Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

«Στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα»


«Στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα»
«Καμπανάκι» Σύψα για ιό, τουρισμό
Από parallaxi
    «O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός.» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας.
     Ο καθηγητής τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος
    Στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα τόνισε ο καθηγητής εκτιμώντας παράλληλα πως τις δύο επόμενες εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων όπως είπε: «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός
    Αναφορικά με τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας είπε πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι λέγοντας πως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
    Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά από τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες, συμπλήρωσε.
    Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα ο καθηγητής εξήγησε πως είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται ενώ για τα μέτρα στις παραλίες ο κ. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου