Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Ειδική Στρατιωτική Διοίκηση για τη Συρία δημιούργησε η Τουρκία


ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Ειδική Στρατιωτική Διοίκηση για τη Συρία δημιούργησε η Τουρκία
Βήματα προσάρτησης "βλέπουν" τα ΗΑΕ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
kostasxan.blogspot.com
          Ο τουρκικός Στρατός δημιούργησε μια νέα Βάση στην περιοχή Jabal Al-Akrad κοντά στη βόρεια πόλη Λατάκια της Συρίας, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Δευτέρα(10/8).
          H νέα Βάση προορίζεται να υπονομεύσει την κίνηση του συριακού Στρατού προς την περιοχή γύρω από τα Λατάκια. Ο ακριβής αριθμός των τουρκικών βάσεων στη βόρεια Συρία δεν είναι γνωστός.
          Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ο Στρατός έχει δημιουργήσει μια Κεντρική Στρατιωτική Ηγεσία για τις δυνάμεις του που υπηρετούν στη Συρία με επίκεντρο την Αντιόχεια. Η Ηγεσία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της συριακής επικράτειας που ελέγχεται από την Τουρκία και την προστασία του συριακού λαού που έχει υποστεί βαριές επιθέσεις από δυνάμεις του καθεστώτος. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Rai Al-Youm, πιστεύει ότι αυτό το βήμα μπορεί να είναι η πρώτη κίνηση στην προσάρτηση της περιοχής από την Τουρκία.
          Η εφημερίδα που εδρεύει στα ΗΑΕ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν σέβεται την τουρκο-ρωσική συμφωνία σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο βόρειο τμήμα της Συρίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ λέγεται ότι εργάζεται εναντίον της Τουρκίας σε διάφορα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου