Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Τι συμβαίνει με την Astra Airlines - Ακυρώσεις πτήσεων


Τι συμβαίνει με την Astra Airlines - Ακυρώσεις πτήσεων
    Ερωτήματα για τη βιωσιμότητα της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προκαλεί η ακύρωση αρκετών πτήσεων τις τελευταίες ώρες. Πελάτες της εταιρείας οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κω το πρωί της Κυριακής, ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα ότι η πτήση ακυρώνεται για επιχειρησιακούς λόγους.
    Εκτός από το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κω, το Σάββατο ακυρώθηκαν οι πτήσεις από την Ικαρία και τη Λήμνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αλλά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο. Οι επιβάτες των πτήσεων αυτών ενημερώθηκαν με γραπτά μηνύματα, ενώ αρκετοί από αυτούς προσπάθησαν επανειλημμένως να επικοινωνήσουν με το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας δίχως επιτυχία.
    Προβλήματα σημειώνονται και στη λειτουργία της ιστοσελίδας της εταιρείας, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είναι δυνατό να γίνουν κρατήσεις για πτήσεις από την Αθήνα προς την Καστοριά. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η Astra Airlines αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν σοβαρά την απρόσκοπτη λειτουργία της.
    Κατά τις ίδιες πηγές αναμένονται ανακοινώσεις για τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες αλλά και για το μέλλον της εταιρείας τις επόμενες ημέρες.
Τη βιωσιμότητα της Astra Airlines θα εξετάσει η ΥΠΑ
    Σε ελέγχους για την κατάσταση της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines αναμένεται να προχωρήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
    Αφορμή για αυτό αποτέλεσε η ένδειξη οικονομικών προβλημάτων που εμφανίζει η εταιρεία τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να προχωρεί σε ακυρώσεις πτήσεων και μάλιστα σε επιδοτούμενα από το κράτος άγονα δρομολόγια.
    Η
Astra Airlines, που έχει ως βάση της το αεροδρόμιο Μακεδονία, εκτελεί απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη προς Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω. Όπως και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.
    Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, όπως αυτές που συνδέουν τη Χίο με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπως και την Κω με τη Θεσσαλονίκη, έγιναν το
Σάββατο. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι λόγω της ακύρωσης των προγραμματισμένων πτήσεων θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου που έχουν καταβάλει.
    Η
Astra Airlines πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική της πτήση τον Ιούλιο του 2008, ενώ από το 2015 δημιούργησε βάση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τεχνική βάση στον Ηράκλειο. Ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα ιδιόκτητα αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου