Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση της ΠΟΣ με Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.


Συνάντηση της ΠΟΣ με Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ.  115
   Τη  Δευτέρα 4 Νοε. 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΟΣ με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.  Από πλευράς ΠΟΣ παρέστησαν ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Απτχος (Ι) εα Χρήστος Διαμαντίδης, ο Ταμίας Αντγος εα Κων/νος Βερνίκος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων  Απτχος (Μ) εα Ιωάννης Κούτρας.
      Από την ΠΟΣ προτάθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
       α.  Δομή και έργο της ΠΟΣ.
       β. Συνταξιοδοτικά θέματα που έχουν τεθεί από την ΠΟΣ στο Υπουργείο Εργασίας, ήτοι συντελεστές
αναπλήρωσης, κατάργηση περικοπής σύνταξης σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων, αναγνώριση ως πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας τα έτη μέχρι τα 40 στην περίπτωση πρόωρης αποστρατείας με ευθύνη της υπηρεσίας (ευδοκίμως τερματίσαντος), ασφαλιστικές εισφορές.
       γ.  Αρχαιότητα Μηχανικών και Ελεγκτών Αεράμυνας αποφοίτων Σχολής Ικάρων.
       δ.  Διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της έκτασης του ΑΟΟΑ (περί τα 6.000 στρέμματα) για τη Ζώνη Αστικού Αναδασμού (ΖΑΑ) Πικερμίου και ένταξη της έκτασης στο σχέδιο πόλης.
       Ο κ. Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα, εκφράζοντας την πρόθεσή του για την επίλυσή τους. Η συνάντηση  έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, με διάθεση περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τα ε.α. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος Νικολόπουλος             Βασίλειος Παπαδόπουλος
       Ταξίαρχος εα                                   Ταξίαρχος εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου