Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Διεθνής Ημέρα Μπύρας: 5+1 αγαπημένες μπυραρίες στη Θεσσαλονίκη


ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεθνής Ημέρα Μπύρας: 5+1 αγαπημένες μπυραρίες στη Θεσσαλονίκη
    Κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μπύρας (International Beer Day). Ξεκίνησε ως τοπική γιορτή στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, αλλά από το 2007 άρχισε να διεθνοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς και πλέον τη γιορτάζουμε και στην Ελλάδα. Στόχοι αυτής της γιορτής είναι να φέρει κοντά τους φίλους που αγαπούν τη μπύρα και να στηρίξει τους μαγαζάτορες και τις ζυθοποιίες ανά τον κόσμο. Αν, λοιπόν, είσαι λάτρης της δροσιάς και της απόλαυσης που προσφέρει το ποτό που παρασκευάζεται με ζύμωση βύνης από κριθάρι, προσθήκη λυκίσκου και νερού, σου έχω εδώ τις 6 αγαπημένες μου μπυραρίες στη Θεσσαλονίκη για να βρεις ποικιλία ετικετών!
Pulp Bar
    Αδιαμφισβήτητα το πιο αγαπημένο μου από όλα. Το Pulp βρίσκεται στην Αλ. Σβώλου, στον αριθμό 8 και μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Tarantino. Μικρό στο μάτι … αλλά με πολύ μεγάλο αριθμό ετικετών μπύρας στον κατάλογό του (200 συγκεκριμένα), καθώς και μεγάλο αριθμό κόσμου που προσελκύει. Εξαιρετική ρετρό διακόσμηση με νέον πινακίδες, αφίσες συγκροτημάτων και σήματα γνωστών ζυθοποιείων, αγαπημένες ροκ μουσικές από γνωστούς dj της πόλης και υπέροχα τραπεζάκια κάτω από την τέντα του, για τους θερινούς μήνες.
Gambrinus Czech Brewery
… αλλιώς, η Τσέχικη!Στην καρδιά της Βαλαωρίτου, στη στοά Μαλακοπής, η αυθεντική τσέχικη μπυραρία με πάτωμα σκακιέρα και ξύλο στο μπαρ, σερβίρει πληθώρα τσέχικων ζύθων, συνοδεία αγαπημένων μουσικών.  Το χειμώνα σε «αγκαλιάζει» στο ρομαντικό και υπέροχο εσωτερικό της, ενώ το καλοκαίρι απολαμβάνεις την …περαντζάδα της περιοχής από τα τραπεζάκια που βγάζει έξω.
The Pub
    Το μαγαζί στο οποίο η μπύρα γιορτάζει σε κάθε ευκαιρία! Στην τιμημένη οδό Αιγύπτου, στα Λαδάδικα, θα βρεις το The Pub. Εκεί θα επιλέξεις ανάμεσα σε 11 διαφορετικές βαρελίσιες μπύρες και πάνω από 25 ετικέτες σε μπουκάλι. Παράλληλα, θα ακούσεις γνωστές ροκ μουσικάρες και αν δε θέλεις να χάσεις κάποιο μεγάλο ντέρμπι που παίζεται εκείνη την ημέρα, μην ανησυχείς … θα το δεις στις οθόνες του The Pub!
Facebook Page: https://www.facebook.com/thepubthessaloniki/
The Bristol Pub
    Ένας ακόμα αγαπημένος χώρος για να πιεις τη μπύρα σου, βρίσκεται στην Γεωργίου Παπανδρέου, στον αριθμό 24. Στη Bristol Pub θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε κάποια αυθεντική βρετανική πάμπ, λόγω της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας και διακόσμησης και αρκετά μεγάλης ποικιλίας ετικετών (πάνω από 50 διαφορετικές). Οι μουσικές, επίσης, κυμαίνονται σε ροκ ρυθμούς και σε περίπτωση που πεινάσεις, μπορείς να παραγγείλεις κάποιο από τα διαθέσιμα πιάτα του καταλόγου.
Beerατής –The beer bar
    Τον πειρατή της μπύρας, τον θυμάσαι λογικά στην Τούμπα … τον τελευταίο όμως χρόνο, έχει μετακομίσει στην οδό Κατσιμίδη, στον αριθμό 17. Κάθε βράδυ στον Beerατή είναι μοναδικό, αφού μπορείς να απολαύσεις ξεχωριστές dj βραδιές, live ροκ μουσική από μουσικούς της πόλης, ζωντανή αναμετάδοση αγώνων και άλλα πολλά, παρέα με δροσερές draft μπύρες και τις απαραίτητες λιχουδιές του καταστήματος.
Roquer
    Στην Ολύμπου, δίπλα από τον θερινό κινηματογράφο Άλεξ, θα συναντήσεις ακόμα μια τσέχικη μπυραρία της πόλης μας, το Roquer. Εκεί θα απολαύσεις παγωμένες βαρελίσιες μπύρες, για κάθε γούστο και στις καλύτερες τιμές. Παράλληλα, μπορείς να τσιμπήσεις κάτι από τα νόστιμα μεζεδάκια που προσφέρει το κατάστημα. Η μουσική κυμαίνεται κι εδώ σε δυνατούς και αγαπημένους ροκ ρυθμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου