ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ. ΤΑ 21 ΟΧΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 8 ΝΑΥΤΙΚΑ) ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΥΤΟ ΔΕ ΔΙΟΤΙ ΤΕΧΝΙΕΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ. ΚΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΘΛΙΒΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ.
Λάθος σχεδίαση έκαναν, τελικά. Δεν χρειαζόταν καν ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γερμανοί, τον ηπειρωτικό ελληνικό χώρο. Η Ιταλία θα έπρεπε αντί για επίθεση στην Ήπειρο να κατεβάσει τις δυνάμεις της στη Βόρειο Αφρική και να εδραιωθεί στο Τομπρούκ. Ήδη κατείχε την Ρόδο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, άρα από Σικελία, Τομπρούκ και Δωδεκάνησα μπορούσε να ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο. Η Γερμανία θα μπορούσε να επιχειρήσει προς Κρήτη εγκαίρως, πριν δηλαδή την απόβαση στο νησί της ΝΖ Μεραρχίας.
Ήτανε τριαντάημερο μοναδικών θαυμάτων που ΜΟΝΟΝ μύθοι ευφάνταστοι και χέρια αθανάτων απ' τις εννέα του Μαρτιού ως τις εννιά τ' Απρίλη αιώνιο λάδι ρίξανε στου έθνους το καντήλι!!!
Στ΄Αλβανικό, το άτρωτο εφτά τριάντα ένα, στα Οχυρά λαμπάδιασε ΌΛΟ το εικοσιένα!!!
Ήταν εννέα του Μαρτιού που η εαρινή αρχίζει και στου Απρίλη τις εννιά, ο Χίτλερ ευτελίζει του Μουσολίνη τις ορδές κι άμεσα αναγνωρίζει ότι στους ήρωες τιμές ν' αποδοθούν αξίζει!!!
Στα οχυρά του Μεταξά, στο εφτά τριάντα ένα, ξεπέρασαν οι Έλληνες, μέσα σε μήνα ένα κάθε όριο ηρωισμού, κι έδειξαν στον πλανήτη τον ασημένιο αυγερινό κι όχι τον αποσπερίτη...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ. ΤΑ 21 ΟΧΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 8 ΝΑΥΤΙΚΑ) ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΥΤΟ ΔΕ ΔΙΟΤΙ ΤΕΧΝΙΕΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΘΛΙΒΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ.
Λάθος σχεδίαση έκαναν, τελικά. Δεν χρειαζόταν καν ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γερμανοί, τον ηπειρωτικό ελληνικό χώρο. Η Ιταλία θα έπρεπε αντί για επίθεση στην Ήπειρο να κατεβάσει τις δυνάμεις της στη Βόρειο Αφρική και να εδραιωθεί στο Τομπρούκ. Ήδη κατείχε την Ρόδο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, άρα από Σικελία, Τομπρούκ και Δωδεκάνησα μπορούσε να ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο.
ΔιαγραφήΗ Γερμανία θα μπορούσε να επιχειρήσει προς Κρήτη εγκαίρως, πριν δηλαδή την απόβαση στο νησί της ΝΖ Μεραρχίας.
Ήτανε τριαντάημερο μοναδικών θαυμάτων
ΑπάντησηΔιαγραφήπου ΜΟΝΟΝ μύθοι ευφάνταστοι και χέρια αθανάτων
απ' τις εννέα του Μαρτιού ως τις εννιά τ' Απρίλη
αιώνιο λάδι ρίξανε στου έθνους το καντήλι!!!
Στ΄Αλβανικό, το άτρωτο εφτά τριάντα ένα,
στα Οχυρά λαμπάδιασε ΌΛΟ το εικοσιένα!!!
Ήταν εννέα του Μαρτιού που η εαρινή αρχίζει
και στου Απρίλη τις εννιά, ο Χίτλερ ευτελίζει
του Μουσολίνη τις ορδές κι άμεσα αναγνωρίζει
ότι στους ήρωες τιμές ν' αποδοθούν αξίζει!!!
Στα οχυρά του Μεταξά, στο εφτά τριάντα ένα,
ξεπέρασαν οι Έλληνες, μέσα σε μήνα ένα
κάθε όριο ηρωισμού, κι έδειξαν στον πλανήτη
τον ασημένιο αυγερινό κι όχι τον αποσπερίτη...
Δ. Τόρβας