Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Απολιθωμένοι κεφτέδες!!!


Απολιθωμένοι κεφτέδες!!!
    Μια τουρκική ιστορία που αναφέρει ο Νίκος Καζαντζάκης για την Πλάση του κόσμου λέει τα παρακάτω:
“Όταν ο Αλλάχ έφτιαξε τον κόσμο έφτιαξε από κάθε εθνικότητα έναν άνθρωπο και τους έβαλε σε ένα ταψί. Τον Τούρκο τον έφτιαξε από τα καλύτερα υλικά, βούτυρο, μέλι και γάλα ενώ τον Έλληνα τον έφτιαξε από τα χειρότερα, σκατά, ακαθαρσίες, βρωμιές κλπ.
    Αφού αναπαυόταν μετά το φτιάξιμο του κόσμου και των ανθρώπων, πήρε δυσάρεστο μήνυμα από τους αγγέλους του. Αλλάχ συμφορά. Ο Έλληνας στο ταψί τους ξεπάστρεψε όλους, πάει κι ο Τούρκος, πάει κι ο Εγγλέζος, πάει κι ο Εβραίος. Έπεσε ο μεγάλος πάνσοφος Αλλάχ σε σκέψη μεγάλη και ιδέες δεν του κατέβαιναν. Καλεί συμβούλιο σοφών και αγίων και τότε ύστερα από πολλή σκέψη, αποφάσισε να ξαναφτιάξει τους ανθρώπους, έναν από κάθε φύλο και εθνικότητα, αλλά δύο Έλληνες.
    Πράγματι η ιδέα πέτυχε. Από τότε οι Έλληνες τρώγουνται μεταξύ τους και έχουν αφήσει τους άλλους σε ειρήνη και ηρεμία”.
    Αυτά, τα λέω, σύντροφοι, γιατί παρατηρώ ότι ως Έλληνες έχουμε την τάση να ξεθάβουμε σκελετούς, μακαρίτες εδώ και 70 χρόνια, προκειμένου να στηρίξουμε θέσεις που είναι αναχρονιστικές και χωρίς νόημα πια και να τσακωθούμε με τους ανθρώπους που εκφράζουν απόψεις που δεν μας αρέσουν.
    Έτσι βλέπω κάποιους κεφτέδες να ξεθάβουν τον πατέρα του Γεωργίου Ράλλη, τον Βελουχιώτη, τον Βενιζέλο, τον Καραμανλή και τον Αντρέα, αγνοώντας ότι από τότε η γη έχει φέρει δεκάδες περιστροφές γύρω από τον ήλιο και έχει βρεθεί σε άλλο τεταρτημόριο του Γαλαξία, μόνο και μόνο για να "κατατροπώσουν" κάποιον "αντίπαλο".
    Όταν ασχολείστε λοιπόν, φίλτατοι κεφτέδες μου, με γεγονότα και κοινωνικά καθεστώτα που ανήκουν στην αχλή της Ιστορίας και αγνοείτε το γεγονός ότι ο Κόσμος φεύγει με χίλια μπροστά, είστε καταδικασμένοι να σας βάλουν σε κάποια προθήκη, ως εκθέματα ενός παρελθόντος που κανείς δεν θέλει πια να θυμάται.
    Η Ιστορία δίνει διδάγματα, δεν είναι εγχειρίδιο χρήσης.
    Ξυπνήστε πια, αντιληφθείτε ότι αυτά που μάθατε στα 15 σας δεν είναι γραμμένα πάνω σε πέτρα και αυτό που χαρακτηρίζει τους ευφυείς ανθρώπους είναι η ικανότητα της διαρκούς επαναξιολόγησης των δεδομένων, αλλιώς τα παιδιά σας θα γελάνε με τα χάλια σας και αντί για Γηροκομείο, θα σας κλείσουν σε κάποιο Jurassic Park.
Απολιθωμένοι κεφτέδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου