… «ευπαθή ομάδα» λόγω ηλικίας…. Οι «γενναίοι» μπορούν να κάνουν ό τι θέλουν. Μέχρι και τα ραδίκια μπορούν να τα δούν ανάποδα! Δικαίωμά τους…
------------------------------------------
    Αυτό πάλι με τα εμβόλια του κορονοϊού, μοιάζει με «ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ». Βγάζουν με τυμπανοκρουσίες κάποιο εμβόλιο, όμως δεν εγγυώνται ούτε την αποτελεσματικότητά του, ούτε το ότι δεν θα έχει παρενέργειες! ΤΟΤΕ, ΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ; Και επειδή, ως γνωστόν, «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», όλλα τα κράτη σπεύδουν να εξασφαλίσουν εμβόλια, από αυτά, τα ΜΗ ΤΕΣΤΑΡΙΣΜΕΝΑ και ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ!!!! Και φυσικά, «όποιον πάρει ο χάρος» στην κυριολεξία.
------------------------------------------
    Και για να «σπάσει» και λίγο το κλίμα, έχουμε και τα μέρη στην Αθήνα που έχουν… καλή γουρουνοπούλα! Οι «κάτω από το αυλάκι» την έχουν περι πολλού, και ίσως όχι άδικα. Στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω τι γίνεται. Όλο και καπου θα υπάρχει….
------------------------------------------
    Όταν είμασταν πρωτοετείς στη ΣΣΕ, και αρχίσαμε να έχουμε τις πρώτες εξόδους στην Αθήνα ( με στολή εννοείται…) οι παλαιότεροι μας έκαναν μάθημα και ένα από αυτά που μας έλεγαν, ήταν να προσέξουμε και να μην χαιρετάμε στρατιωτικά όποιον βρίσκουμε στο δρόμο με στολή, ακόμα και τους θυρωρούς των ξενοδοχέιων με τις στολάρες και τα πολλά σειρίτια. Εμείς, μεν , το καταλάβαμε. Όμως, κάποιοι, ακόμα και τώρα, ασπρομάλληδες πλέον αξιωματικοί της Αστυνομίας, «ρίχνουν την χαιρετουρα» τους όπου βρούν, και … όποιον πάρει ο χάρος! Έ, όχι ρε παιδιά και χαιρετούρες ( στρατιωτικές) στον Μαρινακη, τον Σαββίδη ( να μην πώ και τους άλλους). όσο «γαύροι» ή «πετσιά» και εαν είστε, υπάρχουν και όρια! Μην ξεφτιλίζεστε!
------------------------------------------
    Η σχέση των τουρκων με την θάλασσα, είναι φαίνεται απαγορευμένη! Τα πρόσφατα μικροεπεισόδια στο Αιγαίο το αποδεικνύουν. Αλήθεια, τόσα χρόνια, θυμάστε κανέναν τούρκο αθλητή να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κολύμβηση, την ιστιοπλοϊα, την κωπηλασία και σε όλα τα αθλήματα που ο «στίβος» τους είναι θάλασσα; Εγώ, δεν θυμάμαι κανένα!
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου