Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη της Προέδρου Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Θράκη


Επίσκεψη της Προέδρου Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Θράκη
Αντιστράτηγος ε.α Φωτιάδης Ιωάννης 
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της εις την Θράκη, μεταξύ των επισήμων φορέων, Εκκλησίας, Πανεπιστημίου, Μουσείων κ.λ.π  επισκεφθηκε και μερικά μειονοτικά χωριά, Ρομά κ.λ.π.  Ο λόγος της ήταν ήπιος, ενωτικός, συμβολικός.  Από την άλλη πλευρά υπήρξαν και δυσαρεστημένοι. Η πρόεδρος του Αυτονομιστικού κόμματος DEP  Τσιγδέμ Ασάφογλου επιδιώκει νομιμοποίηση. Παρουσίασε σε βίντεο τα γεγονότα , για πρώτη φορά στην Ελληνική γλώσσα και επετέθη εναντίον της Προέδρου λέγοντας μεταξύ άλλων:  '' Αναγνωρίζω ως  ''πολύ θετικό ότι συναντηθήκαμε με γυναίκες της μειονότητας ,χωρίς να αναφέρει καθόλου και πουθενά τη λέξη ''Ελλάδα''. ''Σαν μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει  την συντριπτική πλειοψηφία της Τουρκικής μειονότητας της Δυτ. Θράκης και ανεδείχθη δύο φορές πρώτο κόμμα στους Νομούς Ξάνθης-Ροδόπης. Αν είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό φορέα. Επιδείξατε αγνόηση της αλήθειας και της πραγματικότητας''.
    Μετά τα παραπάνω:
     α. Η παραπάνω κυρία πέραν του Θράσους, αγνοεί σκόπιμα ότι στη  Συνθήκη της Λωζάνης ρητά  αναφέρεται «Μουσουλμανική μειονότητα» και όχι Τουρκική.
    β. Το D.E.P συμμετείχε δύο [2] φορές σε Ευρωεκλογές τα έτη 2014 και 2019 και όχι σε Εθνικές Εκλογές και αποβλέπει στην απόσχιση της Δυτ. Θράκης.
    γ.  Η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου ανέλαβε την Προεδρία του D.E.P την 8-1- -2020. Κατάγεται από το Χωριό Χρύσα Ξάνθης και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ. Είναι παντρεμένη με τον Δημοτικό σύμβουλο Οτζάν του Δήμου Ιάσμου.Ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ είναι γνωστός δια την ανθελληνική του συμπεριφορά και δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος.
    Από την Πολιτεία απαιτείται η λήψη μέτρων σε όσους διασπείρουν διχόνοια και ψευδείς ειδήσεις και εργάζονται κατά της πατρίδος σε συνεργασία με ξένες χώρες. Ο εχθρός δεν βρίσκεται μόνο εκτός των τειχών [Έβρος π. παράλια Μ.Ασίας-Ανατ.Μεσόγειος] αλλά και εντός αυτών.
'' Έλληνες γρηγορείτε''
Αντιστράτηγος ε.α Φωτιάδης Ιωάννης 
π.Υπαρχηγός Εθν. Φρουράς Κύπρου. 

1 σχόλιο:

  1. Γιάννη, αναγκαία και απαραίτητη η υπενθύμιση της μειονότητας της Θράκης και γιατί η Πρόεδρος δεν αντέδρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή