Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΑ....ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ!


ΜΙΑ....ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ!
Ηλίας Ηλιόπουλος
    Αγαπητέ μου Ανδρέα,
    Ορίστε μια…. τολμηρή και ασφαλώς αποδοτική ιδέα που μου έδωσες, διελθούσα λανθάνουσα από το περιφερόμενο καρπερό  ΜΥΑΛΟ σου:
    Αντί να …τρώμε τα δάκτυλά μας στα πληκτρολόγια, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΌΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ιδανικές αδάπανες ΔΙΑΚΟΠΈΣ  ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ;
    Παίρνουμε το πλοίο της γραμμής, φτάνουμε στο Βαθύ όρθρου  όρθρου βαθέως, επισημαίνουμε κάποια …. ξέμπαρκη βάρκα και άμα σιγουρευτούμε  ότι θα έχει γαλήνη όλη τη νύχτα, φεύγουμε τα μεσάνυχτα, ξανοιγόμαστε καμμιά εκατοστή μέτρα, εγώ θα τραβάω κουπί, εσύ… πυξίδα μην πάμε ανάποδα, αντί προς ακτήν,  έχουμε κι έναν φακό, αρχίζουμε να αναβοσβήνουμε, έχουμε κρύψει στο νησί κάπου ασφαλώς τα ρούχα μας, για περίπτωση κακοτυχίας, θα έχουμε προμηθευθεί πριν μπούμε στο καράβι των διακοπών από  καμμιά παλιοφορεσιά από ρακοσυλλέκτες, αριστερό παπούτσι παλιάρβυλο τρύπιο,  στο δεξί  πόδι μια ψηλοτάκουνη γυναικεία γόβα από… κάβα, κουρευόμαστε γουλί, κόβουμε τσίνουρα, φρύδια, παθαίνουμε μουγγαμάρα κι αναβοσβήνουμε συνεχώς τον φακό.
    Δεν μπορεί κάποιος θα τον ιδεί θα τρέξει, δηλαδή θα πλεύσει αλλά εμείς θα αράζουμε…. στο «λιμάνι της σωτηρίας» πότε με τα χέρια ψηλά και πότε γονατίζοντας και φιλώντας τα γόνατά μας.
    Δεν απαντάμε σε κανένα ερώτημα, δεν έχουμε κανένα έγγραφο πάνω μας, με νοήματα δείχνουμε ότι πεινάμε, δεν δεχόμεθα κρέατα, μην μας ιδεί και ο δικός σας ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ,……….. καί, τί διάολο δεν θα καταλάβουν ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΒΟΥΝΙΣΙΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ; Ας μην μας…. ξεναγήσουν στο νησί, θα βρούμε το μονοπάτι και θα πάμε στις «παράγκες»  των άλλων ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΌ ΑΈΡΑ.. Εκεί που καμμία Αρχή δεν φτάνει τόσο…..ψηλά. 
    Έστω και με… νοήματα θα βρούμε τον τρόπο να τους εξηγήσουμε των προπορευθέντων ότι θέλουμε κι εμείς να αποκτήσουμε ένα…. κεραμίδι ΚΟΝΤΆ ΤΟΥΣ. Ας δείξουν λίγη …..συναδελφική αλληλεγγύη,  να βάλλουν κι ένα χεράκι να μας βοηθήσουν, ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!. Μόνο που εμείς καταγόμενοι….. από τα πλούσια βάθη της Ανατολής, που χάσαμε παλάτια θα φτιάξουμε…. πέτρινο διώροφο, μια και η Πολεοδομία του δάσους το επιτρέπει, ειδικά για…. εμάς τους πρόσφυγες.
    Τώρα πώς θα δικαιολογήσουμε την απουσία μας στο σπίτι, (ένα γράμμα είχαμε αφήσει, μην ανησυχείτε ΘΑ ΛΕΊΨΩ ΛΊΓΟ  για καλό σκοπό). Όταν γυρίσουμε … αλλαγμένοι και…. απαλλαγμένοι:  ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ( γιατί άμα το είχαμε εμπιστευθεί και στην ΠΑΝΑΓΙΑ θα μας είχαν μπουζουριάσει από την εξώπορτά μας). ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΛΑ όταν θα…. κληρονομήσουν το ΕΞΟΧΙΚΟ, μάλιστα και  ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ «ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΙ».
    ΤΟ ΤΟΛΜΑΜΕ;
    ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ,
    Λες να απαγορεύσει το ανέβασμά του η κυβέρνηση;
Ηλίας Ηλιόπουλος          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου