Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ήξερες ότι τα μνημεία της Θεσσαλονίκης έχουν δωρεάν είσοδο μέχρι 15 Ιουνίου;


Ήξερες ότι τα μνημεία της Θεσσαλονίκης έχουν δωρεάν είσοδο μέχρι 15 Ιουνίου;
Από parallaxi
    Εσύ το ήξερες ότι μέχρι 15 Ιουνίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι δωρεάν;
    Καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας επαναλειτουργούν στην πλειοψηφία τους ήδη από 18 Μαΐου με ειδικά μέτρα ασφαλείας, όσοι χώροι αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης άνοιξαν στο κοινό, θεώρησαν φρόνιμο να προσφέρουν δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες τους μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε θα ανοίξουν και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της πόλης που προς το παρόν παραμένουν κλειστοί.  
    Αυτή τη στιγμή, στην Θεσσαλονίκη λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι: Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, Ανάκτορο του Γαλερίου, Άγιος Νικόλαος Ορφανός, Επταπύργιο και Όσιος Δαυίδ. Ενώ από 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν οι: Ροτόντα, Κρύπτη Αγίου Δημητρίου και Πύργος του Τριγωνίου, εφόσον προσληφθούν οι απαραίτητοι φύλακες για τον τελευταίο.
    Οι αρχαιολογικοί χώροι που λειτουργούν ήδη στη Θεσσαλονίκη λοιπόν υποδέχονται το κοινό τους με ελεύθερη είσοδο, ενώ από 15 Ιουνίου θα επιστρέψει η γενική είσοδος.
Ποια θα είναι η τιμή εισόδου στα μνημεία από 15 Ιουνίου;
    Η είσοδος θα είναι 8 ευρώ για τα δύο μνημεία της Αρχαίας Αγοράς και το Ανάκτορο του Γαλερίου μαζί.   Πληρώνοντας δηλαδή το αντίτιμο των 8 ευρώ, ο επισκέπτης θα έχει είσοδο στα δύο αυτά μνημεία με το ίδιο εισιτήριο.
    Επιπλέον, η είσοδος θα είναι 6 ευρώ για το Επταπύργιο και τον Πύργο του Τριγωνίου μαζί, όπου με την ίδια λογική πληρώνοντας το αντίτιμο των 6 ευρώ, ο επισκέπτης θα έχει είσοδο στα δύο αυτά μνημεία με το ίδιο εισιτήριο.
    Σημειώνεται ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, καθώς το ωράριο λειτουργίας των χώρων είναι διαφορετικό, αν ο επισκέπτης δεν προλάβει την ίδια μέρα να επισκεφτεί και τους δύο χώρους, μπορεί να επισκεφτεί τον δεύτερο και την επόμενη μέρα με το ίδιο εισιτήριο.
    Η Ροτόντα, που θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό από 15 Ιουνίου, θα έχει είσοδο 6 ευρώ.
    Επίσης, σημειώνεται πως οι χώροι: Κρύπτη Αγίου Δημητρίου, Άγιος Νικόλαος Ορφανός και Όσιος Δαυίδ, όντας χώροι λατρείας, είναι ανοιχτοί πάντα με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Ωράριο λειτουργίας μνημείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης:
    Αρχαία Αγορά: Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 8:00-20:00 (εκτός Μουσείου Ρωμαϊκής Αγοράς)
    Ανάκτορο Γαλέριου: Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 8:00-20:00
    Αψιδωτή αίθουσα ανακτόρου – Πληροφοριακό Κέντρο: Κλειστά
    Επταπύργιο: Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 8:00-20:00 (Πύργος και αίθουσα εκθέσεων κλειστά μέχρι 15/6)
    Άγιος Νικόλαος Ορφανός: Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 8:00-15:00
    Όσιος Δαυίδ: Καθημερινά: 9:00-15:00
    Ροτόντα: Κλειστά – Από 15/6: Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 8:00-20:00
    Κρύπτη Αγίου Δημητρίου: Κλειστά – Από 15/6: Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 7:30-15:00
    Πύργος Τριγωνίου: Κλειστά – Από 15/6 (αν βρεθούν φύλακες): Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 9:00-17:00
    Βυζαντινό Λουτρό και Λουτρά Παράδεισος Κλειστά Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 2313 310400 Μέτρα:
    Σημειώνεται ότι στους αρχαιολογικούς χώρους, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις στους επισκέπτες στο 1,5 μέτρο, θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα, όπου υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δίνεται προτεραιότητα και, φυσικά, θα πρέπει να ακολουθούνται τα συνήθη πλέον μέτρα: σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και εδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου